English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 05 December 2007, 10:30   #1
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
Question Apollo 2030 troubles...

I have bought from eBay as working an Apollo2030 card for my A2000... so I unplugged my GVP-030/40 accelerator, put the apollo , and.... nothing....
the monitor powers-up (through the scandoubler) but it never boots... I also diasbled ram, scsi, ram+scsi, but no-go... I use it on a rev 6.2 mobo with KS3.1 and 2MB chipram upgrade...
any ideas? or is it dead? (most propablly)
thanks!
keropi is offline  
Old 05 December 2007, 11:16   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,166
Why did you get an Apollo A2030?

More RAM?

They are notoriously unreliable.
alexh is offline  
Old 05 December 2007, 11:28   #3
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
I got it for 85eur , it has a full 030/50 with mmu and ofcourse I can add normal simms...
my gvp has 16MB ram and an EC030/40mhz...
plus I don't use the crappy scsi in either card... so I thought the apollo would be better...
keropi is offline  
Old 05 December 2007, 11:32   #4
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,166
Can you not transfer the CPU or is it soldered in place on one or both boards?

Going off topic a little, but if you dont use the "crappy" scsi on either card, what do you use?
alexh is offline  
Old 05 December 2007, 11:34   #5
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
a very convenient buddha card. I don't like scsi, never did and frankly I got bored of all the ancient scsi hd's for the amiga...
keropi is offline  
Old 05 December 2007, 13:51   #6
Jakodemus
Registered User
Jakodemus's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Finland
Posts: 59
My Apollo 2030 lite only works with setpatch from workbench 1.3. I also must not push the card firmly to the cpu-slot otherwise it wont boot.
Jakodemus is offline  
Old 05 December 2007, 13:55   #7
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
I have also tried it without any HD connected, so a setpatch conflict is not possible... though I always pushed it all the way in...
keropi is offline  
Old 05 December 2007, 14:06   #8
Jakodemus
Registered User
Jakodemus's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Finland
Posts: 59
When i did get my 2030 I first had similar problems. First it didn't boot at all. But now it has worked over 6 months.
Jakodemus is offline  
Old 05 December 2007, 14:19   #9
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
damn, I ma fed up removing the vgp for all these tests LOL

edit: just tried with the 2030 half-inserted... no go...

Last edited by keropi; 05 December 2007 at 14:40.
keropi is offline  
Old 05 December 2007, 15:51   #10
Chain
A-Collector, repairments

Chain's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Czech Rep.
Age: 45
Posts: 1,536
Send a message via ICQ to Chain
you can try 2.05 kickstart maybe it helps
Chain is offline  
Old 05 December 2007, 15:52   #11
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
I gave up on it, did everything that was suggested here and on a.org ...
keropi is offline  
Old 11 March 2008, 20:50   #12
macron0
 
Posts: n/a
Hi,

I am trying to softkick to ks3.x with an apollo 2030 card and I do not seem to get it working. So maybe it only works with ks2 (which I use right now)
 
Old 11 March 2008, 23:19   #13
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
bah... crappy
keropi is offline  
Old 11 March 2008, 23:22   #14
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,166
Try a spare KS1.3 and see if it boots?

I dunno if it is susceptible to the same problems as the Commodore A2630 which will just not boot anything later than KS1.3 without a ROM upgrade. I dont think it is.
alexh is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanted: Amiga 2030 Accel Card for A2000 kjmann14 MarketPlace 1 08 June 2013 09:52
Apollo 2030 Drake008@ support.Hardware 14 24 August 2008 12:57
Apollo 2030 SCSI Controller Drake008@ support.Hardware 5 10 April 2007 01:19
AVIOutput troubles Dr.Venom support.WinUAE 4 30 May 2004 14:04
530T troubles. Miggy2TheMax support.Hardware 28 15 April 2002 04:36

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07886 seconds with 13 queries