English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 04 March 2012, 19:01   #241
AmigaOnline
Online Amiga Gaming
AmigaOnline's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Paris/France
Posts: 280
I'm about to send you the log file (too big )
AmigaOnline is offline  
Old 04 March 2012, 19:15   #242
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by AmigaOnline View Post
Config file:
[config]
amiga_model = A500
kickstart_file = Kick13.rom
floppy_drive_0 = GENERIC.ADF
I got the log file on email

The relevant bit:
Code:
DISK_get_saveimagepath returning C:\Documents and Settings\Administrateur\Mes documents\FS-UAE\Floppy Overlays/GENERIC.sdf
FS-UAE does not write data back to the .adf files, it saves changed data to sdf files in "Floppy Overlays" instead. Advantage: original adf files are unmodified, and you can revert to the original data by just deleing the .sdf file. Also, FS-UAE behaves the same whether you are using .ipf-images (which are read-only anyway) or .adf-images).

(I like this behavior, but I can make it configurable if there is demand for read/write ADF)

But what has happened here, is that you are using GENERIC.adf as the floppy name. Changes to that floppy has been saved to GENERIC.sdf. My guess: you have replaced GENERIC.adf with another disk. -But some data on this second disk would be shadowed by the changed saved in GENERIC.sdf.

Solution: delete GENERIC.sdf or rename the ADF file to a unique name.
Recommendation: use unique names for your floppy images.
FrodeSolheim is offline  
Old 04 March 2012, 19:31   #243
AmigaOnline
Online Amiga Gaming
AmigaOnline's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Paris/France
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
I got the log file on email

The relevant bit:
Code:
DISK_get_saveimagepath returning C:\Documents and Settings\Administrateur\Mes documents\FS-UAE\Floppy Overlays/GENERIC.sdf
FS-UAE does not write data back to the .adf files, it saves changed data to sdf files in "Floppy Overlays" instead. Advantage: original adf files are unmodified, and you can revert to the original data by just deleing the .sdf file. Also, FS-UAE behaves the same whether you are using .ipf-images (which are read-only anyway) or .adf-images).

(I like this behavior, but I can make it configurable if there is demand for read/write ADF)

But what has happened here, is that you are using GENERIC.adf as the floppy name. Changes to that floppy has been saved to GENERIC.sdf. My guess: you have replaced GENERIC.adf with another disk. -But some data on this second disk would be shadowed by the changed saved in GENERIC.sdf.

Solution: delete GENERIC.sdf or rename the ADF file to a unique name.
Recommendation: use unique names for your floppy images.
It works, genius
Is it currently possible to add a read-only attribute to the HDF files? (like a switch: ro/rw)
AmigaOnline is offline  
Old 04 March 2012, 19:56   #244
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by AmigaOnline View Post
Is it currently possible to add a read-only attribute to the HDF files? (like a switch: ro/rw)
Not in current versions, but easy for me to add to the next release!
FrodeSolheim is offline  
Old 04 March 2012, 20:06   #245
AmigaOnline
Online Amiga Gaming
AmigaOnline's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Paris/France
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Not in current versions, but easy for me to add to the next release!
AmigaOnline is offline  
Old 04 March 2012, 20:12   #246
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,315
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
how to make my usb ps2 controler working plz ? it's plugged with an usb/ps2 adapter :

lsusb give me : Bus 002 Device 005: ID 0925:8866 Lakeview Research WiseGroup Ltd, MP-8866 Dual Joypad

and it's attached to /dev/input/js1

help !

edit: found !

added wisegroup_ltd_mp_8866_dual_usb_joypad.ini to /usr/share/fs-uae/input/wisegroup_ltd/ and my ps2 controler works

[device]
name = wisegroup_ltd_mp_8866_dual_usb_joypad
type = joystick/gamepad

[default]
include = wisegroup_ltd/tigergame_ps_ps2_game_controller_adapter

you can add it now

Last edited by Foul; 04 March 2012 at 22:35.
Foul is online now  
Old 05 March 2012, 12:18   #247
AmigaOnline
Online Amiga Gaming
AmigaOnline's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Paris/France
Posts: 280
>Frode: Is it possible to use spaces in the ADF/HDF/Kickstart names? (config file) If not: fix planned?
Thanks
AmigaOnline is offline  
Old 05 March 2012, 12:29   #248
nexusle
Banned
 
