English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.Amiga Game Factory

 
 
Thread Tools
Old 23 August 2016, 21:03   #21
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 950
Nope ! Mega-Drive Pad

it was also on Ctrl under emulation
but not for real.
Nobby_UK is offline  
Old 23 August 2016, 21:28   #22
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 273
I updated the Catacomb games. I cleaned up the screen mode handling, which means that text screens are no longer interlaced on DblPAL/DblNTSC screens. I also fixed the status bar bug on said modes, which was seen in zzielins' video.
Another important change: the games no longer fill the whole screen with the sky/ground color. If you are up close to the wall, they won't be drawn at all. This reduces the overdraw, and gives a couple of realtics speed.

Quote:
Originally Posted by Nobby_UK View Post
Nope ! Mega-Drive Pad

it was also on Ctrl under emulation
but not for real.
Last time I checked both B and C buttons worked fine with the Mega Drive pad.
BSzili is offline  
Old 24 August 2016, 07:37   #23
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 950
Keen Dreams:
Real or Emulated ?
Nobby_UK is offline  
Old 24 August 2016, 10:08   #24
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 273
Real machine. On emulated I only tried the built-in keypad joystick emulation of WinUAE.
BSzili is offline  
Old 24 August 2016, 20:03   #25
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 38
Posts: 17,789
[ Show youtube player ]
s2325 is offline  
Old 24 August 2016, 21:27   #26
saimon69
J.M.D - Bedroom Musician

 
Join Date: Apr 2014
Location: los angeles,ca
Posts: 858
Have two/three xm songs that i made for a unity game and got rejected by the coder, i can redo it to three channel mod for this, since those seems to fit the environment quite good!
saimon69 is offline  
Old 25 August 2016, 00:25   #27
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 273
I made an update to Keen Dreams, which didn't get much love recently. It turns out I was doing the scrolling completely wrong. The new version should fix the horrible jerky scrolling previous versions had. It still has slowdowns, but the status bar should be completely stationary now.

Quote:
Originally Posted by saimon69 View Post
Have two/three xm songs that i made for a unity game and got rejected by the coder, i can redo it to three channel mod for this, since those seems to fit the environment quite good!
Funny you should mention that. Behind the scenes I'm trying to get things moving for an official Amiga release, which could use some music. There's no digi-sound support in the game yet.
BSzili is offline  
Old 25 August 2016, 16:54   #28
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 38
Posts: 17,789
[ Show youtube player ]
s2325 is offline  
Old 02 September 2016, 12:34   #29
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 273
After some testing with zzielins we found that the scrolling in Keen Dreams is broken when ACAtune is running. Could some of you guys with ACA accelerators verify this?
BSzili is offline  
Old 11 September 2016, 15:42   #30
Cobe
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: Belgrade / Serbia
Age: 35
Posts: 600
I just tried both games on aca1221 21mhz 9mb. Catacomb is now playable. Loading time is still enormous. And Keen works fine though scroll seems to be a bit jerky but nothing serious.
Cobe is offline  
Old 12 September 2016, 13:51   #31
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 273
The horizontal scrolling resolution in Keen Dreams is between 2 and 3 pixels. This is how the engine works, so it won't ben completely smooth. I hope the jekyness is not causes by slowdowns.
I presume you use acatune. What command line switches do you start it with?
BSzili is offline  
Old 12 September 2016, 14:08   #32
Cobe
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: Belgrade / Serbia
Age: 35
Posts: 600
No slowdowns. Just not completely smooth. And the only switch I use is S=2 for 21MHz
Cobe is offline  
Old 09 October 2016, 17:37   #33
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 273
The official licensed release of Catacomb 3D is now available for '20 equipped Amigas and the Amiga CD32.
http://www.ares-shop.de/product_info...products_id=83
https://www.aeros-os.org/rapidcartpr.../35/Catacomb3D

Last edited by BSzili; 20 March 2018 at 14:24. Reason: shop link change
BSzili is offline  
Old 06 May 2017, 18:18   #34
Aladin
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Location: France
Posts: 234
hi

The rtg support is planned as for blake stone?
Aladin is offline  
Old 06 May 2017, 18:46   #35
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 273
It is possible with some extra work, but this game is different because all of the 2D graphics on the screen is in planar. Without a serious rework it would involve a C2P -> P2C conversion, blitting the RTG screen in multiple parts, etc. In short I have no plans to do it.
BSzili is offline  
Old 25 November 2017, 22:11   #36
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 273
I made a CD32 bootable ISO image for Keen Dreams. It includes the shareware 1.13 data (which has all the levels from the registered game) and the AdLib sound effects converted into samples. Because of the limited NVRAM size you can only save the world map state. On the other hand it's fully playable with the controller. The link is in the first post.
BSzili is offline  
Old 25 November 2017, 22:41   #37
Amigajay
醉拳
Amigajay's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: England
Posts: 1,938
Thanks! Will give it a try!
Amigajay is online now  
Old 26 November 2017, 11:01   #38
Amigajay
醉拳
Amigajay's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: England
Posts: 1,938
How do you start the game!?
I click on start/resume game, comes up with title screen, highscores, press a button it goes back to options menu.

Wow this needs a readme! found out you need to press blue when selecting grr!
Amigajay is online now  
Old 26 November 2017, 12:26   #39
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 273
Sorry, I don't have a single controller that works properly, and I was too lazy to look up the mapping in WinUAE. Here are the basics:
Blue - Enter, jump
Yellow - status
Red - shoot
Play - Escape
BSzili is offline  
Old 26 November 2017, 12:56   #40
Amigajay
醉拳
Amigajay's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: England
Posts: 1,938
Quote:
Originally Posted by BSzili View Post
Sorry, I don't have a single controller that works properly, and I was too lazy to look up the mapping in WinUAE. Here are the basics:
Blue - Enter, jump
Yellow - status
Red - shoot
Play - Escape

Thanks!
Amigajay is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A Look Back at Commander Keen RCK Retrogaming General Discussion 14 19 October 2017 23:32
Catacomb 3D Amiga port, is anyone up for the challenge? Rebel-CD32 project.Amiga Game Factory 53 21 August 2016 21:35
Problem with game Catacomb formater support.WinUAE 3 11 July 2013 14:41
Wanted: Wasted Dreams (Amiga CD, Digital Dreams Entertainment) dex MarketPlace 1 11 August 2012 16:52
Back & Keen whitegiant89 New to Emulation or Amiga scene 6 11 May 2007 13:28

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09013 seconds with 15 queries