English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware mods

 
 
Thread Tools
Old 12 February 2019, 12:30   #461
bytestorm
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: sweden
Posts: 36
Floppy disk

Quote:
Originally Posted by majinga View Post
Depends on the KS version.
With KS 1.2, you can have 1 MB chip + 1MB slow.
With KS 1.3 or higher, 1 MB chip + 1.5 slow
Ok, but changing the KS is just to burn a new eprom with the korrect kick right?

Anything else i need to consider?

Chipmem 1MB
Slowmem 1.5MB
Fastram?
bytestorm is offline  
Old 12 February 2019, 12:48   #462
majinga
Registered User

majinga's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: Italy
Posts: 33
whdload definitely requires some fast RAM. And an HDD.

To use EPROMs as KS you may have to mod the board:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=82824

Or use a KS switcher that take care of that.
majinga is offline  
Old 12 February 2019, 13:27   #463
bytestorm
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: sweden
Posts: 36
Quote:
Originally Posted by majinga View Post
whdload definitely requires some fast RAM. And an HDD.

To use EPROMs as KS you may have to mod the board:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=82824

Or use a KS switcher that take care of that.
hmm.. and fast ram would be using a accelerator like ACA500plus or Wicher 500i I guess?
bytestorm is offline  
Old 12 February 2019, 13:58   #464
majinga
Registered User

majinga's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: Italy
Posts: 33
Yes, or Terrible Fire or other accelerators. There are many accelerators for fast ram and IDE.
majinga is offline  
Old 12 February 2019, 14:07   #465
Tahoe
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Wilnis / Netherlands
Posts: 8
Without swapping the Agnus you would be limited to 512K chip, not 1MB. For that, you really do have to swap the 8371 for a 8372A. Other than that the rev 5 can be made to perform much like the rev 6A.
Tahoe is offline  
Old 12 February 2019, 14:14   #466
bytestorm
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: sweden
Posts: 36
hmm why didnt I research a bit more before buying 2 amiga 500s.. both ended up being rev 5 hahaha.. never thought it would be THAT big difference. Could have just bought 1 500 plus for the money straight away instead of a upgrademarathon
bytestorm is offline  
Old 12 February 2019, 14:21   #467
majinga
Registered User

majinga's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: Italy
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by Tahoe View Post
Without swapping the Agnus you would be limited to 512K chip, not 1MB. For that, you really do have to swap the 8371 for a 8372A. Other than that the rev 5 can be made to perform much like the rev 6A.

Ah, true! Sorry my bad.

With this expansion board and the agnus 8371 is possible to have:

512k slow without the Gary Adapter
1M slow with the Gary Adapter
1.5M slow with the Gary Adapter ans KS >= 1.3

and only 512k of chip


- 512k slow OK
- 1M slow OK (Con Gary Adapter)
- 1.5M slow OK (Con Gary Adapter)
majinga is offline  
Old 13 February 2019, 16:17   #468
bytestorm
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: sweden
Posts: 36
Well, I bought 2x 8372A agnuses now . Now I'll see how to make/source a couple of these kits!
bytestorm is offline  
Old 23 February 2019, 02:00   #469
patzik
Registered User

 
Join Date: Sep 2017
Location: Haarlem/Netherlands
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by PeteAU View Post
Hi patzik,

I'm trying to help you out to avoid wasting boards/money on this:
- You used a different CAM file, so the ground plane changed. The margins are too tight in a few places. Look at the grounds for U1, they look a bit shitty. I had a CAM file in my original ZIP, use that.
- The trace you added near U3 blocks off the ground to the chip - it won't work.
- The trace you added for switch 3rd pin blocks the short path for ground to U2/U3 - I don't think this is very good.

If you want to do something useful, remove the jumpers for U1/U3/U4 entirely. That would simplify things and avoid confusion. Removing the pre-links is retrograde IMO. Then I would rename to jumper above U2 to say something like "A500+ (left) / A500 (right)".
I made a new version, only thing changed is the added mouse bites for easier separation of the boards, could you please check these gerbers?
Attached Files
File Type: zip Test Mousebites.zip (638.7 KB, 25 views)
patzik is offline  
Old 23 February 2019, 10:08   #470
SukkoPera
Mighty Pirate

 
Join Date: Dec 2017
Location: Torino, Italy
Age: 39
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by bytestorm View Post
btw, any DIY kits of the latest version availible for sale?
I have a couple of kits left for sale on AmiBay if you are still interested.
SukkoPera is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Modern Trapdoor RAM killed my A500 Silwuff New to Emulation or Amiga scene 10 15 August 2016 10:29
Homemade A500 trapdoor expansion? cabal Hardware mods 5 01 December 2014 22:44
WTB: two(2) A500 trapdoor slot covers papa_november MarketPlace 0 25 December 2008 10:17
Trapdoor expansion options for A500 Impakt support.Hardware 7 20 March 2008 07:05
A500 Plus Trapdoor Expansion TheCorfiot support.Hardware 10 14 March 2008 17:42

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09355 seconds with 16 queries