Join Date: Jul 2010
Location: Earth
Age: 40
Posts: 500
maybe work's with ""?
nexusle is offline  
Old 05 March 2012, 12:40   #249
P-J
Grumpy veteran
P-J's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Moorpark, California
Age: 38
Posts: 1,146
Send a message via MSN to P-J
Quote:
Originally Posted by AmigaOnline View Post
>Frode: Is it possible to use spaces in the ADF/HDF/Kickstart names? (config file) If not: fix planned?
Thanks
All my ADFs and kickstarts are TOSEC so full of spaces, and they work fine in all OSes for me without quotes...
P-J is offline  
Old 05 March 2012, 12:44   #250
seuden
uber cool demi god

seuden's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Kent/England
Posts: 1,945
Awesome work FS, can't wait to give it a try.
seuden is offline  
Old 05 March 2012, 12:50   #251
AmigaOnline
Online Amiga Gaming
AmigaOnline's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Paris/France
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by nexusle View Post
maybe work's with ""?
Quote:
Originally Posted by P-J View Post
All my ADFs and kickstarts are TOSEC so full of spaces, and they work fine in all OSes for me without quotes...
Thanks!
AmigaOnline is offline  
Old 05 March 2012, 12:59   #252
Speedvicio
Registered User
Speedvicio's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sicily/Palermo/Italy
Age: 40
Posts: 62
file support to Adf/Ipf in compressed format might be a good implementation
Speedvicio is offline  
Old 05 March 2012, 17:19   #253
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,315
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
i cloned my Real Amiga A1200 HD to an hd.adf .. and it boot and work well !

Amazing !

Need A1200-060 version now

edit: one bug found : when i pause a game for a long time (>5 mins) , i return to game and it's toooooo fast !!! seems to work @ machine speed, no fps limit. Same thing with all games.

i'm using Version 0.9.11beta3

Last edited by Foul; 05 March 2012 at 18:04.
Foul is online now  
Old 05 March 2012, 19:10   #254
PHabermehl
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Germany
Posts: 73
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
edit: one bug found : when i pause a game for a long time (>5 mins) , i return to game and it's toooooo fast !!! seems to work @ machine speed, no fps limit. Same thing with all games.

i'm using Version 0.9.11beta3

It's the same to me... had to pause during a game of Bubble Bobble and when resuming, it was so fast that we lost our lives within seconds...


Frode,
just a minor issue: fs-uae remembers the last menu item chosen and when re-opening the menu, you start at the same menu item.
When chosing a floppy or cd image, I think it would be more convenient when you don't enter the image selection list directly but go to the menu top level on next menu entry.

Best regards
Peter
PHabermehl is offline  
Old 06 March 2012, 12:36   #255
browniesrgut
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: saint-etienne/france
Posts: 25
Hi FrodeSolheim,

Thanks a lot for your great work ! Now I can have my good'ol Amiga with me everywhere I go on my ASUS 1001PXD (revamped to 2Gb of RAM instead of 1, and Windows 7 Starter kicked out by Ubuntu amd64 11.10). I've been using FS-UAE since version 0.9.7, it was a bit laggy, but It got improved and runs (almost) smoothly now with 0.9.11beta3 (with settings accuracy = -1, and sync = off)

The only problem I have is I can't get my "Xbox 360 Wired Controller" to work, I have tried :

joystick_port_1 = MICROSOFT X-BOX 360 PAD

or

joystick_port_1 = auto

None of those worked and I have to confess I didn't understood the config file part (especially for the file name, I tried to rename my Controller files "MICROSOFT X-BOX 360 PAD", "MICROSOFT X-BOX 360 PAD.ini" and "microsoft_x_box_360_pad.ini" taken from the tut.)

