English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 28 June 2010, 15:04   #1
8bitbubsy
Registered User

8bitbubsy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norway
Posts: 1,309
Project: Making A600 as A500-compatible as possible

This would be a fun little project...
I have a rev 1 A600 with kickstart 1.3 and no RAM upgrades nor HDD, it's kind of good for old demos and stuff.... But I do get some glitches here and there, so I see it's not that compatible after all. I mean, quite often too, so there must be something in the newer platform design ruining the good old A500 compatibility. I've exchanged all the caps and stuff, so it's not that.

(Can I piggyback custom chips on top of others, or does this act as bitwise OR, thus the bottom chip will ruin it all?)
Any way to take a Denise from an A500, make a PLCC adapter and fit it in an A600? Same for Fat Agnus, if needed. Do you think this would solve the graphical glitches I am getting on certain demos?



Any ideas or comments on this? The only reason I have the A600 is because it's like a tiny A500, thus I want to make it as compatible as possible -- no matter what I have to do.

Last edited by 8bitbubsy; 28 June 2010 at 15:12.
8bitbubsy is offline  
Old 28 June 2010, 15:07   #2
8bitbubsy
Registered User

8bitbubsy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norway
Posts: 1,309
Another thing to talk about: The memory configuration.
On a stock A600 the 1MB is configured as chip RAM -- any way to route the second half (512kB) as fake-fast, just as the A500...? Or doesn't this have anything to say in compatibility?
8bitbubsy is offline  
Old 28 June 2010, 17:08   #3
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 38
Posts: 2,300
I know if you bought one of the A608 RAM expansions in some of the configs you can map RAM to $c00000 a la A500 trapdoor
musashi5150 is offline  
Old 28 June 2010, 17:09   #4
8bitbubsy
Registered User

8bitbubsy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norway
Posts: 1,309
Quote:
Originally Posted by musashi5150 View Post
I know if you bought one of the A608 RAM expansions in some of the configs you can map RAM to $c00000 a la A500 trapdoor
I do only have Indivision A603 ...
8bitbubsy is offline  
Old 28 June 2010, 17:22   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,123
Possibly not common OCS/ECS Agnus difference but can't be sure without names of demos.. (This isn't A600vsA500 difference, A500 with ECS Agnus have same isues)

1M chip RAM (without any slow ram) generally causes only stupid "get 512k expansion, not enough ram" messages.
Toni Wilen is offline  
Old 29 June 2010, 06:55   #6
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 52
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
2 memory progs I found on aminet that fool ami with chip ram that it has some fast
http://aminet.net/package/util/boot/halfnhalf
http://aminet.net/package/util/misc/Fakemem

never used these progies and it probable that they only work with os friendly code
cosmicfrog is offline  
Old 29 June 2010, 08:23   #7
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,544
I think most degraders could make chip to fake fast; just used Degrader and TUDE and I think they both did it and kept it reset resident for floppy games.
zipper is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Programming a Simple A500-Compatible Game (Beginner) - Any Advice? Oktai-Wanda Coders. General 11 28 July 2013 00:26
Making Cannon Fodder Save Floppy disk, WHDLoad compatible? Kenan support.Games 3 17 June 2013 10:16
I need advice on compatible hardware for my A500 Ilyad support.Hardware 1 28 May 2012 23:00
Compatible PC floppy drive for A500 case? hoptoit support.Hardware 5 17 October 2010 23:16
Are these memory chips compatible with a500? ssr Hardware mods 10 31 December 2008 21:49

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07391 seconds with 13 queries