English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 09 November 2022, 22:55   #21
JackTheKnife
Amiga Fetish
JackTheKnife's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Downstate NY
Age: 48
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by supaduper View Post
Well you defo will not get anything out of the Composite video as parts are missing from the circuit !
That is why it was not working at the first point. No clue why composite was like that. For me, it looks like a bad PAL to NTSC mod. But still not getting what is causing IDE problems.
JackTheKnife is offline  
Old 09 November 2022, 23:02   #22
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Krypton
Posts: 1,121
Like I said just check the IDE signal is generated on pin 13 on Gayle on boot up
supaduper is offline  
Old 10 November 2022, 00:10   #23
JackTheKnife
Amiga Fetish
JackTheKnife's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Downstate NY
Age: 48
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by supaduper View Post
Like I said just check the IDE signal is generated on pin 13 on Gayle on boot up
OK. Can you tell me where I should connect the power on the board? Also, I assume that should be set as TTL + PULSE?
JackTheKnife is offline  
Old 10 November 2022, 07:14   #24
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Krypton
Posts: 1,121
Just use power from the four pin floppy connector, yes TTL
supaduper is offline  
Old 12 November 2022, 08:25   #25
Kin Hell
Registered User
Kin Hell's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cornwall, UK
Posts: 1,225
Quote:
Originally Posted by JackTheKnife View Post
That sounds like I'm screwed with that board... Which exactly? Fixable or do ReAmiga transplating from that board?
Re-Amiga could save hours of wasted time investigating.
Kin Hell is offline  
Old 27 November 2022, 20:02   #26
JackTheKnife
Amiga Fetish
JackTheKnife's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Downstate NY
Age: 48
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by supaduper View Post
Like I said just check the IDE signal is generated on pin 13 on Gayle on boot up
So checked pins 13 and 14 ( _IDE_CS(1) and _IDE_CS(2)) and both are lit on high and stay on high all the time even when KS is loaded. Also kind of weird as I will suspect that Gayle will get hot in that case but is not.

I assume the light should blink or switch from HI to LO when is booting and gone when KS is fully loaded.

Any thoughts?
JackTheKnife is offline  
Old 27 November 2022, 21:27   #27
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Krypton
Posts: 1,121
Looks like the Gayle may be faulty as the _IDE_CS(1) should send a pulse on boot up to detect if there is a Drive on the IDE port
supaduper is offline  
Old 27 November 2022, 23:21   #28
JackTheKnife
Amiga Fetish
JackTheKnife's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Downstate NY
Age: 48
Posts: 267
OK, sounds like I need to replace it. The question is to better do that on the current board or go for ReAmiga?
JackTheKnife is offline  
Old 28 November 2022, 08:27   #29
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Krypton
Posts: 1,121
Quote:
Originally Posted by JackTheKnife View Post
OK, sounds like I need to replace it. The question is to better do that on the current board or go for ReAmiga?
Well that board has had some damage to it so if you can do a reamiga A1200

Also get a pair of Diagrom roms so you can test the A1200 more

Last edited by supaduper; 28 November 2022 at 17:37.
supaduper is offline  
Old 04 December 2022, 00:11   #30
JackTheKnife
Amiga Fetish
JackTheKnife's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Downstate NY
Age: 48
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by supaduper View Post
Well that board has had some damage to it so if you can do a reamiga A1200

Also get a pair of Diagrom roms so you can test the A1200 more
DiagRom test for the Gayle is stuck on that screen:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2022-12-03 16.32.26.jpg
Views:	33
Size:	975.1 KB
ID:	77310  
JackTheKnife is offline  
Old 04 December 2022, 10:32   #31
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Krypton
Posts: 1,121
Yeah looks like something is not right as mine says no disk

supaduper is offline  
Old 05 December 2022, 21:13   #32
JackTheKnife
Amiga Fetish
JackTheKnife's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Downstate NY
Age: 48
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by supaduper View Post
Yeah looks like something is not right as mine says no disk
It looks like you have nothing connected to the IDE so based on that I have decided to take off the CF card and I have got the same as you (photo #1 below).

Then I switched the adapter to the SC card with just empty SD cards and it shows as expected (photo #2 below).

Any thoughts on that? Not enough power on for the CF card?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2022-12-05 13.42.08.jpg
Views:	21
Size:	983.6 KB
ID:	77325   Click image for larger version

Name:	2022-12-05 13.36.39.jpg
Views:	17
Size:	1,018.2 KB
ID:	77326  
JackTheKnife is offline  
Old 06 December 2022, 17:12   #33
Kin Hell
Registered User
Kin Hell's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cornwall, UK
Posts: 1,225
Re-Amiga!

+1
Kin Hell is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I stop winuae booting from hdd Glen M support.WinUAE 2 14 May 2017 00:35
Booting an A1200 from internal HDD. CMcK New to Emulation or Amiga scene 9 04 January 2012 20:56
Problem booting into workbench with HDD SupahFlyRetard support.Hardware 52 23 April 2009 00:23
A1200 Booting from CD backtoskooldaze support.Hardware 11 11 June 2002 20:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08718 seconds with 16 queries