English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.Amiga Game Factory

 
 
Thread Tools
Old 15 January 2020, 14:44   #41
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,526
Quote:
Originally Posted by Predseda View Post
I am completely stoned and can not believe my eyes.
Surely you mean "stunned" as opposed to "stoned"?
DamienD is offline  
Old 15 January 2020, 15:35   #42
Etze
A3000-Fan

Etze's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Posts: 188
Quote:
Originally Posted by gyagyagyerek View Post
Update:
- HAM8 intro vid
your last video was captured on an ecs A500. So does the above mean that it's no longer an ecs game? Or do you provide two intros?
Etze is offline  
Old 15 January 2020, 16:26   #43
Bren McGuire
Registered User

Bren McGuire's Avatar
 
Join Date: Nov 2019
Location: Croydon
Posts: 61
Wow amazing!
Would this run better on an A1200? Seems to lag quite a bit here.

Quote:
Originally Posted by gyagyagyerek View Post
Update:
- HAM8 intro vid
- Turret (..a rotating robot-gun)
- Infiltrator mode (disguise yourself as an enemy)
- NPC (a "brother in arms")
- Level editor (Unfortunately TOME wasn't enough flexible enough to place enemyes and other stuff.)

Intro+Game:
[ Show youtube player ]

Map-editor:
[ Show youtube player ]
Bren McGuire is offline  
Old 15 January 2020, 17:00   #44
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 32
The Intro+Game video was recorded from UAE with a standard A1200+HDD config (as close as i can set to a real HW). A500 is a bit slower of course, but the framerate is pretty good at the moment (except a few bug, like lagging and stayng at constant framerate).
The current config also needs 1mb of chipram that we recently decided to set to 2MB.

From now on the game itself need 2 mb of chipram (That is why we mentioned ECS). but it is only becouse of the amount of the gfx&sfx in it. The main engine itself (that is written in AMOS) only need a standard A500(OCS).
The "final" version there will be free for everyone (sourcecode+map editor, the hole thing). When someone want to make a new game and use it as an "engine", than you can do it even for OCS, just stay under that limitation.

The Intro is a whole different thing. We using Roy Schneider HamPlayer. The result/quality depends on the hardwere (chipset&hdd speed..), but it is capable of playing "acceptable" HAM8 videos even on A500.
gyagyagyerek is offline  
Old 15 January 2020, 17:17   #45
Aladin
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Location: France
Posts: 339
Ham8 need AGA, ham6 for ECS
Aladin is offline  
Old 15 January 2020, 17:49   #46
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 32
Ham

Quote:
Originally Posted by Aladin View Post
Ham8 need AGA, ham6 for ECS
Yes! Sorry! HAM6!
gyagyagyerek is offline  
Old 16 January 2020, 09:50   #47
Etze
A3000-Fan

Etze's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Posts: 188
That's why I was asking. So the intro above is HAM6?

Btw: How did you create the intro? It's awesome. Also the game looks very promising, of course!
Etze is offline  
Old 16 January 2020, 15:07   #48
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 32
Intro..

Quote:
Originally Posted by Etze View Post
That's why I was asking. So the intro above is HAM6?

Btw: How did you create the intro? It's awesome. Also the game looks very promising, of course!
It's not a classic frame by frame render. I have a lot of 3d models myself (Buildings, LEM, Astronauts, Ufo's, aliens...) from previous games and concepts. (And Unitys asset store offers a lots of free assets as well, example the music and the gun i use in the scene). The intro is composed (with all voices and music in place) and rendered realtime using UNITY3D. Basically it is one realtime scene recorded from a modern game engine. It needed a few cut here and there becouse of the transitions, but that was it.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	PHIntro1.jpg
Views:	137
Size:	734.2 KB
ID:	65921  

Last edited by gyagyagyerek; 16 January 2020 at 16:21.
gyagyagyerek is offline  
Old 16 January 2020, 15:38   #49
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 32
The original idea (for the game) was to render everything from the main characters to the background tiles, but that would be almost impossible because of the tile (32x32) and (16) color limitation where the games can run "smooth".
gyagyagyerek is offline  
Old 16 January 2020, 18:57   #50
saimon69
J.M.D - Bedroom Musician

 
Join Date: Apr 2014
Location: los angeles,ca
Posts: 1,257
Well if you need some extra music let me know as usual ^^
saimon69 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Horizon Zero Dawn Anubis OT - Gaming 13 19 June 2019 22:08
One of the first Horizon Demos Venku Skirata request.Demos 10 24 May 2018 15:28
Horizon/Miracle/Fairlight Party Invite 1990 monty359 Nostalgia & memories 4 16 April 2018 09:05
Blaizer mod from Horizon cracktro Methanoid request.Modules 6 04 January 2014 19:04
New Amiga website and eBay shop on the horizon. mr_0rga5m News 6 07 July 2006 14:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07663 seconds with 16 queries