English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 23 August 2020, 02:52   #1
Coreyoli
Registered User

 
Join Date: Aug 2020
Location: NY, USA
Posts: 18
FS-UAE not reading ISO in CD0 (Linux)

Good evening,

I'm attempting to get an Amiga OS 4.1 system running within my Ubuntu 20.04 (KDE) Linux. I own Amiga Forever and OS 4.1, I have imported my Amiga Forever Kickstarters without an issue. The problem is when I select A4000 and the 3.1 w/OS 4.x support I "insert" the boot floppy and the ISO it comes up and says to insert the OS 4.1 Disc. This is the same ISO I installed OS 4.1 on my Windows machine without issue...

Now, if I select the 3.1 without OS 4.x support it looks like it MIGHT get further, the PPC kicks in (flashes the colors) but then freezes on a white screen. I have the QEMU plugin listed.

I have tried a bare bones config with just the A4000 3.1 PPC OS 4.x and, same thing, please insert volume.

Anyone ever see this before?

Thanks!

-Corey

(This is driving me nuts!!)

Here's my config:

# FS-UAE configuration saved by FS-UAE Launcher
# Last saved: 2020-08-22 21:35:42

[fs-uae]
accelerator = cyberstorm-ppc
accelerator_memory = 131072
amiga_model = A4000/OS4
cdrom_drive_0 = $HOME/Downloads/ClassicInstallCD-53.71.iso
cdrom_drive_count = 1
chip_memory = 2048
fast_memory = 8192
floppy_drive_0 = $HOME/Downloads/BootFloppy.adf
graphics_card = picasso-iv
graphics_memory = 4096
hard_drive_0 = a4000-part.hdf
motherboard_ram = 8192
network_card = a2065
sound_card = toccata
zorro_iii_memory = 262144

Last edited by Coreyoli; 23 August 2020 at 03:36.
Coreyoli is offline  
Old 23 August 2020, 20:51   #2
Saghalie
Registered User

Saghalie's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: FT Lewis, WA
Posts: 335
I have seen this before. Although not on a Linux system. I had to boot from
the floppy in order for my system to work.

I noticed that you are using the PATH assign for $HOME ... maybe switch that
to use the full PATH?

It's the only thing that I can think of.

Hope this helps!
Saghalie is offline  
Old 23 August 2020, 23:19   #3
Saghalie
Registered User

Saghalie's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: FT Lewis, WA
Posts: 335
Quote:
Originally Posted by Saghalie View Post
I have seen this before. Although not on a Linux system. I had to boot from
the floppy in order for my system to work.

I noticed that you are using the PATH assign for $HOME ... maybe switch that
to use the full PATH?

It's the only thing that I can think of.

Hope this helps!
Ignore that.

I was having the same issue. When I looked at my logs I found that the
ralphschmidt-cyberstorm-ppc-4471.rom I was using had an invalid CRC for
some reason and a file size of 'zero' ...

Check ralphschmidt-cyberstorm-ppc-4471.rom make sure it's the correct file.

BTW - I found this info by looking through my log files.
Saghalie is offline  
Old 24 August 2020, 03:47   #4
Coreyoli
Registered User

 
Join Date: Aug 2020
Location: NY, USA
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by Saghalie View Post
Ignore that.

I was having the same issue. When I looked at my logs I found that the
ralphschmidt-cyberstorm-ppc-4471.rom I was using had an invalid CRC for
some reason and a file size of 'zero' ...

Check ralphschmidt-cyberstorm-ppc-4471.rom make sure it's the correct file.

BTW - I found this info by looking through my log files.
Excellent! I'll check that out tomorrow...

Thanks much!

Last edited by lilalurl; 24 August 2020 at 10:26.
Coreyoli is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AF ISO extraction under Linux wine? steve_mynott support.Amiga Forever 4 17 February 2015 21:53
fs-uae-launcher and fs-uae-arcade (dev versions) linux problems [Solved] esc support.FS-UAE 2 18 November 2014 01:02
G-FS-UAE (GUI/Frontend for Linux FS-UAE) Speedvicio support.FS-UAE 12 05 November 2012 20:14
E-UAE on Linux :) digit01 New to Emulation or Amiga scene 23 05 May 2009 14:39
reading linux/unix disks on AmigaOS redblade New to Emulation or Amiga scene 3 24 October 2004 18:28

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06875 seconds with 13 queries