English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 27 September 2009, 15:56   #21
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,242
Send a message via MSN to dlfrsilver
you pick up installer 43.3 from aminet, then you go on CLI and type :

1) go on directory : system:C/ and return

2) from here, type : lha x ram:installer-43_3.lha
(i suppose you put installer archive in RAM)

installer program file must then be in system/C folder.

Now try to install a game.
dlfrsilver is offline  
Old 27 September 2009, 15:57   #22
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
The lha has a folder in it, so you have to move the installer file from there to 'C'. But yes, first extract it. Just checked Flood again and it should simply start. Hope someone can shed some light on this one, because the same thing happened yesterday on a real Amiga.
TCD is offline  
Old 27 September 2009, 16:01   #23
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,517
Ok what I did was opened the lha with winrar and extracted Installer to C, then when I tried to install NewIcons again this happend!, you were right about things not being simple lol, thanks for your patience with me by the way

That advised webpage is dead also

Kitty is offline  
Old 27 September 2009, 16:04   #24
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,517
All I found on Aminet was a demo version

http://aminet.net/package/dev/gui/ClassAct2Demo
Kitty is offline  
Old 27 September 2009, 16:07   #25
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,517
Is this what I need > http://aminet.net/package/dev/gui/classact33

Also I have Installer in C and Flood still dont run.

Last edited by Kitty; 27 September 2009 at 16:12.
Kitty is offline  
Old 27 September 2009, 16:13   #26
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Since you already know how to edit files on the Windows side, let's just skip the installer nonsense Copy 'newicons' to 'c' and then comes the a bit more tricky part. In the folder 'S' you find the 'startup-sequence'. You need to edit it, but it needs to be saved in unix format (different line-breaks). You can use Notepad+ for that. Edit the startup-sequence and put 'run <>NIL: c:newicons' after the lines which start with 'PATH'.
TCD is offline  
Old 27 September 2009, 16:16   #27
NewDeli
Banned
 
Join Date: Oct 2007
Location: Paris / FRANCE
Age: 46
Posts: 1,248
Send a message via ICQ to NewDeli
You can have a fully working Workbench 3.1 environment with AmigaSYS, with the necessary libraries and tools, provided you own legit WB 3.1 ADFs.

Then you can come back later to building your very own system (AmigaOS 3.9, why go for less ), brick by brick, which is not very difficult but requires some understanding of the Amigaian way of life .
NewDeli is offline  
Old 27 September 2009, 16:19   #28
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,517
OK now you lost me completly lol

I have NewIcons folder (with loads of files inside) and NewIconsV4.info in my utils folder in winuae, so cut/paste the NewIcons folder to C first?

I need idiots guide help you see lol

Edit Ive edited the PATH line in startup-sequence in S, just need to know about the NewIcons folder

Last edited by Kitty; 27 September 2009 at 16:27.
Kitty is offline  
Old 27 September 2009, 16:28   #29
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Only put the file 'newicons' which you find in the NewIcons folder in 'c'. Then only the main problem with WHDLoad remains

Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
Edit Ive edited the PATH line in startup-sequence in S, just need to know about the NewIcons folder
No, don't change the path line. Put the line I posted after that (in its own line).
TCD is offline  
Old 27 September 2009, 16:31   #30
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,517
dammit, I cant remember what the other path line was now xD
Kitty is offline  
Old 27 September 2009, 16:32   #31
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Code:
Path >NIL: RAM: C: SYS:Utilities SYS:Rexxc SYS:System S: SYS:Prefs SYS:WBStartup SYS:Tools SYS:Tools/Commodities
TCD is offline  
Old 27 September 2009, 16:35   #32
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,517
Correct?

Kitty is offline  
Old 27 September 2009, 16:42   #33
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Sorry, but without the 'Path >'. Just 'run <>NIL: c:newicons'. We're almost there (for the newicons that is)
TCD is offline  
Old 27 September 2009, 16:48   #34
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,517
Missing or Obsolete Library! flashes up really quick then it goes to this

Kitty is offline  
Old 27 September 2009, 16:50   #35
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,517
Quote:
Only put the file 'newicons' which you find in the NewIcons folder in 'c'.
I'm guessing some other files from the NewIcons folder are needed?

Kitty is offline  
Old 27 September 2009, 16:58   #36
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Oops... you also need the 'newicon.library' from the 'NewIconsV4\Libs\LE' folder. Put it in your 'Libs' folder.
TCD is offline  
Old 27 September 2009, 17:04   #37
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,517
Success!!!

Ok just gotta get WHDLoad to work now, when I click on either of those games, nothing happens.


Last edited by Kitty; 20 December 2009 at 04:59.
Kitty is offline  
Old 27 September 2009, 17:06   #38
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Phew
Okay, let's check it again :
WHDLoad in 'C'.
WHDLoad.prefs in 'S'.
You aren't using any *cough* 'test' key.
TCD is offline  
Old 27 September 2009, 17:10   #39
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,517
WHDLoad in C - Check
WHLoad.prefs in S - Check

test key?
Kitty is offline  
Old 27 September 2009, 17:12   #40
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
test key?
Forget about it then
Try to run it from CLI (maybe there is an error message then). Goto the Flood folder ('CD Flood' should do) and type 'WHDLoad Flood.slave' (and press return ).
TCD is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE Loader + WHDLoad problem BobbyBobBob support.WinUAE 5 07 January 2010 23:35
winuae 1.44 whdload problem help support.WinUAE 0 14 November 2007 23:54
whdload game install problem Unregistered New to Emulation or Amiga scene 4 23 September 2005 23:38
problem install games using whdload Unregistered New to Emulation or Amiga scene 2 16 December 2004 12:17
WinUAE/WHDLoad AGA problem MethodGit support.WinUAE 8 15 June 2001 17:38

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09017 seconds with 14 queries