English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 29 January 2020, 22:47   #1
Apone_90s
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Denmark
Posts: 4
Logitech game controller doesn't work as it should in WinUAE v.4.3.0

Hallo
My Logitech Cordless RumblePad 2 gamepad doesn't work as it should in WinUAE v.4.3.0 (final version).
It works fine in the Mouse & Joystick settings when i use the Remap/Test function but, not in emulation.
When i play games the X & Y Axis works but not the fire buttons.
Everything works in WinUAE v.4.2.1.

My OS is Windows 10 64-bit
I have made and attached log files for both WinUAE versions.

Kind Regards
Attached Files
File Type: zip winuae64_debug_4.3.0.zip (18.8 KB, 14 views)
File Type: zip winuae64_debug_4.2.1.zip (18.9 KB, 14 views)

Last edited by Apone_90s; 29 January 2020 at 22:55.
Apone_90s is offline  
Old 30 January 2020, 13:55   #2
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,528
Heya Apone_90s,

Welcome to EAB

You could try using -nodirectinput or -norawhid command line parameters when starting WinUAE 4.3.0 as see if it helps.
DamienD is offline  
Old 30 January 2020, 21:19   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,578
Logs are practically identical..

Does it only happen if you use it in CD32 pad mode? Does fire work if you configure it as a "normal" joystick?
Toni Wilen is online now  
Old 31 January 2020, 02:41   #4
Apone_90s
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Denmark
Posts: 4
Running WinUAE with '-nodirectinput' or '-norawhid' doesn't change anything :-(
Configure it as a "normal" joystick, the fire button is now working :-)
Apone_90s is offline  
Old 31 January 2020, 21:02   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,578
Command line parameters won't help if Input test/remap works.

Did you try multiple games? Does it only affect non-CD32 games or also CD32 games?
Toni Wilen is online now  
Old 01 February 2020, 03:18   #6
Apone_90s
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Denmark
Posts: 4
The problem appears in other games. But it was very difficult to test CD32 games (iso) because WinUAE keep crashing when i want to boot the CD iso's.
Sometimes it boots fine undtil game intro finish then it just stuck. These things don't appear in WinUAE v.4.2.1 i have tester that today also.

I tried to remap the joypad Buttons to my PC-Keyboad and discovered that the problem also appears there too.
And again, no problems in v.4.2.1
Apone_90s is offline  
Old 01 February 2020, 10:31   #7
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,578
Button problem confirmed, depending on config, cd32 red is not working as a normal fire (cd32 pad mode is incorrectly detected).

How does it crash? Does it also happen in windowed mode? Does it create crash dump file?
Toni Wilen is online now  
Old 01 February 2020, 17:15   #8
Apone_90s
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Denmark
Posts: 4
WinUAE just shut down like the process is terminated.
It also happens in window mode.
It create crash dump files

I have attached some dmp files.
Attached Files
File Type: zip dmp.files.zip (203.9 KB, 10 views)
Apone_90s is offline  
Old 01 February 2020, 17:34   #9
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,578
For some reason memcmp() seems to access bytes after end of start+size range and there is no memory mapped after it, causing the crash.

Possibly it is msvc redistributable bug or version mismatch or something even more weird, especially if it works randomly.

You can bypass this crash by setting 68020 CPU in CD32 mode.
Toni Wilen is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Controller adaptors don't work Sgt Jack V support.FS-UAE 2 03 February 2018 16:10
compiled demo don't work on winuae a500 smartstart Raislin77it Coders. Blitz Basic 8 25 January 2016 00:00
Controls don't work at all (not WinUAE) shapey New to Emulation or Amiga scene 8 21 January 2009 16:02
What do you do when you configure a Logitech USB controller? Cardynal New to Emulation or Amiga scene 0 15 November 2006 20:01
Scanlines don't work in new mini WinUAE dreamkatcha support.WinUAE 0 27 July 2003 18:59

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06911 seconds with 14 queries