English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.CD32 Conversion

 
 
Thread Tools
Old 14 September 2018, 19:03   #41
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 877
Hiya guys nice work !

Anyways I burned an ISO of TZ and put in my Cd32 and it was taking a million years to load !,hmm thought to myself bad burn or crap CD`s
So forgot about it...then when I was testing a TF328 just built I had the top cover still connected but lifted away from the base....then I heard the TZ CD load and it came up perfic on the screen.. puzzled me
So tried it with cover back on and it took forever ..top cover up loads no prob, tried this a few times and each case was the same.......so me thinks `Whats occurin` are we have a disturbance in the Force !.

Brainwave .perhaps its the Metal cover over the mobo and it is close to the CD drive when the lid is close.

Long story..longer ::
I then put some A4 paper cut to size between the metal cover and the CD drive for insulation ..closed the case and rebooted the Trucker ...and ....Yatzi..bingo...winner winner chicken dinner it works perfic

So to sum up, do we a ESD prob in our CD32`s ? ,I.E from commodore ..bad design ?

answers on a postcard to Hugh Mungus, letsbe Avenue, Dorksbury !!
supaduper is offline  
Old 15 September 2018, 08:27   #42
wairnair
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Budapest
Posts: 270
Unfortunately this disc produces the same glitches and graphical artifacts. My ship disappeared, there were 1px high blinking lines in the background here and there and finally got a big vertical line too. Thanks for your effort, but it seems we just have to let this one go (until someone makes a 030+ accerelator again for the cd32).
wairnair is offline  
Old 15 September 2018, 10:05   #43
earok
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Auckland
Posts: 2,125
Quote:
Originally Posted by wairnair View Post
Unfortunately this disc produces the same glitches and graphical artifacts. My ship disappeared, there were 1px high blinking lines in the background here and there and finally got a big vertical line too. Thanks for your effort, but it seems we just have to let this one go (until someone makes a 030+ accerelator again for the cd32).
Welp. It was worth a try I guess. Thanks for testing
earok is offline  
Old 10 March 2019, 20:13   #44
thairacerjp
Registered User

thairacerjp's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: FRANCE
Posts: 234
Hi EAROK, i think we can make a new thread for the TF330 version cause i have tested this game for 2 days (your version earok, the last one) , playing level one, two without any problem, any glitches, just perfect !! if someone could do something for have music, it would be awesome
thairacerjp is offline  
Old 11 March 2019, 09:24   #45
wairnair
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Budapest
Posts: 270
Quote:
Originally Posted by thairacerjp View Post
Hi EAROK, i think we can make a new thread for the TF330 version cause i have tested this game for 2 days (your version earok, the last one) , playing level one, two without any problem, any glitches, just perfect !! if someone could do something for have music, it would be awesome
Yeah that would be awesome. It also needs a button mapping for the secondary weapon and perhaps another mapping to be able to pause/quit.

(as for the music: there's an installer on the disc that installs some driver that's supposed to remedy the cd audio issue. I think that was made for the original version of the game. Then there was a patch issued that was supposed to fix the cd audio issue without the driver. So in theory one of those (or maybe the combination of both) could fix it.)
wairnair is offline  
Old 11 March 2019, 13:43   #46
thairacerjp
Registered User

thairacerjp's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: FRANCE
Posts: 234
Hi wainair, I have tested (see the first post of this thread) all patches and never had the music, it need a special
Driver cause It ’s a Amiga CD game .

Last edited by thairacerjp; 11 March 2019 at 19:16.
thairacerjp is offline  
Old 17 March 2019, 09:48   #47
wairnair
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Budapest
Posts: 270
Quote:
Originally Posted by thairacerjp View Post
Hi wainair, I have tested (see the first post of this thread) all patches and never had the music, it need a special
Driver cause It ’s a Amiga CD game .
I remember to have had CD music for T0 under winuae, but never on the real thing.
The cd32 is an A1200+CD after all, so amiga cd titles should run. I'll experiment and let you know about my findings.
wairnair is offline  
Old 23 March 2019, 00:07   #48
Wachi
Registered User

Wachi's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Madrid
Posts: 102
With the 1200 I was able to make the game work with the audio cd, taking the audio from the cdrom and taking it to a small sound mixer, but with the Cd32 I tried in a thousand ways and it was impossible.
Well, this allowed me to find an Audio CD player for CD32, if someone wants to try it it's http://aminet.net/package/disk/cdrom/CD-TOPV20
Wachi is offline  
Old 23 March 2019, 09:13   #49
thairacerjp
Registered User

thairacerjp's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: FRANCE
Posts: 234
Quote:
Originally Posted by Wachi View Post
With the 1200 I was able to make the game work with the audio cd, taking the audio from the cdrom and taking it to a small sound mixer, but with the Cd32 I tried in a thousand ways and it was impossible.
Well, this allowed me to find an Audio CD player for CD32, if someone wants to try it it's http://aminet.net/package/disk/cdrom/CD-TOPV20
same me i tried many players and CD-TOPV20 working good ! hope one day someone will find the way to have this nice game with CD track on CD32, cause even with a TF330 when you use this player, it use to much cpu cycles and the system is too slow.

Last edited by thairacerjp; 16 April 2019 at 18:58.
thairacerjp is offline  
Old 16 April 2019, 18:36   #50
killego
Registered User

 
Join Date: Oct 2018
Location: italy
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by thairacerjp View Post
Hi EAROK, i think we can make a new thread for the TF330 version cause i have tested this game for 2 days (your version earok, the last one) , playing level one, two without any problem, any glitches, just perfect !! if someone could do something for have music, it would be awesome
How did you succeed? I couldn't get it run on the same configuration....have you tried booting from the hard disk or from the CD?
killego is offline  
Old 16 April 2019, 19:04   #51
thairacerjp
Registered User

thairacerjp's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: FRANCE
Posts: 234
Quote:
Originally Posted by killego View Post
How did you succeed? I couldn't get it run on the same configuration....have you tried booting from the hard disk or from the CD?
from the CD version optimized by Earok :
https://mega.nz/#!x7YF1aBJ!xTLHirq5F...7G6BPgn6ghH2T0

playing from CD cause playing from the hdf version, i have several bugs.
thairacerjp is offline  
Old 18 April 2019, 20:00   #52
killego
Registered User

 
Join Date: Oct 2018
Location: italy
Posts: 12
Yes, It works, tks! However, It Is normal that I can't choose the story mode, that continues are limited to 3 and the game starts from level 4?
killego is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TF328 & Kipper2K Riser v6.0 (Terrible Fire 328 for CD32) kgc210 MarketPlace 12 10 September 2018 22:05
WTB: TF328 for CD32 SimonCD32 MarketPlace 1 11 August 2018 12:54
Amiga CD32 TF328 ide cable length Pete2014 support.Hardware 2 09 August 2018 19:14
Kipper2k CD32 Riser - RGB (DB23) and PC Keyboard (PS/2) Ideal for TF328 kgc210 MarketPlace 43 24 May 2018 00:37
CD32 TF328 + 'Edu Arana' Dual CF Adaptor & OS3.5 RiotRetroGaming Retrogaming General Discussion 7 11 April 2018 01:52

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09066 seconds with 16 queries