A better, ask by a lazy me question : Do you have one that works for ubuntu 11.10 and the XBOX 360 wired controller ?
Another couple of questions, i don't have any coding skills but is there a way for me to help your project or contribute ? and do you plan to add support for (7)zipped adfs ?
browniesrgut is offline  
Old 06 March 2012, 13:13   #256
Speedvicio
Registered User
Speedvicio's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sicily/Palermo/Italy
Age: 40
Posts: 62
Quote:
Originally Posted by browniesrgut View Post
Hi FrodeSolheim,

Thanks a lot for your great work ! Now I can have my good'ol Amiga with me everywhere I go on my ASUS 1001PXD (revamped to 2Gb of RAM instead of 1, and Windows 7 Starter kicked out by Ubuntu amd64 11.10). I've been using FS-UAE since version 0.9.7, it was a bit laggy, but It got improved and runs (almost) smoothly now with 0.9.11beta3 (with settings accuracy = -1, and sync = off)

The only problem I have is I can't get my "Xbox 360 Wired Controller" to work, I have tried :

joystick_port_1 = MICROSOFT X-BOX 360 PAD

or

joystick_port_1 = auto

None of those worked and I have to confess I didn't understood the config file part (especially for the file name, I tried to rename my Controller files "MICROSOFT X-BOX 360 PAD", "MICROSOFT X-BOX 360 PAD.ini" and "microsoft_x_box_360_pad.ini" taken from the tut.)

A better, ask by a lazy me question : Do you have one that works for ubuntu 11.10 and the XBOX 360 wired controller ?
Another couple of questions, i don't have any coding skills but is there a way for me to help your project or contribute ? and do you plan to add support for (7)zipped adfs ?
Native support for compressed files would be great, an alternative might be to implement such support on a frontend by extracting a compressed file on the fly to a temporary folder and then read the file extracted by the emulator.
Speedvicio is offline  
Old 07 March 2012, 14:46   #257
browniesrgut
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: saint-etienne/france
Posts: 25
Quote:
Originally Posted by browniesrgut View Post
Hi FrodeSolheim,
...
The only problem I have is I can't get my "Xbox 360 Wired Controller" to work, I have tried :

joystick_port_1 = MICROSOFT X-BOX 360 PAD

or

joystick_port_1 = auto
...
I just tried-it on a MS Windows machine with option :

joystick_port_1 = CONTROLLER (XBOX 360 FOR WINDOWS)

With no success...

Heeeeelp
browniesrgut is offline  
Old 07 March 2012, 18:49   #258
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,315
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
with my SF IV controler, i can use it in the menu but not in the game !

Weird...

Must investigate...
Foul is online now  
Old 07 March 2012, 23:47   #259
smuj
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: over here
Posts: 11
At the moment fs-uae makes adf files writeable (rw-r--r--) seemingly whether it needs to or not. Since it uses sdf files for writing anyway couldn't it just leave permissions untouched? I always set them read-only (r--r--r--), seems sensible

Regarding zipped adfs, e-uae handled those so the code is out there.

Also, tigergame_ps_ps2_game_controller_adapter.ini is executable.

Thanks FS
smuj is offline  
Old 08 March 2012, 22:37   #260
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,315
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
is there a way to use "real" Amiga hds ?

hard_drive_n = /dev/sda per exemple

Maybe planned ?

Thx

edit: My god it's Working !!! I can boot on my sdcard !!!

I'm HAPPY ^^

Last edited by Foul; 08 March 2012 at 23:23.
Foul is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possible platform for Amiga Emulator? smiffy92 Amiga scene 1 18 February 2011 13:43
SPS Multi Platform Effort Is Go! CodyJarrett News 4 04 July 2010 22:13
Floppy Drive Emulation (Multi-Platform) Claw22000 Amiga scene 23 12 March 2009 08:01
poll for the multi platform tournament turrican3 EAB's competition 16 21 January 2009 22:24
Multi-platform Distributive Operating System (MPDOS) for Amiga JackTheKnife support.Hardware 2 10 December 2008 17:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11233 seconds with 17 queries