English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 05 June 2009, 09:52   #1
AxelFoley
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Copenhagen, Denmark
Age: 51
Posts: 47
scaling and scanlines

Hi Toni,
Will the scanlines issue be fixed sometime ???
I remember you wrote something about display driver a while ago ??
Winuae 1.6.0 works perfect here, scaling works fine too, I just miss
that 1.5.0 scanline feeling. Both are with 100 % scanlines 32 bit bilinear.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Amiga 500 1.5.0.JPG
Views:	325
Size:	279.6 KB
ID:	21674   Click image for larger version

Name:	Amiga 500 1.6.0.JPG
Views:	326
Size:	271.5 KB
ID:	21675  
AxelFoley is offline  
Old 05 June 2009, 10:04   #2
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 43
Posts: 1,374
This looks like a graphics issue to me. While I have not tried to recreate the effect here, I have seen such problems at work. The second picture shows a resized interlaced picture that has not been separated into two separate pictures before scaling.

Could it be that automatic resize has been used for the second screen cap?
mr.vince is offline  
Old 05 June 2009, 10:47   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,522
Quote:
Originally Posted by AxelFoley View Post
Hi Toni,
Will the scanlines issue be fixed sometime ???
I remember you wrote something about display driver a while ago ??
Winuae 1.6.0 works perfect here, scaling works fine too, I just miss
that 1.5.0 scanline feeling. Both are with 100 % scanlines 32 bit bilinear.
"what does this have to do with 1.6.1 betas?"

scanlines are not compatible with scaling, never was, not even when using old-style scaling filters. Not a bug, it is missing feature and I am not really bothered..

EDIT: moved.

EDIT2: I lied, it should be better in next beta.

Last edited by Toni Wilen; 05 June 2009 at 18:11.
Toni Wilen is online now  
Old 06 June 2009, 09:10   #4
AxelFoley
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Copenhagen, Denmark
Age: 51
Posts: 47
Indeed you lied. It's back and working perfect with latest beta.
Thank you so much sir Toni.
AxelFoley is offline  
Old 30 August 2009, 09:50   #5
AxelFoley
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Copenhagen, Denmark
Age: 51
Posts: 47
Hi Toni,
Any chance for scanlines again in version 2.0 ??
AxelFoley is offline  
Old 30 August 2009, 17:19   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,522
Quote:
Originally Posted by AxelFoley View Post
Indeed you lied. It's back and working perfect with latest beta.
Thank you so much sir Toni.
Quote:
Originally Posted by AxelFoley View Post
Hi Toni,
Any chance for scanlines again in version 2.0 ??
Confusing..
Toni Wilen is online now  
Old 31 August 2009, 11:35   #7
AxelFoley
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Copenhagen, Denmark
Age: 51
Posts: 47
I get no scanlines, when scanlines are set to 100 % transparency using d3d filter in latest beta 12. It's working in 1.6.1.
AxelFoley is offline  
Old 31 August 2009, 13:57   #8
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 38
Posts: 7,956
100% transparent...

Doesn't that mean completely invisible?
killergorilla is offline  
Old 11 September 2009, 00:07   #9
Photon
Moderator

Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Eksjö / Sweden
Posts: 4,805
Well, since scanlines are emulating the perfect-black "lack of Photons" of 15KHz displays, it probably means "original doublescanned graphics faded down to black by 100%", ie black. Right?
Photon is offline  
Old 17 October 2009, 01:13   #10
AxelFoley
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Copenhagen, Denmark
Age: 51
Posts: 47
Sorry for the late reply.
I mean the scanline effect Tony made in his post june 5th. !!
That makes, for me the best image.
AxelFoley is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pre-Scaling before Bilinear Scaling? rsn8887 request.UAE Wishlist 6 05 September 2015 20:13
Scanlines or NO scanlines? Ironclaw Retrogaming General Discussion 457 07 October 2010 01:30
D3D problems (ATI HD2xxx) - scaling/scanlines/overlay. galu support.WinUAE 3 09 February 2010 16:29
Scanlines Ciussippa support.WinUAE 1 21 September 2003 11:19
Scanlines dreamkatcha support.WinUAE 8 16 April 2002 13:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07284 seconds with 14 queries