English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 December 2009, 22:38   #441
hrmes
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Athens Greece
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
@hrmes : It's a problem you trigger via bad settings. If i choose myself bad ones games can go wrong. About the corrected config, the sound plays as it should like a real machine would behave.
Well, it worked OK before with those settings, as most games do, so I assumed that it was a bug with the current WinUAE version. If however that was accidental then I have to use "Match A500 speed" (or whatever) for this game.
hrmes is offline  
Old 11 December 2009, 23:21   #442
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,116
Because there is still confusion: 68020 CE problems, whdload or not: I am usually interested. "too fast" 68020+ problems: I wouldn't care less.

(for example impossamole and friends whdload issue was chipset problem, not CPU)
Toni Wilen is offline  
Old 12 December 2009, 03:38   #443
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 39
Posts: 1,592
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
one other issue (may be cpu speed issue - but not sure) ive noticed is with Doomsound.library used by adoom/doomattack and novacoders recent Dott port. The music is a broken mess when set to maintain chipset/cpu fast as possible. The game it self runs fine/fast.

If Jit is enabled then all is good, no issue noticed. Or, if finegrain_cpu_speed=512 is enabled then the music works fine, but game engine is running at 1-2 fps.

not a show stopper as with jit enabled its all ok, but may be worth looking at in the future. Its quite possibe the library it self is doing something wrong when cpu is too fast.
Mad-Matt is offline  
Old 12 December 2009, 16:49   #444
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Arrow

Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
"Match A500 speed" should be always checked in all cycle exact CPU modes. ...
It really should say "Match selected model speed" or something...
Yup. Would be a very reasonable improvement.
That aside ... it's NOT your fault. This is one of the most ancient labels I can think of ... even WinUAE 0.8.x had it worded the "A500 way." (not sure about 0.7 branch though )
andreas is offline  
Old 13 December 2009, 10:30   #445
hexaae
Registered User
hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 42
Posts: 1,118
Quote:
Originally Posted by hrmes View Post
Tested James Pond (slave ver. 2.0) also with WHDLoad 16.9 and the freeze can also happen. Testing with unregistered version.
I reported the same thing: if you run from WB, multiple times (2-3), games like Leander WHD and others, very often they freeze with a black screen...
If I disable sound emulation in WUAE this NEVER happens.

I still have to test with the latest posted version at http://eab.abime.net/showpost.php?p=...&postcount=424
Give me some minutes...

EDIT:
That version indeed fixes the problem! WHDLoad games never hang with black screen syndrome! That's the best XMas gift for me... Thanks a lot Toni!!

Last edited by hexaae; 13 December 2009 at 11:10.
hexaae is offline  
Old 13 December 2009, 15:46   #446
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,116
This thread is finally done.
Toni Wilen is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 2.5.1 beta series Toni Wilen support.WinUAE 69 22 December 2012 11:22
WinUAE 2.3.3 beta series Toni Wilen support.WinUAE 124 17 September 2011 16:48
WinUAE 2.3.2 beta series Toni Wilen support.WinUAE 79 31 May 2011 20:39
WinUAE 2.3.0 beta series (was 2.2.1) Toni Wilen support.WinUAE 229 22 September 2010 20:20

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08039 seconds with 16 queries