English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 08 February 2019, 03:06   #101
005AGIMA
Re-loading. Please wait.

005AGIMA's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Perth, Australia & England
Posts: 56
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Yes also USB floppy drive, se screnshot create on my old laptop



First of all you need to have a Network Card supported by AROS, HERE find all the hardware compatible with AROS.
The Network Card also Wi-Fi, if compatible will be displayed automatically and you only need to configure with Network Prefs, see my old video:

[ Show youtube player ]


Yes, AROS has its own Native Games also 3D (Card Video Native Supported), HERE I've reviewed some of them, but if you want you can also start the classic AMiGA games through an emulator
Thanks will give it another go. I suspect maybe my FFD is dead as AROS does nothing when I insert a disk.
005AGIMA is offline  
Old 08 February 2019, 03:09   #102
005AGIMA
Re-loading. Please wait.

005AGIMA's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Perth, Australia & England
Posts: 56
Quote:
Originally Posted by Hewitson View Post
Yawn... What's the point of running this when there's fuck all software for it? What are you going to do with it?
In all honesty, why do anything?

If they want to spend their days making an Amiga Like OS, it hurts no one.

If others want to spend their days seeing what it does, on old PC's that were doing nothing but waiting to be landfill, it also hurts no one.

Let's face facts here, we are the Model Railway Enthusiasts of the computer world.
005AGIMA is offline  
Old 08 February 2019, 03:15   #103
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 4,292
Quote:
Originally Posted by 005AGIMA View Post
Thanks will give it another go. I suspect maybe my FFD is dead as AROS does nothing when I insert a disk.
What Floppy are you putting in? AROS can only see FAT16 formatted Floppies, can not see AmigaOS formatted Floppies (OFS-FFS)

Last edited by AMIGASYSTEM; 08 February 2019 at 03:24.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 08 February 2019, 03:29   #104
005AGIMA
Re-loading. Please wait.

005AGIMA's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Perth, Australia & England
Posts: 56
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
What Floppy are you putting in? AROS can only see FAT16 formatted Floppies, can not see AmigaOS formatted Floppies (OFS-FFS)
Standard IBM PC formatted 1.44MB

The drive light comes on on boot, but once in ICAROS, it doesn't do anything even if i eject and re-insert the disk. So I'm guessing it's a drive issue. As if it's not triggering on disk insert.

It's just an old PC I had laying around.
005AGIMA is offline  
Old 08 February 2019, 03:45   #105
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 4,292
They work well, in the screnshot I used IBM PC formatted 1.44MB (FAT16) with a USB floppy drive.
Check well it could be damaged floppies, have you tried the drive on a Windows system?
AMIGASYSTEM is offline  
Old 08 February 2019, 04:13   #106
005AGIMA
Re-loading. Please wait.

005AGIMA's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Perth, Australia & England
Posts: 56
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
They work well, in the screnshot I used IBM PC formatted 1.44MB (FAT16) with a USB floppy drive.
Check well it could be damaged floppies, have you tried the drive on a Windows system?
I was going to do that the other weekend, and then realised my Windows 10 box doesn't have an opening on the case for a floppy, or a floppy controller on the motherboard, as it's too new.

No big deal. I'm sure it's a hardware issue to I'll have a tinker.

Thanks for the vid re network config as well. I'll have a play with that this weekend. Perhaps I didn't "add" the network car, or it's not compatible. Will see.
005AGIMA is offline  
Old 08 February 2019, 13:19   #107
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 4,292
Quote:
Originally Posted by 005AGIMA View Post
I was going to do that the other weekend, and then realised my Windows 10 box doesn't have an opening on the case for a floppy, or a floppy controller on the motherboard, as it's too new.
Yes, now on the new PCs there are no more Floppy Drives, but as already mentioned you can use the USB Floppy Drives
AMIGASYSTEM is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AROS Broadway vs Icaros Live TenLeftFingers Amiga scene 7 26 January 2016 19:26
Icaros Desktop 1.2 ready for download AmigaBoy News 48 12 January 2016 21:38
Icaros and 68k integration OlafSch Amiga scene 4 21 January 2013 14:07
Icaros Desktop Live Akira request.Apps 20 07 June 2010 23:24
Icaros Desktop (aros) 1.1 released chiark News 59 04 May 2009 20:01

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06658 seconds with 14 queries