English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 07 February 2017, 20:46   #1
BanisterDK
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Denmark
Posts: 78
Multiple HDD/CF in Amiga 1200

Have a CD Drive, a HDD and CF Card I would like to connect to my A1200

As I can see there is only one IDE port on the motherboard so I guess I need some kind of adapter to fit on the motherboard to add more than one IDE device.

CD Drive and HDD needs external PS which I already has, so it is only the above I need help with.

Also.. Is there a guide to how to make a A1200 Tower or a best practise for that ?
BanisterDK is offline  
Old 07 February 2017, 21:31   #2
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 1,187
Theoretically you can run 2 devices on one IDE

But most of us go for a buffered adapter like this:
http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=194
Nobby_UK is offline  
Old 08 February 2017, 18:21   #3
BanisterDK
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Denmark
Posts: 78
So it will basically give me 2x3.5 IDE ports and 1x2.5 IDE port
Where is the fourth port
BanisterDK is offline  
Old 08 February 2017, 18:42   #4
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,384
Nope, it gives you 2x3.5" IDE ports *or* 1x3.5" IDE port and 1x2.5" IDE port. The 2.5" port is simply the same port as the primary 3.5" port, so you can use either 2.5" or 3.5" devices on the primary channel. Each channel lets you use a master and slave drive, which allows up to 4 devices.
Daedalus is offline  
Old 09 February 2017, 20:08   #5
BanisterDK
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Denmark
Posts: 78
If I understand it correctly I can use same method like the old pc ide way where you had two 3.5 devices connected to one ide cable (CD and HDD) on the 3.5 port and a CF card connected to the 2.5 port
BanisterDK is offline  
Old 09 February 2017, 21:52   #6
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,384
Yes, provided the CF card behaves itself, that should work. But many CF cards don't seem to like any other devices being on the same bus at all, even if they are on a different channel...
Daedalus is offline  
Old 10 February 2017, 22:15   #7
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 1,187
Quote:
Originally Posted by Daedalus View Post
Yes, provided the CF card behaves itself, that should work. But many CF cards don't seem to like any other devices being on the same bus at all, even if they are on a different channel...
Indeed !
I have never managed to get a CF card to play nice
with any other device
Nobby_UK is offline  
Old 11 February 2017, 15:53   #8
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,928
I have, but it was an industrial Transcend card.
idrougge is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using a HDD 2.5 with Amiga 1200 Dahman support.Hardware 11 25 March 2016 21:02
Amiga 1200 and CF HDD Help mistermsk Hardware mods 10 29 November 2013 23:48
Amiga 1200 HDD light orange and no boot kernoman support.Hardware 12 27 August 2009 19:30
Help needed with Amiga 1200, CF IDE hdd and WINUAE... stevecole New to Emulation or Amiga scene 11 17 June 2009 01:38
Amiga 1200 HDD not bootable after WB3.0 has been copied?! Flachkoepper support.Hardware 2 29 September 2005 21:03

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08041 seconds with 13 queries