English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 01 May 2013, 02:54   #1
Neil79
Banned
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 38
Posts: 2,518
Can the Amiga 1200 run spectrum/amstrad games?

Is the Amiga 1200 fast enough to run emulated Amstrad and Spectrum games if so, can you?

The ultimate retro system lol
Neil79 is offline  
AdSense AdSense  
Old 01 May 2013, 02:57   #2
DH
Global Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: In a Pub
Age: 50
Posts: 3,981
Well, if there was a C64 emulator for the A1200, I don't see why not, but I have no idea of what spec you would have needed for it, also I have no idea if there were any Spectrum or Amstrad emulators made for it anyway.

EDIT: Amiga Spectum emulator discussion & links >> http://eab.abime.net/showthread.php?t=57674
Aminet Amstrad emulator for Amiga >> http://aminet.net/package/misc/emu/Ami-CPC

Last edited by DH; 01 May 2013 at 03:03.
DH is online now  
Old 01 May 2013, 03:16   #3
Neil79
Banned
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 38
Posts: 2,518
great thankyou
Neil79 is offline  
Old 01 May 2013, 07:08   #4
Amigan123
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Staffordshire
Posts: 95
There was definately good Spectrum emulators that worked fine and as far as I can remember it ran well on my A1200, many years ago.

I think it was ZXAM or Speculator I used to play Zynaps on!

Although ASP is supposed to be the best one http://www.lasernet.plus.com/asp.html

http://www.worldofspectrum.org/emulators.html#amiga

Last edited by Amigan123; 01 May 2013 at 07:25.
Amigan123 is offline  
Old 01 May 2013, 14:50   #5
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
ZXAM Spectrum & ASP both great Spectrum Emulators will run very well on your new ACA1232/25

You can also try CoolNES, AmiMasterGear(MasterSystem/GG Emulator) and AmiGameBoy.

All work fine on my ACA1232/33

Nes is a little slow & not the best compatibility.

I don't know any Amstrad Emulators but must be out there.
fitzsteve is offline  
Old 01 May 2013, 15:29   #6
Zak
Zap“em

Zak's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Germany
Posts: 325
I have a complete Speccy CD for Amiga 1200 somewhere and there is also a C64 Emulator on it, but only trial version. Speccy emulator is full version. I would have to search for it if you want it and you would have to guide me where to upload it and how, since I am not very fit with all that modern whereabouts and certainly I would have to look where I have the time for it, so bear with me.
Zak is offline  
Old 01 May 2013, 19:10   #7
sneeker
Registered User

 
Join Date: Mar 2008
Location: Manchester!
Posts: 158
I remember having a disk from a pd library years ago that had quite a few speccy games and an emulator on it, jet set willy ran fine on a 1mb a500 so a 1200 wouldnt struggle at all.
sneeker is offline  
Old 03 May 2013, 19:11   #8
Zak
Zap“em

Zak's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Germany
Posts: 325
Found the CD. There is like 100 or more Speccy games on it, also some C64 stuff, several Amiga Spectrum Emulators. It also seems to be equipped for PC usage (1998). If anybody wants it leave a message on this channel.
Zak is offline  
Old 03 May 2013, 22:32   #9
Sandro
Banned
 
Join Date: Feb 2013
Location: spain
Posts: 897
Quote:
Originally Posted by Neil79 View Post
Is the Amiga 1200 fast enough to run emulated Amstrad and Spectrum games if so, can you?

The ultimate retro system lol
the best spectrum emulator is ASP but it requires at least a 040/25mhz for full speed
if you have a 020 or 030 try zxam which is fantastic

for amstrad the best one is emucpc07 on aminet...but you need a 030/50mhz for full speed
Sandro is offline  
Old 03 May 2013, 22:37   #10
Neil79
Banned
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 38
Posts: 2,518
thankyou
Neil79 is offline  
Old 09 May 2013, 21:31   #11
Neil79
Banned
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 38
Posts: 2,518
Here's a question!

Can the emulator/software be run directly from a PCMCIA through the Amiga?
Neil79 is offline  
Old 09 May 2013, 22:10   #12
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by Neil79 View Post
Here's a question!

Can the emulator/software be run directly from a PCMCIA through the Amiga?
Yep

I've uploaded a new Video on Youtube showing some 3D Games and Master System Emulator running on the ACA1232

You can see it in this thread:

http://eab.abime.net/showthread.php?p=887100#post887100
fitzsteve is offline  
Old 09 May 2013, 22:39   #13
Neil79
Banned
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 38
Posts: 2,518
Oh awesome Thanks! I want to be able to play Amstrad games through the PCMCIA

Looks like I need to save up a little then, might as well keep the internal 4GB as is

By the way Fitz, you missed out on Pirates CD32 and kept pirates standard, they look almost completely different
Neil79 is offline  
Old 09 May 2013, 22:45   #14
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Yeah there just isn't space for the whole pack on a 4gb CF card so most CD32 were removed to make space, you can always add the odd ones that you like, you can download them pre-installed and transfer them with the PCMCIA Kit, you can even run them direct from PCMCIA like your Emulators, etc
fitzsteve is offline  
Old 09 May 2013, 23:17   #15
Neil79
Banned
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 38
Posts: 2,518
Nice!

EDIT : Now I know what to do with my 2GB Amstrad games :P
Neil79 is offline  
Old 09 May 2013, 23:25   #16
Neil79
Banned
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 38
Posts: 2,518
http://www.ebay.co.uk/itm/Amiga-600-...e7a31ea85#shId

Looks like a good deal?
Neil79 is offline  
Old 09 May 2013, 23:36   #17
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Not really you can buy the CF card for <£10 and the adapter for about £2-£3, you already have the drivers installed on your HDD (they're included with Classic Workbench)

CF Card = £6 http://www.ebay.co.uk/itm/sandisk-co...item338205755c
PCMCIA adapter = £3.89 (UK) can get cheaper from Hong Kong, but I know you like your stuff fast...
http://www.ebay.co.uk/itm/CF-compact...item3a78a93b75

Or I should have spare here you can have for £2.50

My spare CF's sadly don't work in PCMCIA
fitzsteve is offline  
Old 09 May 2013, 23:46   #18
Neil79
Banned
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 38
Posts: 2,518
http://www.ebay.co.uk/itm/Pcmcia-Tra...item20d2815c0c

http://www.ebay.co.uk/itm/4GB-Sandis...item27d29efb26

Seems like there are many different types of Sandisk's :/
Neil79 is offline  
Old 09 May 2013, 23:49   #19
Neil79
Banned
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 38
Posts: 2,518
If you have a spare PCMCIA that works I can buy I'll pay you right now, for fast delivery

So all I need then is a sandisk, why doesn't your spare ones work btw?
Neil79 is offline  
Old 09 May 2013, 23:56   #20
Neil79
Banned
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 38
Posts: 2,518
Right, I've purchased this for the 4GB Sandisk

http://www.ebay.co.uk/itm/4GB-Sandis...item27d29efb26
Neil79 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
amstrad and spectrum emu's ??? synchro Retrogaming General Discussion 4 26 October 2007 17:14
Possible to run cd32 games on an stock 1200? _ThEcRoW support.Other 17 20 September 2006 17:19
I'd have always hated having an Amstrad or a Spectrum... P-J Retrogaming General Discussion 15 31 January 2004 18:02
Shadow of the Beast for AMSTRAD/SPECTRUM ??? RetroMan Retrogaming General Discussion 25 27 October 2001 10:37

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.43775 seconds with 14 queries