English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 04 February 2016, 12:09   #1
Combofate
Registered User

Combofate's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: France
Age: 38
Posts: 19
"NOS" A600 randomly soft reset (could be 10sec or 10min)

Hello guys!

i'm asking for some advice please i m a bit confused.
i just bought a "NEW" Amiga600HD never use nerver open in BOX.
a guys that bought an house in south france find this never open amiga box in an hidden room and sell it to me.

So i power "ON" the unit for the first time since 20 years and at first i got some weird color in KS startup screen but they disapeared at second power on and never come back.

Miggie works perfectly (sound, picture, floppy, cf card, a604, aca620 ect...) i put stuff from my old A600

But my prob is that the "NEW" A600 randomly reset all the time this could be 10 sec or 10min or 2 min. motherboard alone do the shitty reset think with nothing plugin (ram accelerator keyboard) so i pretty sure it's my motherboard fautly... i just inspected capacitor (specially near reset capslock stuff NE555 reset timer circuit)but nothing seems to be wrong.

do you guys have an idea how could i start to look to fix my new babe !
thanks!

ps:i try with 2 a600 PSU and 1 a500 PSU all psu i know works perfectly so it's not PSU fault.
Combofate is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 February 2016, 12:23   #2
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 40
Posts: 4,654
Probably some cold soldering, unfortunatelly it can be anywhere and can be microscopic. A600 mobos in general are not of high quiality.
Predseda is offline  
Old 04 February 2016, 13:10   #3
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,371
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by Combofate View Post
Hello guys!

i'm asking for some advice please i m a bit confused.
i just bought a "NEW" Amiga600HD never use nerver open in BOX.
a guys that bought an house in south france find this never open amiga box in an hidden room and sell it to me.

So i power "ON" the unit for the first time since 20 years and at first i got some weird color in KS startup screen but they disapeared at second power on and never come back.

Miggie works perfectly (sound, picture, floppy, cf card, a604, aca620 ect...) i put stuff from my old A600

But my prob is that the "NEW" A600 randomly reset all the time this could be 10 sec or 10min or 2 min. motherboard alone do the shitty reset think with nothing plugin (ram accelerator keyboard) so i pretty sure it's my motherboard fautly... i just inspected capacitor (specially near reset capslock stuff NE555 reset timer circuit)but nothing seems to be wrong.

do you guys have an idea how could i start to look to fix my new babe !
thanks!

ps:i try with 2 a600 PSU and 1 a500 PSU all psu i know works perfectly so it's not PSU fault.
First thing when you get a NOS hardware, the capacitors must be changed, this because the computer itself is more than 20 years old.

Then, the capacitors can leak, and the leak being invisible if the capacitor is not disoldered. The exterior aspect of the capacitors is not always showing their real status (faulty or not).
dlfrsilver is offline  
Old 04 February 2016, 23:29   #4
Combofate
Registered User

Combofate's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: France
Age: 38
Posts: 19
i replace 2 capacitor near reset circiut, wich one of them indeed leaking and clean the area and my amiga works perfectly now thanks you for advice

but i probably need to replace all of them soon, but i don't want to do it by my self as i already damage my previous a600 trying to fully recap.

i know amigakit provide this "service" for around 50$.
Combofate is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A600 Wont soft reset Daniel support.Hardware 6 19 August 2014 22:46
"Reminder "Lincs Amiga User Group aka "LAG" Meet Sat 5th of January 2013" rockape News 4 30 January 2013 00:06
CD32 Image-Name-Bug: "...(bla)[!].zip" -> "...(bla)[" / "...[test].zip" -> "...[tes" cfTrio support.WinUAE 8 18 December 2012 16:31
Crack tells me to "hard reset" to clear Ram apachacha support.WinUAE 6 28 December 2011 11:30
Input target "Reset emulation" AmiGer request.UAE Wishlist 4 08 October 2004 10:18

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.12612 seconds with 12 queries