English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 14 June 2008, 01:09   #1
Dimlow
Likes to be thought of as
Dimlow's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Kent,UK
Age: 52
Posts: 529
Send a message via MSN to Dimlow Send a message via Yahoo to Dimlow
would this work as a scan doubler for the amiga ?

http://www.ambery.com/rgbcgatovgac.html

looks interesting, maybe just need the right cable made up ?
Dimlow is offline  
Old 14 June 2008, 01:23   #2
Cerberus73
Registered User
Cerberus73's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Aberdeen / Scotland
Posts: 66
Hmmm it looks like it would do the job, and at $92 its a steal! id have me one of those if it was up to the job, would also suit my little 8 bit pals as well. wonder if it would work in the uk??? and if they would ship to uk. the cables could be made up or buy there cable and just get the bog standard 23pin RGB to ( pin VGA adapter freely available on amigakit or ebay.

perhaps the more techy amonst us will enlighten us plebians as to whether this is a good cheap and new flixer fixer, scandoubler?
Cerberus73 is offline  
Old 14 June 2008, 03:14   #3
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 9,768
from what i can read its only CGA, which means it wont provide smooth colours for AGA (24bit) graphics,

it will work fine for OCS/ECS and obviously 8bit/16bit colour

I could labour you with the technical detail... but I have to leave something for Alexh to say, not only is it Union Rules, but we must encourage him out of the house from time to time
Zetr0 is offline  
Old 14 June 2008, 05:10   #4
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 54
Posts: 3,482
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
If the monitor you hook this gizmo is able to sync in 50Hz vertical refresh, the answer is yeah, baby!

But this not happen very often in TFT/LCD displays...
rkauer is offline  
Old 14 June 2008, 11:07   #5
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,590
This is a well known part. The Cypress CM-397

http://www.cypress.com.tw/product.ph...onverters&SR=1

Not a good part, they cannot even get their terminology correct.

It says CGA but it isnt!! CGA only had two outputs, digital TTL RGB (1-bit per colour) and analog composite and this adapter can convert neither of those! It does analog RGB and analog component.

It also has a 50Hz to 60Hz scan rate converter (probably sucks, but hey) which means your LCD doesnt have to support 50Hz for PAL screens. The bummer is you cannot switch it off... which means if your monitor DOES support 50Hz you cannot get smooth scrolling even if you wanted to!

Last edited by alexh; 14 June 2008 at 11:12.
alexh is offline  
Old 14 June 2008, 11:36   #6
Dimlow
Likes to be thought of as
Dimlow's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Kent,UK
Age: 52
Posts: 529
Send a message via MSN to Dimlow Send a message via Yahoo to Dimlow
So really then, it wasn't worth me posting it here ? Oh well!
Dimlow is offline  
Old 14 June 2008, 11:55   #7
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,590
IMHO the only scandoublers worth buying for an AGA machine are:

Picasso IV
Arxon
Petsoff dblscan 4000

And the soon to be released Jens Schoenfeld internal A1200 scandoubler.

Quote:
Originally Posted by Jens Schoenfeld
Time to release some info on my forthcoming unit:

- A1200 internal, plugs over Lisa, no other chip-connections (other internal flickerfixers used an additional Alice-adapter)
- might fit in A4000T, but will not fit in A4000D or CD32.
- full 24 bit colour depth for all screenmodes and output frequencies
- all OCS/ECS/AGA screenmodes displayed and scan-converted, output is always over 60Hz and flicker-free
- fallback to legacy flickerfixer-type 49,9Hz modes at the user's choice
- optional scanline emulation for retro-feeling
- re-configurable design, new screenmodes can be added with a software upgrade
- Genlock compatible (Toaster/Flyer)
- no fiddling with adjustments, just plug in and use
- low power consumption, no heat problems (3.3V design, 2.5V core voltage)

http://think42.com/A1200_Flifi_proto.jpg
http://think42.com/A1200_Flifi_eingebaut.jpg
http://think42.com/PAL_SHires_lace_49Hz.jpg
http://think42.com/PAL_SHires_lace_62Hz.jpg
http://think42.com/High_GFX1.jpg
http://think42.com/High_GFX2.jpg

Production start by the end of this month [April 2008], availability in summer, target price 129,- EUR each. Versions for A4000D and OCS/ECS Amigas coming up when the A1200 version started selling and some money is made back.

This flickerfixer breaks three rules in one product:
- 16 bit is not the limit in colour depth
- 50Hz is not a "must" when flickerfixing PAL screens
- SHires can be perfectly displayed and flickerfixed

The design uses only up-to-date parts and is moving more than 300 Megabytes of data per second.

Individual Computers: Good hardware for good computers.

Jens

Last edited by alexh; 14 June 2008 at 12:03.
alexh is offline  
Old 14 June 2008, 12:18   #8
Charlie
. . Mouse . .
Charlie's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nowhere
Age: 52
Posts: 1,792
Looks v interesting - thanks alexh.
Charlie is offline  
Old 14 June 2008, 14:07   #9
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 9,768
Case concerns aside, would Jens internal unit work on a CD32 mobo?
Zetr0 is offline  
Old 14 June 2008, 14:32   #10
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,590
Quote:
Originally Posted by Jens Schoenfeld
will not fit in A4000D or CD32.
Says it all.
alexh is offline  
Old 14 June 2008, 14:41   #11
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 9,768
ahhhh but is that case / layout or chip issue ?
Zetr0 is offline  
Old 14 June 2008, 15:24   #12
Akira
Black Lives Matter

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,475
So, alexh, my DCE Scanmagic is no good? Don't make me cry ;(
Akira is offline  
Old 14 June 2008, 15:26   #13
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,590
Fine as long as you dont mind missing colours
alexh is offline  
Old 14 July 2008, 07:45   #14
Nomad of Norad
Registered User
Nomad of Norad's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Jacksonville, Florida, USA, Earth, Sol system, Milky Way galaxy...
Age: 55
Posts: 27
Send a message via ICQ to Nomad of Norad Send a message via AIM to Nomad of Norad Send a message via MSN to Nomad of Norad Send a message via Yahoo to Nomad of Norad
Any idea what price the Jens Schoenfeld unit will be in the USA?
Nomad of Norad is offline  
Old 14 July 2008, 11:25   #15
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,590
He said about €140 which given the ultra low value of the $ means about $220
alexh is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scan Doubler on eBay manic23 support.Hardware 19 27 April 2013 16:04
Indivision Scan Doubler JonSick support.Hardware 14 13 February 2013 18:51
My Cybervision 64/3D + scan doubler cosmicfrog support.Hardware 8 23 April 2010 12:12
cybervision 64/3D scan doubler help GreenMeanie support.Hardware 20 29 September 2007 02:59
Scan doubler homerami support.Hardware 3 08 May 2006 17:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09230 seconds with 15 queries