English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 16 July 2019, 03:37   #61
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 2,023
@Seiya:

Also seems to be a bad system-configuration: Topaz 9 font is in use on your screenshot instead of the intended Topaz 8.

Last edited by Minuous; 16 July 2019 at 03:48.
Minuous is offline  
Old 16 July 2019, 03:45   #62
tdg8934
Registered User

 
Join Date: Jul 2019
Location: Mundelein, IL
Age: 55
Posts: 5
Faery Tale Adventure worked great on the FPGA MIST

This sound fix for FTA works great on the MIST under AGA 1200 minimig FPGA for the Amiga.
tdg8934 is offline  
Old 15 October 2019, 11:44   #63
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 2,593
There are several threads regarding "The Faery Tale Adventure" on EAB, but since this one specifically discuss something related to the sound, here are several links from y@utube

Faery Tale Adventure
- Intro : [ Show youtube player ]
- Day : [ Show youtube player ]
- Inside : [ Show youtube player ]
- Battle : [ Show youtube player ]
- Night : [ Show youtube player ]
- Ending : [ Show youtube player ]

Various other versions
. [ Show youtube player ] <- copy/paste the link as it's a playlist
. [ Show youtube player ]
. [ Show youtube player ]
. [ Show youtube player ]
. etc...
malko is offline  
Old 15 October 2019, 16:05   #64
DrFruit
Resident Nutter...

 
Join Date: Oct 2019
Location: Norfolk, UK
Age: 42
Posts: 60
Blimey I literally started a new thread to see who else played this, Damien said about the sound issue and I never actually had it myself...
DrFruit is offline  
Old 15 October 2019, 16:10   #65
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,512
Quote:
Originally Posted by DrFruit View Post
Blimey I literally started a new thread to see who else played this, Damien said about the sound issue and I never actually had it myself...
Probably as you played the game on a A1000 with KS 1.1

Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Problem is very simple: music player do not initialize audio data pointers, first sample starts playing from address 0.

I noticed this long long time ago and my guess was: game was programmed and tested on an A1000 (it is really old game). A1000 boot rom moves audio pointers to area that is normally empty after hard reset.

Or they simply never tested it after hard reset
Quote:
Originally Posted by demoniac View Post
Thanks for the explanation, Toni. I'm pretty sure it was tested for the A1000. I remembered that the audio worked on my friend's A1000, but not on my A500. FYI, I did try KS1.1 on WinUAE earlier just to see if it was a KS issue..
Quote:
Originally Posted by amiwolf View Post
I remember this issue from my brief A1000 days. The garbled music at the intro began with Kickstart 1.2 so I always booted 1.1 when playing Faery Tale.

NB: Under emulation, you'll have to load a Kickstart 1.1 adf from df0: into the A1000's WCS-RAM. The A1000 1.1 256K ROM produces the same distorted sound.
Now thanks to ross's fix; no more sound issues in the intro and it works on all Amiga models / KS versions
DamienD is online now  
Old 15 October 2019, 20:09   #66
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 2,593
Quote:
Originally Posted by DrFruit View Post
Blimey I literally started a new thread to see who else played this, Damien said about the sound issue and I never actually had it myself...
SotB excepted, one of my all favourite game ever
Restarted a game some time ago... but going slowly now (I am no more a student with plenty of spare time )
malko is offline  
Old 15 October 2019, 20:50   #67
DrFruit
Resident Nutter...

 
Join Date: Oct 2019
Location: Norfolk, UK
Age: 42
Posts: 60
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Probably as you played the game on a A1000 with KS 1.1




Now thanks to ross's fix; no more sound issues in the intro and it works on all Amiga models / KS versions
I think it was initially on that but most of the time it was on my A500 1.3 rom..
DrFruit is offline  
Old 15 October 2019, 20:51   #68
DrFruit
Resident Nutter...

 
Join Date: Oct 2019
Location: Norfolk, UK
Age: 42
Posts: 60
Quote:
Originally Posted by malko View Post
SotB excepted, one of my all favourite game ever
Restarted a game some time ago... but going slowly now (I am no more a student with plenty of spare time )
Eek i feel your pain. Im sort of reaching the age where i can let SWMBO sleep on the sofa whilst i sneak into the study and fire up the miggy... We shall see!
DrFruit is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with the sound of "The Faery Tale Adventure" [Solved] Marskilla support.FS-UAE 2 25 October 2012 15:13
Faery Tale Adventure gfx issues rmcin329 support.Games 2 15 July 2008 20:44
The Faery Tale Adventure MainCore support.Games 2 26 September 2006 13:07
Faery Tale adventure crx MarketPlace 0 07 February 2005 22:36
Faery Tale Adventure and Emulator dpwicz support.Games 0 10 February 2003 05:10

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09531 seconds with 16 queries