English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 13 June 2020, 19:06   #81
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,416
Quote:
Originally Posted by PeterK View Post
... hmm, better make a backup first ...
No Peter, AfA OS can be installed manually if you have a OS3.9 RTG, just copy some folders, some libraries and add two commands in the Statup-sequence, to go back it is sufficient to deactivate only the two entries in the Startup-sequence.

Only change on the system deactivate/remove PowerIcons and any other icon patches.

You can also apply the Patches on RAWBInfo then will be able to support 32Bit Icons, and on Dopus Magellan 5.82 allow the use of Deficons and Eastern
AMIGASYSTEM is online now  
Old 13 June 2020, 19:22   #82
Weaselrama
Registered Voter

Weaselrama's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Neunkirchen aP, DE
Age: 59
Posts: 573
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
No Peter, AfA OS can be installed manually if you have a OS3.9 RTG, just copy some folders, some libraries and add two commands in the Statup-sequence, to go back it is sufficient to deactivate only the two entries in the Startup-sequence.

Only change on the system deactivate/remove PowerIcons and any other icon patches.

You can also apply the Patches on RAWBInfo then will be able to support 32Bit Icons, and on Dopus Magellan 5.82 allow the use of Deficons and Eastern
Well...I'm dying to try it if only to take advantage of the preferences for window frames and gadgets...
Weaselrama is offline  
Old 13 June 2020, 19:37   #83
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,416
I'm preparing a small, comprehensive video tutorial that shows how to install manually AfA OS 4.8 on an OS.9 BB4 RTG
AMIGASYSTEM is online now  
Old 13 June 2020, 19:41   #84
Weaselrama
Registered Voter

Weaselrama's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Neunkirchen aP, DE
Age: 59
Posts: 573
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
I'm preparing a small, comprehensive video tutorial that shows how to install manually AfA OS 4.8 on an OS.9 BB4 RTG
!
Weaselrama is offline  
Old 13 June 2020, 19:57   #85
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,416
I remembered that I had already done the video, I had created several for each type of OS installed

Manual installation of AfA_OS v4.8 on OS 3.9 BB4 RTG:

https://drive.google.com/file/d/1mfy...ew?usp=sharing
AMIGASYSTEM is online now  
Old 13 June 2020, 21:11   #86
Weaselrama
Registered Voter

Weaselrama's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Neunkirchen aP, DE
Age: 59
Posts: 573
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
I remembered that I had already done the video, I had created several for each type of OS installed

Manual installation of AfA_OS v4.8 on OS 3.9 BB4 RTG:

https://drive.google.com/file/d/1mfy...ew?usp=sharing
Man that video runs fast.
Weaselrama is offline  
Old 13 June 2020, 22:16   #87
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,416
You can use the Pause at every step
AMIGASYSTEM is online now  
Old 14 June 2020, 14:52   #88
Weaselrama
Registered Voter

Weaselrama's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Neunkirchen aP, DE
Age: 59
Posts: 573
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
You can use the Pause at every step
I might have a go at this today. I'll let you know the results. I made back-ups last night.
Weaselrama is offline  
Old 14 June 2020, 15:29   #89
Weaselrama
Registered Voter

Weaselrama's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Neunkirchen aP, DE
Age: 59
Posts: 573
@AMIGASYSTEM,

I might have killed your Google page or it's an issue with Google. I'll try it later again.

I noticed your PC CPU running WinUAE was @ 92 C. The Mac has poor cooling. I keep it elevated and I have a small desk fan running at an angle behind it toward that intake slot right below the hinge of the lid (poor design!). I'm happy if my Mac temp is below 70C and the CPU temp is below 90C running FS-UAE. I know the CPU will shut down for protection @ 120 C but I'm paranoid.

I know these Intel chips are designed to last at high temps but PCs/PC Laptops just have better cooling than the MBP and I need this laptop to last a while. Running a 68060 really pushes it.

Just an aside for your interest.
Weaselrama is offline  
Old 14 June 2020, 16:32   #90
Weaselrama
Registered Voter

Weaselrama's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Neunkirchen aP, DE
Age: 59
Posts: 573
I thought you might appreciate this: Since I can't watch the vid in Google at the moment, I downloaded it. Here it is, running in FFPlay alongside DOPUS. And, away we go!

I'm thinking I should disable/uninstall Visualprefs before I go any further...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	afainstall.png
Views:	78
Size:	686.4 KB
ID:	67762  
Weaselrama is offline  
Old 14 June 2020, 16:44   #91
indigolemon
Bit Copying Bard

indigolemon's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Kelty, Fife, Scotland
Age: 38
Posts: 966
Quote:
Originally Posted by Weaselrama View Post
I'm thinking I should disable/uninstall Visualprefs before I go any further...
Commenting out the line for it in your startup-sequence should be enough.
indigolemon is online now  
Old 14 June 2020, 17:00   #92
Weaselrama
Registered Voter

Weaselrama's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Neunkirchen aP, DE
Age: 59
Posts: 573
Quote:
Originally Posted by indigolemon View Post
Commenting out the line for it in your startup-sequence should be enough.
Yeah, I was thinking the same. I started the install before I did that. I think I'll copy my backup HDF over and start it again.
Weaselrama is offline  
Old 14 June 2020, 17:04   #93
Weaselrama
Registered Voter

Weaselrama's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Neunkirchen aP, DE
Age: 59
Posts: 573
@AMIGASYSTEM

Ok - I found the first mistake in your install video: Installation of the wizard.library. It isn't part of AfaOS. You pull a share over to grab it. I have one, it is used for Amiga Writer. The sizes are different. Yours is 315M, the one from Aminet is only 224M. Help?
Weaselrama is offline  
Old 14 June 2020, 20:58   #94
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,416
wizard_45.1(020).library

https://amiga.foul.fr/index.php
AMIGASYSTEM is online now  
Old 14 June 2020, 21:01   #95
Weaselrama
Registered Voter

Weaselrama's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Neunkirchen aP, DE
Age: 59
Posts: 573
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
wizard_45.1(020).library

https://amiga.foul.fr/index.php
Ok. I completed the install with the wizard.lib I have. Man it did some funky things to my desktop, like push my drives on the left off the screen where they aren't accessible. AmiDock is all boogered up. That's ok, I'm back on my backup.

