English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 24 February 2013, 13:10   #81
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 45
Posts: 5,203
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
This is great! Thanks Bertrand!
DDNI is offline  
Old 24 February 2013, 15:30   #82
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 400
Joyfire1 in Port 2 for two player mode would be handy too.
Whitesnake is offline  
Old 24 February 2013, 16:37   #83
CFOU!
Moderator
CFOU!'s Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Age: 46
Posts: 2,395
Quote:
Originally Posted by Sandro View Post
there is a bug in this 0.7 version
when you press down and you are crouch and you start shooting the hero stands up
plz check
thanks

it's fixed for futur beta
CFOU! is online now  
Old 24 February 2013, 18:10   #84
CFOU!
Moderator
CFOU!'s Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Age: 46
Posts: 2,395
V0.9a beta is in theZone!
- support for CD32 pad for 3 versions
- fix bug when we fired squarring

Can you test it please?

- I'll will try to add turn in jump feature...
CFOU! is online now  
Old 24 February 2013, 18:47   #85
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,243
Send a message via MSN to dlfrsilver
please find the same v0.9a beta but with manuals added inside the archive in english, french, german and italian
dlfrsilver is offline  
Old 24 February 2013, 19:02   #86
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 400
Quote:
Originally Posted by CFOU! View Post
V0.9a beta is in theZone!
- support for CD32 pad for 3 versions
- fix bug when we fired squarring

Can you test it please?

- I'll will try to add turn in jump feature...
crouching bug fixed.
Whitesnake is offline  
Old 24 February 2013, 19:09   #87
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,243
Send a message via MSN to dlfrsilver
* Arthur still jump when using up, and with the 2nd button activated => to be corrected
* Could it be possible to make arthur invincible with his armor on ?
dlfrsilver is offline  
Old 24 February 2013, 21:48   #88
CFOU!
Moderator
CFOU!'s Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Age: 46
Posts: 2,395
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
please find the same v0.9a beta but with manuals added inside the archive in english, french, german and italian
geat thanks Denis
CFOU! is online now  
Old 24 February 2013, 21:49   #89
CFOU!
Moderator
CFOU!'s Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Age: 46
Posts: 2,395
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
* Arthur still jump when using up, and with the 2nd button activated => to be corrected
* Could it be possible to make arthur invincible with his armor on ?
i'll try...
CFOU! is online now  
Old 25 February 2013, 02:13   #90
Gaula92
Registered User
Gaula92's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Spain
Posts: 459
Hi there, CFOU!

I'm testing your Gng slave in different amiga hardware I've around (and FS-UAE, too) with these results:

-Amiga 1200 with 4MB Fast: runs ok.
-Amiga 600 with 1MB Slow: hangs on the anti-piracy screen.
-Minimig V1.1 board with 1.5MB Slow: hangs on the anti-piracy screen. Any KS version, from 2.05 to 3.x
-FS-UAE configurations based on anything 68020+: works ok. On anything plain-68000 based, the game hangs on the same anti-piracy screen.

So, would it be possible for this slave to be plain-68000 compatible, please?
Gaula92 is offline  
Old 25 February 2013, 03:13   #91
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,243
Send a message via MSN to dlfrsilver
if you press fire on the piracy screen does it works ?
dlfrsilver is offline  
Old 25 February 2013, 03:36   #92
Gaula92
Registered User
Gaula92's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Spain
Posts: 459
@dlfrsilver: no "Hitting joystick buttons like crazy when a game seems to be hung since 1985"
Gaula92 is offline  
Old 25 February 2013, 03:48   #93
CFOU!
Moderator
CFOU!'s Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Age: 46
Posts: 2,395
Quote:
Originally Posted by gaula88@hotmail View Post
Hi there, CFOU!

I'm testing your Gng slave in different amiga hardware I've around (and FS-UAE, too) with these results:

-Amiga 1200 with 4MB Fast: runs ok.
-Amiga 600 with 1MB Slow: hangs on the anti-piracy screen.
-Minimig V1.1 board with 1.5MB Slow: hangs on the anti-piracy screen. Any KS version, from 2.05 to 3.x
-FS-UAE configurations based on anything 68020+: works ok. On anything plain-68000 based, the game hangs on the same anti-piracy screen.

So, would it be possible for this slave to be plain-68000 compatible, please?

It is possible it's freeze if you use NTSC screen......

