English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 15 August 2017, 16:17   #1
cmsj
Registered User

cmsj's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: London / UK
Posts: 165
FPU performance issue?

Hey folks

Apologies if this has been answered a hundred times already - I had a look and couldn't find anything.

I'm running FS-UAE (64bit) on macOS 10.13 on a 2015 12" MacBook (1.1GHz dual core Core-M CPU) and while integer speed is excellent (700-900 MIPs in SysInfo), the FPU performance seems to be less impressive (30-40MFLOPs in SysInfo).

I'm using the A4000/PPC config, with lots of RAM, UAEGFX and bsdsocket.library.

Am I doing something wrong? Or is this expected? I've attached my config if it helps
Attached Files
File Type: txt slowfpu.txt (563 Bytes, 75 views)
cmsj is offline  
Old 16 October 2017, 20:12   #2
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 39
Posts: 3,708
I haven't got any numbers on what "should be correct", but FPU math is more demanding than Integer math, and emulating FPU instructions may also in many cases add more overhead than emulating integer instructions.

(In addition, not all FPU operations are implemented in JIT, in which case the instruction is emulated using the slower interpreter).

So I'd say nothing is wrong...
FrodeSolheim is offline  
Old 16 October 2017, 20:17   #3
cmsj
Registered User

cmsj's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: London / UK
Posts: 165
ok thanks
cmsj is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 2.6.0 / Shapeshifter 3.10 / FPU issue Gilloo support.Apps 17 02 August 2013 14:42
Unity / Ubuntu performance problems (was: mouse issue) [Solved] DaveMB support.FS-UAE 11 25 November 2012 20:38
Performance issue with high-end Amiga on Linux computer demether support.FS-UAE 12 07 June 2012 10:33
Performance Issue - ClassicWB Large Hard Drive Support (> 4GB) dabone project.ClassicWB 10 13 May 2010 21:15
How do I get the best WB performance? Rabbit80 support.Apps 27 01 July 2009 11:29

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06968 seconds with 14 queries