English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 15 December 2012, 22:50   #1
zardoz
Zone Friend
zardoz's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wales
Age: 49
Posts: 140
FS-UAE speed, Ubuntu 12.04

Any idea how I can emulate an A500 on my humble laptop? It's a celeron 2Ghz single core with sis 671 graphics.

Now Winuae runs absolutely fine (under XP).

Here's a config file and log... anyone got tips for making this baby fly?
Attached Files
File Type: txt FS-UAE.txt (41.8 KB, 206 views)
File Type: uae LastConfig.uae (7.2 KB, 124 views)
zardoz is offline  
Old 15 December 2012, 23:06   #2
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 38
Posts: 3,591
There are known problems with the default settings due to problems with Compiz/Unity and OpenGL applications, especially with applications trying to sync to vblank.

See http://fengestad.no/fs-uae/performance for a solution (last section, "Performance Problems with Ubuntu / Unity"), and other performance tips.

You can also see this thread for reference: http://eab.abime.net/showthread.php?t=66781
FrodeSolheim is offline  
Old 15 December 2012, 23:24   #3
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 38
Posts: 3,591
Additionally, this options seems a little suspicious in the log:
Code:
audio_buffer_target_bytes = 0
This will probably cause significant audio stuttering, as FS-UAE will try to prevent the audio buffer from filling up. The default value (8192) is usually fine, but it can make sense to lower this a bit on some systems, but 0 does not make sense

(has nothing to do with emulation speed / performance, but I thought I should mention it )
FrodeSolheim is offline  
Old 16 December 2012, 00:34   #4
zardoz
Zone Friend
zardoz's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wales
Age: 49
Posts: 140
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
but 0 does not make sense
Yeah, it was my idea to try to switch the sound off - this is generally how I run Winuae due to stuttering.

Thanks for the links
zardoz is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using shaders with FS-UAE on Ubuntu [Solved] DaveMB support.FS-UAE 2 14 October 2012 16:46
Centering gfx in standard Ubuntu UAE MazinKaesar support.OtherUAE 5 25 March 2008 12:34
Any UAE for G3 Mac running Ubuntu? Fingerlickin_B support.OtherUAE 7 05 February 2008 12:34
problem getting uae to run with ubuntu bdz support.OtherUAE 14 01 December 2007 13:21
E-UAE package for Ubuntu Enverex support.OtherUAE 0 19 July 2006 14:28

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06409 seconds with 14 queries