English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 03 June 2016, 23:53   #1
Chucky
Registered User

Chucky's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Karlstad / Sweden
Age: 45
Posts: 201
New "Stable" of my DiagROM

Today I released my latest Stable version of my DiagROM.


http://www.diagrom.com/index.php/201...version-ready/


I sure want some input of this.

DiagROM is a replacement of your kickstart roms to find issues with your Amiga.
So far in a VERY early beta stage.
Chucky is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 June 2016, 20:36   #2
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 38
Posts: 1,576
Send a message via Skype™ to mfilos
Wow man! Never knew something like that existed.
Will certainly gief it a spin

Cheers \o/
mfilos is offline  
Old 05 August 2016, 23:36   #3
Chucky
Registered User

Chucky's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Karlstad / Sweden
Age: 45
Posts: 201
http://www.diagrom.com/index.php/201...ust-realeased/

new version out
Chucky is offline  
Old 06 August 2016, 05:46   #4
Franchute13
Registered User
Franchute13's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Argentina
Posts: 227
Hi. Thank you very much for this development!
You could show a video about how it works?
regards
Franchute13 is offline  
Old 07 August 2016, 10:28   #5
Chucky
Registered User

Chucky's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Karlstad / Sweden
Age: 45
Posts: 201
Well maybe should do a Video when V1.0 is out.

But to make it simple: You replace the kickstart roms with those. the machine will then try to startup, and before screen is avaible stuff is dumped in serialport so user can see at whatpoint it crashes to make troubleshooting more easy.

As the system is designed to work on as many machines as possible, you can even remove buster, ramsey, Paula, CIAs etc and it will startup and give a screen so user can do different tests and pinpoint problems in the machine.

Software will not be able to say: Hey paula is borked.. etc on all situations, but if you know the machine you can do tests to make sure that "oh it seems that paula doesn't get all datasignals, maybe a datatrace is not working..
Chucky is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Demo "Kilofix" is no longer stable Foebane support.WinUAE 13 18 February 2016 11:05
"Lincs Amiga User Group aka "LAG" Meeting Confirmed for Sat 2nd of March" rockape News 2 21 February 2013 22:46
"Reminder "Lincs Amiga User Group aka "LAG" Meet Sat 5th of January 2013" rockape News 4 30 January 2013 00:06
CD32 Image-Name-Bug: "...(bla)[!].zip" -> "...(bla)[" / "...[test].zip" -> "...[tes" cfTrio support.WinUAE 8 18 December 2012 16:31
Problems with "Thespywholovedme", "Flood", "Shinobi" sareks support.Games 12 03 May 2006 14:52

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11803 seconds with 14 queries