English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 04 January 2021, 21:45   #1
wowbagger
Registered User

 
Join Date: Jan 2021
Location: Italy
Age: 42
Posts: 2
A500 rev 5 green screen

Hello all,

I'm trying to resurrect my A500 rev 5 with the infamous green screen syndrome at power on (and the power led blinking 11 times).

This is the DiagROM serial port dump:

https://pastebin.com/raw/Gznr7QWm

Not sure if the "FAILED read" outcome for every single memory address, could mean that all chipmem is bad.
I suspect replacing every single ram chip is the only viable option at this point?

I've already tried replacing basically every socketed chip (Fat Agnus, CPU, Gary, Denise, Paula) and swapping the CIAs, without any improvement.

Any suggestion will be extremely welcomed.

Many thanks!
wowbagger is offline  
Old 04 January 2021, 21:50   #2
big-ted
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Leicester UK
Posts: 38
On the 500 plus, this is usually one of the ram address chips u10 u11 u12 u13 symptoms, from my failing memory. Normally on that they end up green and festy due to battery leak.

Hth
big-ted is offline  
Old 04 January 2021, 21:51   #3
lesta_smsc
Registered User

lesta_smsc's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
Posts: 2,603
Green screen usually RAM fault. See this article for more discussion:

https://eab.abime.net/showthread.php?t=4908
lesta_smsc is offline  
Old 04 January 2021, 22:32   #4
cpiac64
Registered User
cpiac64's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Italy
Posts: 1,011
i can help you in italian language in pm if you want
cpiac64 is offline  
Old 26 January 2021, 00:31   #5
wowbagger
Registered User

 
Join Date: Jan 2021
Location: Italy
Age: 42
Posts: 2
Smile

Thank you all for the advice.

In the end, since it wasn't too expensive, I bought from ebay some ram chip of the same type of those in my A500 board, and guess what.. at some point I managed to find the fault ones (U22 and U28 in my case) using the piggyback method.

https://imgur.com/a/5vwoU5s

I only have to refine the job soldering a couple of sockets, but in the meantime I'm happy my Amiga 500 still works
wowbagger is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to save an A500 rev 5 - Green screen pek1 support.Hardware 47 12 October 2020 18:00
A500 Rev. 6a GREEN Screen error on Turn ON c0dehunter support.Hardware 6 17 July 2020 11:05
A500 green screen or light green issue dssence support.Hardware 5 14 October 2019 11:34
Amiga 500 Rev 6a green screen Mark sealey support.Hardware 11 25 April 2019 18:06
A500 rev 8a board green screen causes. Vot support.Hardware 0 10 May 2014 15:54

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09049 seconds with 15 queries