English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 30 June 2012, 00:19   #1
jamotide
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Hannover / Germany
Posts: 11
Winuae won't start anymore/crashes

Hello everyone,
after my fresh reinstallation of Win7 64bit Winuae won't work anymore. I can start the programm and mess with the configurations, but no matter what settings I try, once I click "start" windows tells me that "Winuae is not working anymore, a solution is being looked for" (not verbatim, translated from german). Sometimes I get a winuae crash messages with a dumpfile created before that windows message.
This happens with the old backed up 2.3.2 installation from the old system, and with the newly installed 2.4.1
Am I missing some drivers or some sort of environment installation like net framework,java or whatever?
I uploaded all the files I saw mentioned in other threads, they may not be matching, since a dumpfile is only created rarely.
Attached Files
File Type: 7z winuae_241_20120629_234640.7z (24.9 KB, 136 views)
File Type: txt winuaelog.txt (4.1 KB, 133 views)
File Type: txt winuaebootlog.txt (9.4 KB, 137 views)
jamotide is offline  
Old 30 June 2012, 09:24   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,182
Strange. Debugger says "not available" for winuae main thread. It is probably some kind of weird driver issue.

Does it happen if run in windowed mode? Without sound? In DirectDraw mode? (misc panel)

Do you see more log lines than in included winuaelog.txt if you run winuae with -log command line parameter?
Toni Wilen is online now  
Old 30 June 2012, 17:43   #3
jamotide
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Hannover / Germany
Posts: 11
You really know you stuff well, switching to directdraw made it work again.

So I assume I am missing some sort of direct3d driver component on my system? Anyone have any ideas what I need to install? I have the latest nvidia driver and directx install, so I'm not sure what could be missing.
jamotide is offline  
Old 30 June 2012, 17:58   #4
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 42
Posts: 5,756
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by jamotide View Post
You really know you stuff well, switching to directdraw made it work again.

So I assume I am missing some sort of direct3d driver component on my system? Anyone have any ideas what I need to install? I have the latest nvidia driver and directx install, so I'm not sure what could be missing.
You installed DirectX, as if I recall correctly, when I do a fresh install, lots of stuff wont work properly until I install the DX distribution.
FOL is offline  
Old 30 June 2012, 18:21   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,182
Make also sure you have proper display driver installed, not some basic one that comes with Windows.
Toni Wilen is online now  
Old 30 June 2012, 18:29   #6
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 42
Posts: 5,756
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Make also sure you have proper display driver installed, not some basic one that comes with Windows.
True, if it cant find your card, it uses some stupid legacy driver.
FOL is offline  
Old 30 June 2012, 23:18   #7
jamotide
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Hannover / Germany
Posts: 11
I had some deeper problems here, unrelated to Winuae,turns out none of my other Directx9 games were working either, but dx10 and dx11 were ok. Installing the june 2010 redistributable made no difference, neither did the webinstaller.

What fixed it in the end was simply installing the nvidia drivers again,even though the same version was already installed. No idea what happened here, but now direct3d is working again, in Winuae,too.
jamotide is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CD 32 - Won't start any games HRMeinert support.Hardware 9 07 November 2009 22:53
WinUAE 1.5.0 won't start Harrison support.WinUAE 6 01 July 2008 04:36
A4000D won't boot anymore lopos2000 support.Hardware 14 30 June 2005 14:27
Won't start Steve C support.WinUAE 2 06 June 2004 13:39
HD on 1200 won't boot anymore Iguana support.Hardware 3 24 May 2003 20:53

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10743 seconds with 14 queries