English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 22 February 2004, 00:59   #1
tempest2000
 
Posts: n/a
Please help - It Came From the Desert II

Hi All,

I'm not really a techy newb but this is one emulator I could never get to work properly. I just can't get my head round the configuration.

The one game that I desperately want to play for nostalgic reasons is It Came from the Desert II.

I have a 3 disk image and the latest WinUAE client, with 3.1 and other roms....

I can usually get the game to load, but just after the initial intro sequence with the meteor and title text it just stops dead... the emulator seems to be running but its a black screen and no floppy disk activity.

Can anyone help me out by providing a definitive config for this game. Maybe my disk images are corrupt?

Thanks.
tempest2000
 
AdSense AdSense  
Old 22 February 2004, 02:43   #2
Drake1009
Registered User
Drake1009's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Denmark
Posts: 2,284
I found that I had plenty of trouble running It came from the desert II, even on my real Amiga. But a couple of good default setups would be like this :

Kick 1.3 with 1 MB chipmem (or 512 chip and 512 slow), OCS graphics chipset, 68000 CPU with the compatibility option on, and if the games give you problems try making sure the disk speed is at 100% and at last try disabling ram down to 512 chipmem only. Usually gets a good deal of stuff going for me. This would be a typical A500 setup.

Another is Kick 3.0 (or 3.1), 2 MB chipmem, AGA chipset and a 68020 or similar chip. This would somewhat reflect an A1200 or related configuration.

These 2 configs are the base configs I use, and most games run with this.

I think that ICFTD II would be best run under an A500 like setup, but as I said, I've had trouble getting this game to run reliably on my real Amigas so it might be bad disks, bad code or bad config. If you can't get further than the intro then I might suggest you find a different version.
Drake1009 is offline  
Old 19 March 2004, 18:15   #3
runamuck
Registered User
runamuck's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: London
Posts: 42
If you want it to work just press the fire button on your joypad to skip the intro, at least if you've got the same version as me which is the ACU one available from www.planetemu.net

I've managed to open the safe and get the townspeople on my side but I just can't find the entrance to the nest. In the first game it was easy to find as the old man left an arrow pointing to it.
runamuck is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
It Came From The Desert leongt support.Games 5 09 November 2012 19:16
It came from the desert (II) mai HOL data problems 30 07 September 2008 18:03
it came from the desert 2 lord_kelevar support.Games 27 03 December 2005 17:52
help with it came from the desert 2 Unregistered support.Games 0 11 May 2004 02:58
It Came From The Desert Washac support.Games 7 22 October 2001 18:44

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11160 seconds with 12 queries