English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 25 April 2017, 23:42   #1
ScottC2010
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Leamington Spa / Warwickshire
Posts: 65
Capital Punishment

Hi,
I just get a black screen when running capital punishment on my amiga 1200 with 2mb fast ram - I have tried a boot disk but that does not work - it is the same on winuae - could this just be bad set of disks?
ScottC2010 is offline  
AdSense AdSense  
Old 26 April 2017, 00:35   #2
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,150
Capital Punishment it needs more Chip memory, at that time they made a patch to remedy. If you play Capital Punishment to CLI From Early Startup Control the game starts
AMIGASYSTEM is offline  
Old 26 April 2017, 00:45   #3
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,553
Heya ScottC2010,

I'm sure I had a similar issue when installing for myself.

According to HOL:

Quote:
[2] Min. Requirements: AGA chipset, 2MB chipram, HD (game must be played from HD).
Make sure you apply these updates: http://cd.textfiles.com/amigama/amig.../download.html
DamienD is offline  
Old 26 April 2017, 14:47   #4
ScottC2010
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Leamington Spa / Warwickshire
Posts: 65
Great, thanks - I will try these today
ScottC2010 is offline  
Old 26 April 2017, 17:41   #5
ScottC2010
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Leamington Spa / Warwickshire
Posts: 65
Got to the passcode screen which accepts passcode - but then goes blank - I will try on my real amiga and see if it is any better
ScottC2010 is offline  
Old 26 April 2017, 17:51   #6
ScottC2010
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Leamington Spa / Warwickshire
Posts: 65
It does the above on the real amiga too, I have tried deleting setpatch and running with no startup sequence and starting from the cli
ScottC2010 is offline  
Old 26 April 2017, 18:26   #7
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,553
Quote:
Originally Posted by ScottC2010 View Post
Got to the passcode screen which accepts passcode - but then goes blank - I will try on my real amiga and see if it is any better
When I get home from work this evening I'll send you my personal .HDF for use in WinUAE

...if all is good you could then package up the files and transfer across to your real Amiga.
DamienD is offline  
Old 26 April 2017, 19:04   #8
ScottC2010
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Leamington Spa / Warwickshire
Posts: 65
Thanks Damian - just got this to work - looks like some of the files did not extract from the floppies - I downloaded a whd executable for fs-uae that had all of the missing files then transferred them to the hard disk in winuae and then to the amiga
ScottC2010 is offline  
Old 26 April 2017, 19:07   #9
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,553
Ok, good news

...so you don't need the .HDF I presume?
DamienD is offline  
Old 26 April 2017, 19:17   #10
Steve
Kickstarter Addict!
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 39
Posts: 2,111
I'm interested in your HDF Damien. Can you upload it to the zone please?
Steve is offline  
Old 26 April 2017, 20:57   #11
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,553
Heya Stevo,

This was one of the first .HDF games that I ever installed

...back then I didn't know what I do now so did the following:

  • Installed Workbench 3.1.
  • Installed Capital Punishment.
  • Applied the following patches.
a) CP upgrade 1.1 LHA archive
b) CP level cheat

Of course I cannot upload this .HDF to public as it has Workbench 3.1 installed...

Anyway, since you asked very politely and I'm a nice guy, I've now created a bare bones / self-booting .HDF for ya

Grab it from The Zone! or from the EAB File Server under the directory "~Uploads/DamienD/HDFs".

Do let me know if there are any issues though as I quickly slapped this together and tested
DamienD is offline  
Old 27 April 2017, 02:30   #12
ScottC2010
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Leamington Spa / Warwickshire
Posts: 65
Great, thanks I might try it too and thanks for your help as the only thing now is the menus in German but I can live with that
ScottC2010 is offline  
Old 28 April 2017, 15:14   #13
Steve
Kickstarter Addict!
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 39
Posts: 2,111
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Of course I cannot upload this .HDF to public as it has Workbench 3.1 installed...

Anyway, since you asked very politely and I'm a nice guy, I've now created a bare bones / self-booting .HDF for ya

Grab it from The Zone! or from the EAB File Server under the directory "~Uploads/DamienD/HDFs".

Do let me know if there are any issues though as I quickly slapped this together and tested
Wow that's brilliant. Thanks very much Mister! I will give it a try out right now.

EDIT: Awesome work Damien! It works flawlessly! First time I've seen it properly working in WinUAE. Damn it's hard!

Last edited by Steve; 28 April 2017 at 15:25.
Steve is offline  
Old 28 April 2017, 16:28   #14
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,553
Agreed, it is difficult.

I watched a longplay the other day and whoever was playing made it look sooooo easy...

Also, take a look at the HOL Cheatcode section for hints
DamienD is offline  
Old 28 April 2017, 18:24   #15
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,565
Definitely one of the hardest games I played. Especially the first battle. Once you get over it each enemy has a technique beat them.
ransom1122 is online now  
Old 30 April 2017, 15:20   #16
ScottC2010
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Leamington Spa / Warwickshire
Posts: 65
Really hard but works great thanks! I will check out the HOL
ScottC2010 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Capital Punishment on HD bull4342 support.WinUAE 13 28 December 2010 23:42
capital punishment stuntpup support.Games 11 04 September 2007 20:44
Capital Punishment formater support.Games 5 08 June 2007 08:44
Capital Punishment staticgerbil Retrogaming General Discussion 12 26 May 2003 23:15
Capital Punishment colin2712 support.Games 0 10 February 2002 02:25

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22022 seconds with 14 queries