You are in ntsc mode, if a part of bottom piracy screen is missing so it's freeze because waitVBL code is for PAL

can you verify (if it's the solution i will update patch to support ntsc
CFOU! is online now  
Old 25 February 2013, 03:49   #94
CFOU!
Moderator
CFOU!'s Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Age: 46
Posts: 2,395
Quote:
Originally Posted by gaula88@hotmail View Post
@dlfrsilver: no "Hitting joystick buttons like crazy when a game seems to be hung since 1985"
have you try with ButtonWait Tooltype?
CFOU! is online now  
Old 25 February 2013, 03:50   #95
CFOU!
Moderator
CFOU!'s Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Age: 46
Posts: 2,395
Hi V0.9C for test in The Zone

- add tooltype option ’Turn in jump’ to be able to fire beying you during jump
- now with 2 buttons option only UpJoy works to go up a ladder (not jump second button

Last edited by CFOU!; 25 February 2013 at 04:05.
CFOU! is online now  
Old 25 February 2013, 04:11   #96
Gaula92
Registered User
Gaula92's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Spain
Posts: 459
Quote:
It is possible it's freeze if you use NTSC screen......
I'm on a PAL screen, I'm not using NTSC tooltypes and there are no NTSC monitors in my sys:monitors or sys:devs/monitors directories.
So it's PAL here

Quote:
have you try with ButtonWait Tooltype?
Yes. Since I don't use loadwb at all (I'm an AmigaDOS guy), this is what I'm using to run the slave:

Code:
whdload "ghosts'n'goblins.slave" data=data-v3 preload buttonwait
Buttonwait causes the game to wait for me to push the joy button on the Elite screen with the arcade flyer image. After I push the joy button, the piracy screen comes in and the game hangs there forever.

As soon as I run the same steps on anything non-68000 (Amiga 1200, different FS-UAE configs) everything runs fine.
Gaula92 is offline  
Old 25 February 2013, 10:32   #97
CFOU!
Moderator
CFOU!'s Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Age: 46
Posts: 2,395
Quote:
Originally Posted by gaula88@hotmail View Post
I'm on a PAL screen, I'm not using NTSC tooltypes and there are no NTSC monitors in my sys:monitors or sys:devs/monitors directories.
So it's PAL here



Yes. Since I don't use loadwb at all (I'm an AmigaDOS guy), this is what I'm using to run the slave:

Code:
whdload "ghosts'n'goblins.slave" data=data-v3 preload buttonwait
Buttonwait causes the game to wait for me to push the joy button on the Elite screen with the arcade flyer image. After I push the joy button, the piracy screen comes in and the game hangs there forever.

As soon as I run the same steps on anything non-68000 (Amiga 1200, different FS-UAE configs) everything runs fine.
Can you give me your email in private message? i will send you 2 special private slaves to test it (i have 2 idea of fix : 1 'clean' other mess clean...)
CFOU! is online now  
Old 25 February 2013, 13:20   #98
Gaula92
Registered User
Gaula92's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Spain
Posts: 459
@CFOU!: pm sent!
Gaula92 is offline  
Old 25 February 2013, 15:38   #99
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 400
Quote:
Originally Posted by CFOU! View Post
Hi V0.9C for test in The Zone

- add tooltype option ’Turn in jump’ to be able to fire beying you during jump
- now with 2 buttons option only UpJoy works to go up a ladder (not jump second button
With the Jump Turn option enabled Arthur just keeps jumping himself.
Whitesnake is offline  
Old 25 February 2013, 15:39   #100
CFOU!
Moderator
CFOU!'s Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Age: 46
Posts: 2,395
Quote:
Originally Posted by Whitesnake View Post
With the Jump Turn option enabled Arthur just keeps jumping himself.


I know, you can again use up joy to jump, i must investigate...

but you can't only use up joy to go up on a ladder
CFOU! is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ghosts 'n Goblins DeafDaz support.Games 5 09 August 2011 17:25
Ghosts'n Goblins for KS V2.0 or V3.1? D4Ni3L3 support.Games 7 30 September 2008 21:05
Ghosts'n Goblins fc.studio Games images which need to be WHDified 59 24 March 2008 10:51
HD Installer for Ghosts'N'Goblins zambot3 support.WinUAE 2 04 February 2008 11:33
Ghosts 'n Goblins Kodoichi HOL data problems 8 03 March 2003 17:55

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09303 seconds with 14 queries