English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Nostalgia & memories

 
 
Thread Tools
Old 18 October 2016, 00:18   #1081
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 40
Posts: 4,954
In case of Psygnosis the game boxes were very often unrelated to the game itself. But answer to your question.... ?.... .. .
Predseda is offline  
Old 26 October 2016, 18:27   #1082
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 38
Posts: 17,789
Is there some use in Robocod for:
- black & white mode after pressing some switch or collecting some item
- crashing into wall with maximum running speed, there is screen shaking but can it change anything in game?
s2325 is offline  
Old 26 October 2016, 19:16   #1083
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 38
Posts: 3,755
Don't think there's any use for the B&W effect other than fun. Same for the screen shaking. At least I never noticed. Lots of stuff in that game that has no higher meaning, like picking up vacuum cleaners etc.
demolition is offline  
Old 26 October 2016, 19:38   #1084
eXeler0
Registered User

eXeler0's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sweden
Age: 44
Posts: 1,504
Does it make sense to use a C2P routine for 2d games that use a straight 256 color mode (without separate playfields or other special cases) instead of using 8 bitplanes...?

Skickat från min LG-H850 via Tapatalk

Last edited by eXeler0; 26 October 2016 at 20:50.
eXeler0 is offline  
Old 27 October 2016, 15:57   #1085
Steril707
OCS rocks!

 
Join Date: Sep 2016
Location: Amiga Island
Posts: 476
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
I find it more stupid that they packed a whole operating system into the ROM but in order to activate it you still need a floppy disk. This floppy disk does nothing but call a specific ROM routine. This could as well be done from a button in the early startup menu. Everything needed to run a program is contained in the ROM.
Same here. It made the machine kind of unaccessible if there was no disk around. And I guess, these days it's a roadblock as well, if people find an A500 that was stuffed away and no disks. A C64 you just need to connect to a tv, and at least you can play around a bit with it.

With an Amiga simply nothing happens without a disk.

I remember being disappointed about that, when I saw the first Amiga 1000 in a local mall back in 1986. It felt so boring compared to the older homecomputers standing next to it.
Steril707 is offline  
Old 28 October 2016, 21:12   #1086
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
A question from me now: So you know how the A500 was always advertised the Amiga 500 with a monitor laying on top of it? Like here in this official Commodore ad:



Or here (computer store ad):


Doesn't this potentially damage the A500 case? Was the case actually meant to hold an Amiga monitor on top, at least partially?
Akira is offline  
Old 28 October 2016, 21:24   #1087
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 38
Posts: 17,789
There is shadow on both, I think it's with leg, strong one.
s2325 is offline  
Old 28 October 2016, 23:53   #1088
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Those models don't have a "leg". Feels like it's leaning on the edge of the 500, it's not laying flat on it, that's why there is a shadow.
Akira is offline  
Old 29 October 2016, 02:00   #1089
dJOS
Registered User

dJOS's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Melbourne, Australia
Posts: 873
The 1081 has a front kickstand Iirc
dJOS is offline  
Old 31 October 2016, 01:27   #1090
B14ck W01f
m68k all the way
 
Join Date: Aug 2011
Location: Koalaland
Posts: 495
Does the A1060 Sidecar for the A1000 have a hard drive built in? If so, how much storage capacity does it have?
B14ck W01f is offline  
Old 31 October 2016, 19:06   #1091
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,665
Quote:
Originally Posted by dJOS View Post
The 1081 has a front kickstand Iirc
Which means it would place 10 kilos of pressure on a 1 x 15 cm area of brittle plastic.

Quote:
Originally Posted by B14ck W01f View Post
Does the A1060 Sidecar for the A1000 have a hard drive built in? If so, how much storage capacity does it have?
No, but it does have some ISA slots where you can install a PC hard disk controller. That was the first way for Amiga users to even get access to a hard drive.
idrougge is offline  
Old 31 October 2016, 21:54   #1092
Signman
Registered User

Signman's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Michigan
Posts: 245
Wink

You're supposed to keep the screws in the case?
How can I get inside quickly with my weekly upgrades and just general poking around?
Signman is offline  
Old 01 November 2016, 01:19   #1093
Vot
Registered User

 
Join Date: Aug 2012
Location: Australia
Posts: 648
Amiga questions you've always been too embarrassed to ask

Quote:
Originally Posted by Signman View Post
You're supposed to keep the screws in the case?

How can I get inside quickly with my weekly upgrades and just general poking around?


Screws? You mean you keep the top case on your amiga?
Vot is offline  
Old 01 November 2016, 19:47   #1094
jolly11
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Mars
Posts: 125
I have a video cable with 2 scart at the end, but trying them on tv only one works as rgb, the other one show no picture. any ideas?
jolly11 is offline  
Old 01 November 2016, 19:52   #1095
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 38
Posts: 17,789
They should have different number of pins.
s2325 is offline  
Old 01 November 2016, 21:03   #1096
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 38
Posts: 3,755
Quote:
Originally Posted by jolly11 View Post
I have a video cable with 2 scart at the end, but trying them on tv only one works as rgb, the other one show no picture. any ideas?
One could be a pass-through connector, maybe for the VHS?
demolition is offline  
Old 01 November 2016, 21:18   #1097
jolly11
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Mars
Posts: 125
the scart in the middle (the one with audio cables) works, the other one (the one at the end and without audio cables) doesn't work on my tv
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	amiga1.JPG
Views:	77
Size:	188.7 KB
ID:	50706   Click image for larger version

Name:	amiga2.JPG
Views:	76
Size:	150.4 KB
ID:	50707  
jolly11 is offline  
Old 02 November 2016, 00:29   #1098
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 3,403
What the hell is that? I've never seen that cable before, but it could be a pass-through as mentioned, or a second input that uses composite instead of RGB so you don't have to unplug one source to use the other.
Daedalus is offline  
Old 02 November 2016, 11:48   #1099
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 38
Posts: 6,876
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
Doesn't this potentially damage the A500 case? Was the case actually meant to hold an Amiga monitor on top, at least partially?
It will not last long with a monitor on there like that. Just a temp thing for the advert. :-)
Jope is offline  
Old 02 November 2016, 12:10   #1100
Gerry
Registered User

 
Join Date: Feb 2007
Location: Cologne / Germany
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
Doesn't this potentially damage the A500 case? Was the case actually meant to hold an Amiga monitor on top, at least partially?
I would be afraid of possible damage, so I personally would avoid putting a monitor on top of an Amiga.


Quote:
Just a temp thing for the advert. :-)
It's not a nice way of presentation - even for an Atari ST .



Gerry is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gamebase Amiga - 2 Questions Fiery Phoenix New to Emulation or Amiga scene 8 13 August 2012 13:31
Amiga CD32 questions pubzombie New to Emulation or Amiga scene 26 24 January 2010 17:27
A few general Amiga questions. Hougham support.Hardware 6 30 April 2008 23:13
Amiga A4000 Questions mfletcher support.Hardware 8 29 April 2008 11:51
Amiga 600 Questions JDunlap support.Hardware 14 20 January 2008 20:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.16462 seconds with 16 queries