English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 09 February 2019, 17:17   #1
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 46
Posts: 1,604
What does "kickstart_rom_file_id=" do in configs?

I used to use the Amiga Forever Cloanto ROMs for emulation in WinUAE, but I recently edited all my configurations to use a set of ROMs from TOSEC instead.

The problem was, I edited all the ROMs in Notepad and not WinUAE, and I've just today noticed this parameter which has changed since I did the alteration. Do I have to save it through WinUAE, or can I just leave it alone? What does it do?
Foebane is offline  
Old 09 February 2019, 17:36   #2
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 13,621
Quote:
Originally Posted by Foebane View Post
What does it do?
Errrrr, as the name suggest, shows the Kickstart ROM ID i.e. the CRC32 and the name / version

All my configs are still v1.0 based... there is no "kickstart_rom_file_id=" line in them and all works fine

So you don't need it... but if you're saying this is matching Cloanto encrypted ROMs but you have normal Commodore ROMs, just delete the complete line.

Last edited by DamienD; 09 February 2019 at 17:42.
DamienD is offline  
Old 09 February 2019, 17:38   #3
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 46
Posts: 1,604
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
All my configs are still v1.00 based... there is no "kickstart_rom_file_id=" line in them and all works fine

So you don't need it...
That's a relief. I also suspect I don't need "kickstart_rom_file=" neither. At one time, I moved the path for my ROMs and forgot to set this parameter, and yet the demos and games still ran fine. I guess that as long as the Kickstart path is set in Paths, neither of these parameters are needed?
Foebane is offline  
Old 09 February 2019, 17:44   #4
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 13,621
Quote:
Originally Posted by Foebane View Post
I also suspect I don't need "kickstart_rom_file=" neither.
Of course you need this one; how else will the configuration know what KS ROM you want set?

Is WinUAE just supposed to guess? Well, unless Toni has implemented some type of "use a certain KS ROM based on Model / Chipset" if this line is missing...

Last edited by DamienD; 09 February 2019 at 17:50.
DamienD is offline  
Old 09 February 2019, 17:53   #5
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 46
Posts: 1,604
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Of course you need this one; how else will the configuration know what KS ROM you want set? Is WinUAE just supposed to guess?
I thought so. Must've been lucky before.
Foebane is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Screech!! v2.41" & "Screech!! [AGA] v2.51" - "HD install" --> "ADFs" DamienD request.Old Rare Games 38 20 September 2018 16:09
"Voices8" 8 Channel Soundtracker "DemoSongI" song - "This is the Amiga with 8 Voices" DemosongIHunter request.Music 40 13 April 2017 06:06
"Reminder "Lincs Amiga User Group aka "LAG" Meet Sat 5th of January 2013" rockape News 4 30 January 2013 01:06
CD32 Image-Name-Bug: "...(bla)[!].zip" -> "...(bla)[" / "...[test].zip" -> "...[tes" cfTrio support.WinUAE 8 18 December 2012 17:31
Problems with "Thespywholovedme", "Flood", "Shinobi" sareks support.Games 12 03 May 2006 15:52

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09656 seconds with 15 queries