English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hosted Projects > project.ClassicWB

 
 
Thread Tools
Old 07 May 2013, 11:58   #1
Mr B
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sweden
Posts: 739
What resolution & frequency is "default" ?

Don't have the slightest idea where to look to see what monitor profile is used, so i thought i'd ask here. I'm in the process of hassling LG for some support on the TV they sold me a few years back, that wont display the output from the Indivision MKII, while my DELL monitor does. And they claim "any" DVI compilable signal is viable, now i want to know what the default output from the OS is, so i can work from there.

ClassigWB ADVSP, i guess that might be important?

Side question. If one does changes to the monitor settings in the workbench, how does that translate to WHDLoad games? Do they use game native settings dissregarding everything else, or do WHDLoad enforce some sort of "follow the workbench settings" ?
I assume it isn't the later, but i thought i'd sneak the question in.

Thank you for your time and effort.
Mr B is offline  
AdSense AdSense  
Old 24 June 2013, 10:11   #2
blizz1220
Registered User
blizz1220's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Belgrade / Serbia
Posts: 48
Quote:
Originally Posted by Mr B View Post
Don't have the slightest idea where to look to see what monitor profile is used, so i thought i'd ask here. I'm in the process of hassling LG for some support on the TV they sold me a few years back, that wont display the output from the Indivision MKII, while my DELL monitor does. And they claim "any" DVI compilable signal is viable, now i want to know what the default output from the OS is, so i can work from there.
I think that this card will dictate resolution and frequency , so if you
are connecting TV through it then these are relevant specs :

"The output pixel clock can go up to 135 MHz (the former Indivision AGA only allowed up to 71 MHz), the data rate reaches more than 480 MBytes/s peak performance (used to be 330 MBytes/s peak); 50 Hz modes (e.g. PAL) can be promoted to 60+ Hz and thus be displayed on modern monitors"

Default resolution is 640 x 256 60 Hz for PAL Amiga 1200 and 640 x 200 50 Hz for NTSC Amiga 1200.Go to early startup menu and pres any key on
the keyboard and they will change from PAL to NTSC.


Quote:
Originally Posted by Mr B View Post
ClassigWB ADVSP, i guess that might be important?
It shouldn't be I think ...

Quote:
Originally Posted by Mr B View Post
Side question. If one does changes to the monitor settings in the workbench, how does that translate to WHDLoad games? Do they use game native settings dissregarding everything else, or do WHDLoad enforce some sort of "follow the workbench settings" ?
I assume it isn't the later, but i thought i'd sneak the question in.

Thank you for your time and effort.
Not even slightly They will still go on happily using resolutions that
they were using.Only games that let you select a screenmode are
affected and that is if you do select a screenmode.
blizz1220 is offline  
Old 12 July 2013, 02:16   #3
Mr B
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sweden
Posts: 739
Well, still none the wiser. LG isn't being much help when i contact em, simply put, i doubt support has the knowledge, or the information to be able to answer my questions, and i'm not equipped with knowledge enough to know what i should really be asking, so i cant have them ask someone else either.

I'm going to start trying to get things working by trial and error to some extent. So far i haven't done anything but installed the unit, that must be well over a year ago. It's time to start trying out the new software, and see if it has a default setting that works, or if i have to play around with it more from there.
Mr B is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Reminder "Lincs Amiga User Group aka "LAG" Meet Sat 5th of January 2013" rockape News 4 30 January 2013 00:06
Does anyone have the default System: 3.X "Media" Settings? Morbane support.Amiga Forever 2 19 April 2012 21:03
"Photon cell animator" & "Anim Workshop" amiga request.Apps 5 05 April 2008 16:22
[Found: Resolution 101] "Scaled pixels" - "fly in a skyscraper city" Photon Looking for a game name ? 5 06 August 2007 15:26
Scanned reviews of "Drop It" & "Project Ikarus" Tim Janssen HOL contributions 1 15 May 2003 09:55

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.10478 seconds with 12 queries