Let me incorporate this version of wizard.lib into that config and see if it makes a difference.
Weaselrama is offline  
Old 14 June 2020, 21:16   #96
Weaselrama
Registered Voter

Weaselrama's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Neunkirchen aP, DE
Age: 59
Posts: 573
Ok. Once again, I've returned to my backup. I hate to tell you this, but this installation did absolutely nothing other than screw up my Workbench and AmiDock. I opened AfA Prefs and chose some settings - they did absolutely nothing.

I was pretty thorough. When this happened this afternoon, I went back over everything. I didn't miss any steps. I'm curious if you were installing to a vanilla installation of OS3.9 w/ Boing Bags. I disabled VisualPrefs and the only other thing I had running was my own Truetype Manager which only installs fonts. I have MagicMenu running.

Anyway, I'm going to consider this a failed experiment and move on now. Thanks for helping out.
Weaselrama is offline  
Old 14 June 2020, 21:32   #97
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,416
You have to set the programs to the new resolution, on AfA OS all OS3 programs that support RTG work well, see all the Dock in the screenshot !!!

AmiiDok, AmiStart, WBDock, DockBot, MacLikeDock e PolyNet
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AfA OS.jpg
Views:	64
Size:	144.2 KB
ID:	67770  
AMIGASYSTEM is online now  
Old 14 June 2020, 21:43   #98
Weaselrama
Registered Voter

Weaselrama's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Neunkirchen aP, DE
Age: 59
Posts: 573
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
You have to set the programs to the new resolution, on AfA OS all OS3 programs that support RTG work well, see all the Dock in the screenshot !!!

AmiiDok, AmiStart, WBDock, DockBot, MacLikeDock e PolyNet
What, 1024 x 768, from my own 1920 x 1080? Look, I'm sure it runs very well for you and this might be nice on real hardware where 1024 x 768 is the highest or best RTG resolution. I'm very pleased with what I have. I like the look and feel of OS3, including Visualprefs. If the Window Frames and gadgets prefs was able to run standalone within OS3.9, I'd consider it.

As it is, I wasn't even able to do that on the installation. NOTHING worked. The AfA prefs came up but NONE of the settings did anything. The ONLY thing I saw that seemed to work within the prefs was TTF anti-aliasing but changing some of the Workbench fonts to TTF and restarting - there was no anti-aliasing.

I'm certain I'm not understanding the overall concept of Afa OS. The documentation is horrible and even the original install script failed for many, many people who attempted it, including me. It needs a LOT of work before it's accessible to all Amiga users (or all Amiga users running 3.9). I mean you no disrespect but it isn't for me.
Weaselrama is offline  
Old 14 June 2020, 22:02   #99
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,416
I can't test 1920 x 1080 resolution because my monitor doesn't provide those resolutions, but it shouldn't change anything, AfA OS adds more modern features to the Workbench.

On Amilator (AfA OS) i also tested resolutions above1024x768 without encountering any problems, AmikiX like other modern Distributions all use AfA OS.

AfA OS has an incomplete automatic installation, then you still need to do some manual compiling.

My tutorial is simplified and easy to apply, if AfA Prefs doesn't work for you it means it didn't run correctly, trust me.

Last edited by AMIGASYSTEM; 14 June 2020 at 22:09.
AMIGASYSTEM is online now  
Old 14 June 2020, 22:18   #100
Weaselrama
Registered Voter

Weaselrama's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Neunkirchen aP, DE
Age: 59
Posts: 573
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
I can't test 1920 x 1080 resolution because my monitor doesn't provide those resolutions, but it shouldn't change anything, AfA OS adds more modern features to the Workbench.

On Amilator (AfA OS) i also tested resolutions above1024x768 without encountering any problems, AmikiX like other modern Distributions all use AfA OS.

AfA OS has an incomplete automatic installation, then you still need to do some manual compiling.

My tutorial is simplified and easy to apply, if AfA Prefs doesn't work for you it means it didn't run correctly, trust me.
I watched your video and followed it to the letter. Then I went over it TWICE when it screwed up my Workbench and ran it again, checked the startup-sequence additions carefully, and its Prefs failed to do anything. Trust me, I didn't miss any steps. Good grief, there's not that much to the installation shown in your video. What's more likely is I'm running updated libs that are incompatible with your install.

We should probably move this discussion elsewhere as it is off-topic.
Weaselrama is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MUI-OWB for OS4.1fe no longer available? White support.Apps 8 06 November 2017 23:22
AmigaAMP 3.18 (68k/OS3.9-PPC/OS4) released AMIGASYSTEM News 24 27 November 2016 12:44
OS3.9 progs on OS4.1 kkhard support.WinUAE 13 14 September 2014 03:17
HivelyTracker 1.2 for OS4 and OS3.x out now! spoUP News 5 08 January 2007 05:18
Fun of Computing: Jens Langner to present OS4, MUI & YAM Paul News 0 13 September 2004 16:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09836 seconds with 14 queries