English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 23 August 2003, 05:37   #1
jambomiga
 
Posts: n/a
DPaint wont work

Hi I can`t seem to get DPaint 5 to work, all I get is the screen menue then everything freezes when I choose a mode. Please help Thanks.

James
 
Old 23 August 2003, 10:07   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,695
There are no clairvoyants sitting here. You should really give some information to analyse about your PC, Windows, WinUAE version, WinUAE settings, AmigaOS version, AmigaOS settings, screenmode etc.
thomas is offline  
Old 23 August 2003, 15:38   #3
Severin
Registered User
Severin's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gloucester / UK
Posts: 700
Send a message via ICQ to Severin
hmmm, Dpaint 5, long time ago, must go back into the dim and distant past...

have you installed the DPaint font?

is it an original / copy or cracked version?

if original or copy, have you got the serial number?
12642205EA593355 or 12642205EA633570

I hope your running in AGA mode for DPaint 5

last question...

Why bother... grab TVPaint, it's free and alot better than DPaint, erm come to think of it, so is Perfect Paint, Personal Paint (maybe not better but free)...
Severin is offline  
Old 23 August 2003, 17:56   #4
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265


As Thomas said, we can't read minds.
Akira is offline  
Old 28 August 2003, 02:33   #5
jambomiga
 
Posts: n/a
the reason I like DPaint is coz I`m so use to it`s hot keys and the way it works, TV Paint sounds good, is it simular to DPaint? I never knew it was free - I think I`ll give it a go. Thanks for the tip Severin.

For those not gifted in the psychic department;

I have winUAE with A1200, 020 fpu. ;-)

James

PS my reason for not being so non descriptive in the first place was that I`d been having trouble with signing on here (my browser was refusing to except cookies or something) I`ve now sorted it but I posted thinking that it probably never would have worked again, after all I`ve been typing the same message over and over again. I`m sorry for this and I`ll try to be more informative next time. Thanks again.
 
Old 28 August 2003, 03:42   #6
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Quote:
Originally posted by jambomiga the reason I like DPaint is coz I`m so use to it`s hot keys and the way it works
You should try that cosmigo program for the PC, forgot its name. It's almost a DPaint rip-off for Windows PCs. Not bad.

I still preffer DPaint though.
Akira is offline  
Old 28 August 2003, 15:33   #7
Severin
Registered User
Severin's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gloucester / UK
Posts: 700
Send a message via ICQ to Severin
Quote:
Originally posted by jambomiga
the reason I like DPaint is coz I`m so use to it`s hot keys and the way it works, TV Paint sounds good, is it simular to DPaint? I never knew it was free - I think I`ll give it a go. Thanks for the tip Severin.
If you can't get DPaint working then PPaint is the nearest to use, it's a bit slower but allows you to use rtg screens (only in 8 bit though), grab it from Aminet (biz/cloanto)...

TVPaint is NOTHING like DPaint, it's 24 bit only, fast, easy to use, I use it the most, closly followed by PPaint (for GUI's and Icons)...

If you are more used to photoslop, try ArtEffect 4 or FXPaint, ArtEffect works in much the same way as Photoslop but without the bloat and at a fraction of the price...
Severin is offline  
Old 28 August 2003, 17:29   #8
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Quote:
Originally posted by Severin
grab TVPaint, it's free and alot better than DPaint
Looked for it on Aminet, and I didn't find it. Where to get it, Sev?
Akira is offline  
Old 28 August 2003, 17:35   #9
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 45
Posts: 3,704
Quote:
Originally posted by Akira
Looked for it on Aminet, and I didn't find it. Where to get it, Sev?
Do you google sometimes ???

-> http://www.amigau.com/c-graphics/tvpaint.htm
RetroMan is offline  
Old 28 August 2003, 17:38   #10
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
sometimes, but for free Amiga stuff i always go to Aminet first, and if it's not there, I assume it to be obscure :P

Ta for the link! I have no GFX card though :P
Akira is offline  
Old 28 August 2003, 17:41   #11
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 45
Posts: 3,704
Quote:
Originally posted by Akira
Ta for the link! I have no GFX card though :P
Then you might want to give ArtEffect 1.5 Classic a try, which was currently released for free my Amiga Arena
RetroMan is offline  
Old 28 August 2003, 17:48   #12
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
ta for the link!!!!!!

but I hate Photoshop
Akira is offline  
Old 28 August 2003, 19:00   #13
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,890
Deluxe Paint don't work in Picasso96 modes (at least older versions), make sure you select native screen mode (PAL:xxx or NTSC:xxx).
Toni Wilen is offline  
Old 29 August 2003, 00:08   #14
Severin
Registered User
Severin's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gloucester / UK
Posts: 700
Send a message via ICQ to Severin
Quote:
Originally posted by Toni Wilen
Deluxe Paint don't work in Picasso96 modes (at least older versions), make sure you select native screen mode (PAL:xxx or NTSC:xxx).
DPaint and Brilliance won't work in any RTG modes (P96/cgx) even with the newest versions...

Brilliance II tries to work, but it uses overlapping screens for it's drawing/menu areas, and is a complete PITA to use, I may be wrong it was 7 years ago that I last tried to run it...

P96 naffs Brilliance II up even on native screens (I think they used some direct hardware hits the p96 obviously can't sort out. A pity it was a great paint program, much better than DPaint 5
Severin is offline  
Old 29 August 2003, 21:01   #15
SENTRY
 
Posts: n/a
Hi,

I tried TVPaint and it's definately better then deluxe paint but there's some update problems when using the "line tool"- i get white trails of pixels(comming from the top of the cursor) when dragging a line, this doesn't happen with the "pen tool" and also doesn't happen when in a zoom window.
Is this an emulation problem or is it my config?

-config-
chip:2mb
fast:8mb
z3-fast:16
rtg:16

kick 3.1
68040 (the same with 68020+FPU)
JIT cache: 8MB
800x600 16bit fullscreeen RTG doubled
filter: enabled(null filter)
AGA
 
Old 30 August 2003, 00:48   #16
Severin
Registered User
Severin's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gloucester / UK
Posts: 700
Send a message via ICQ to Severin
hmmm, I have no idea, I use it on a real Amiga...

-config-
chip:2mb
fast:8mb <- erm why? fast is for older ecs emu if you really want some keep it to a minimum for those badly written programs that look at 0x20000...
z3-fast:16 <- 32 would be better
rtg:16 <- 4 is about all you need, maybe 8 at the most...

kick 3.1
68040 (the same with 68020+FPU)
JIT cache: 8MB <- erm, dunno, not got jit on the uae I use...
800x600 16bit fullscreeen RTG doubled <- try without the doubled bit...
filter: enabled(null filter)
AGA
Severin is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any reason why this wont work with my Deneb? RMK support.Hardware 4 20 October 2011 23:28
Icon launch wont work Jherek Carnelia Coders. General 6 26 August 2008 16:23
Catweasel MK4 - wont work chaoticjelly support.Hardware 32 02 December 2006 22:23
The HD just wont work! sence2001 support.Hardware 4 17 October 2004 23:34
Amiga Explorer wont work right! chaoticjelly New to Emulation or Amiga scene 4 10 September 2004 22:38

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09646 seconds with 13 queries