English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hosted Projects > project.ClassicWB

 
 
Thread Tools
Old 11 December 2011, 14:49   #1
voyager
The show must go on.
voyager's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Alkmaar Nederland
Posts: 267
Send a message via MSN to voyager
Large hardisk support not working

I am trying to get large hardisk support to work in classic WB 3.5.
I did what the youtube tutorial showed me. Copied a scsi.device to devs.

In my case I used :

128gb support>scsi_ide_43_24>patched>a4000ide.scsi.device.
(I use a 4000D 030 filesystem is SFS)

Copyied the thing to devs renaming it scsi.device

Did check 4GB and its not happy. Using the command “version” I get 43.35 on the scsi.device but that’s not the scsi device Iám putting in the devs dir. That’s 43.24

I think its not getting loaded on startup. And I am at a loss. Trying to get big hdd support working for over a week now.

This is working fine in classic wb advanced on my a 1200 and a600.
Any suggestion would be most welcome.




voyager is offline  
Old 11 December 2011, 14:56   #2
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 40
Posts: 6,578
Send a message via MSN to fitzsteve
Did you rename a4000ide.scsi.device to scsi.device ?
fitzsteve is offline  
Old 11 December 2011, 15:20   #3
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,086
OS 3.5 has large harddisk support already. 43.35 is better than 43.24.

Please quote the output of check4gb.
thomas is offline  
Old 11 December 2011, 17:38   #4
voyager
The show must go on.
voyager's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Alkmaar Nederland
Posts: 267
Send a message via MSN to voyager
Ofcours steve :-)

Name Volume Size Device Unit Version DosType Version Big Check
DH0 System 908M scsi 0 43.35 SFS0 1.277 no ok
DH1 Small Storage 2956M scsi 0 43.35 SFS0 1.277 no ok
CD0 687M scsi 1 43.35 CDFS 2.40 no ok
DF0 880K trackdisk 0 40.1 DOS0 45.9 no ok

Sorry I see my fault…
You get a YES if the drive is OUTSIDE the 4gb barrier I was for safety sake keeping it inside the 4gb barrier.

I also was under the impression that big hardisk support was only on os 3.9 and that it was not clear if 3.5 could do it, I am reading very old tutorials sometimes I think.

Last edited by voyager; 11 December 2011 at 18:50. Reason: Being stupid
voyager is offline  
Old 12 December 2011, 11:42   #5
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,086
If it says "no" in the ">4GB" column, this partition is safe to use even without any large harddisk support. Only partitions with "yes" in ">4GB" need special attention. The important column to look at is "check". If "check" says "ok", then the partition is safe to use.
thomas is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CWB OS3.9 and Large Disk Support fitzsteve project.ClassicWB 7 06 June 2013 21:28
Large HD Support Without Reboot? Daedalus support.Hardware 17 22 May 2011 15:47
Large partition support on GVP HD+8 Series II Hewitson support.Hardware 9 19 May 2010 08:16
Clearing up the best files for Large Hard Drive support Bloodwych project.ClassicWB 19 30 November 2009 21:38
ClassicWB Large Hard Drive Support (> 4GB) Bloodwych project.ClassicWB 2 22 September 2007 13:54

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06821 seconds with 15 queries