English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Amiga Forever

 
 
Thread Tools
Old 31 December 2018, 23:47   #1
Fraggs
Registered User

 
Join Date: Dec 2018
Location: Blackpool
Posts: 5
Amiga Forever 7 Bilinear Filtering?!

Is there any way to enable Bilnear filtering to games and apps in Amiga Forever 7?
Because i do not like the Aliasing on a big modern TV screen.
I can use bilinear filtering running games through WinUAE seperately, but not through Amiga Forever. Can anyone help?

Thanks.
Fraggs is offline  
Old 01 January 2019, 00:29   #2
Saghalie
Registered User

Saghalie's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: McChord AFB, KS
Posts: 242
Quote:
Originally Posted by Fraggs View Post
Is there any way to enable Bilnear filtering to games
and apps in Amiga Forever 7?
Because i do not like the Aliasing on a big modern TV screen. I can use bilinear
filtering running games through WinUAE seperately, but not through Amiga
Forever. Can anyone help?

Thanks.
Never had the opportunity to play with this. But my best guess is to use
Options->Emulation

Play with some of those options and see if what you want is in there
somewhere.
Saghalie is offline  
Old 01 January 2019, 00:35   #3
Fraggs
Registered User

 
Join Date: Dec 2018
Location: Blackpool
Posts: 5
There is no option for it there. I have tried the DirectDraw mode and dx9/dx11 mode. It was a no go. I did not see any difference between any mode. I must have spent half an hour messing around with the graphic settings.
Thanks anyway.
Fraggs is offline  
Old 01 January 2019, 02:33   #4
Fraggs
Registered User

 
Join Date: Dec 2018
Location: Blackpool
Posts: 5
I just solved my problem...kind of.
I just changed my destop resolution from 4k to 800 x 600. It seems like a full screen filter is now applied. But the problem is i dont want to keep changing the desktop resolution every time i use Amiga Forever.
As far as i am aware there is no changable resolutions that you can run the games at, through Amiga Forever.
I really hope i am wrong

Last edited by Fraggs; 01 January 2019 at 02:35. Reason: Comment i was replying to was deleted
Fraggs is offline  
Old 01 January 2019, 02:41   #5
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,529
Try to enable the WinUAE GUI with <F12>. This setting is probably somewhere in Options => Emulation under AF7, but I don't remember anymore. Under AF8 it's now under Tools/Options/Input/Shared, and it is called "Plugin runtime options". Just press <F12> there.
PeterK is offline  
Old 01 January 2019, 15:22   #6
Fraggs
Registered User

 
Join Date: Dec 2018
Location: Blackpool
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by PeterK View Post
Try to enable the WinUAE GUI with <F12>. This setting is probably somewhere in Options => Emulation under AF7, but I don't remember anymore. Under AF8 it's now under Tools/Options/Input/Shared, and it is called "Plugin runtime options". Just press <F12> there.

I have enabled the f12 enabling of the winuae window. But each time i load a game or demo the winuae settings reset to defaul settings used by Amiga Forever. Even after changing default settings of WinUae to one of my own.
Fraggs is offline  
Old 22 March 2019, 06:18   #7
sotnem1
Registered User

 
Join Date: Mar 2019
Location: Reading
Posts: 1
bilinear filter

Open this file with Notepad: x:Program Files (x86)\Cloanto\Amiga Forever\Player\Plugins\WinUAEPlugin\override.ini. Put that line there:
"gfx_filter_bilinear=true" and save.
You can put there whatever you want. Just look up your setting in:
x:Users\Public\Documents\Amiga Files\Win UAE\Configurations\configuration or wherever you have your Win UAE. Not everything works.
sotnem1 is offline  
Old 22 March 2019, 08:56   #8
Fraggs
Registered User

 
Join Date: Dec 2018
Location: Blackpool
Posts: 5
Happy

Quote:
Originally Posted by sotnem1 View Post
Open this file with Notepad: x:Program Files (x86)\Cloanto\Amiga Forever\Player\Plugins\WinUAEPlugin\override.ini. Put that line there:
"gfx_filter_bilinear=true" and save.
You can put there whatever you want. Just look up your setting in:
x:Users\Public\Documents\Amiga Files\Win UAE\Configurations\configuration or wherever you have your Win UAE. Not everything works.
Thanks. It is much appreciated.
Fraggs is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pre-scaling before bilinear filtering for less-blurry image mark_k support.WinUAE 16 31 March 2018 17:12
Amiga Forever now offering OS4.1 final download as an addon to amiga Forever sturme support.Amiga Forever 17 13 February 2017 10:30
Bilinear filter wraparound? mark_k support.WinUAE 17 23 October 2016 20:18
Amiga and MAC-address filtering Depeche72 Amiga scene 15 01 September 2016 16:21
Amiga Forever and C64 Forever Live Video Meetup mcb News 1 30 May 2009 19:09

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07512 seconds with 13 queries