English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 09 July 2006, 01:18   #1
aldo
Registered User
aldo's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Scotland
Posts: 125
dos error 205

I've started downloading the gamepacks from killergorillas website, but I'm getting a dos error 205 object not found with about 80% of the games.
As far as I'm aware I have every kickstart.
I am using winuae 1.2.0 and aiab (the latest one I think).
aldo is offline  
Old 10 July 2006, 09:54   #2
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 39
Posts: 17,789
Code:
205: Object not found  
The file has not been found. Check the spelling of the filename and  if the disk is in the drive.
Maybe check WinUAE 0.8.25+Kickstart 1.3 for older games & don't use Kickstart 3.5, it's a hoax.
s2325 is offline  
Old 10 July 2006, 11:31   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,120
Maybe the usual: always unpack amiga archives inside the emulation (just a guess without full paths, game names etc listed)

Not an emulation problem anyway.
Toni Wilen is offline  
Old 11 July 2006, 16:19   #4
aldo
Registered User
aldo's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Scotland
Posts: 125
Is there no solution then?
aldo is offline  
Old 11 July 2006, 16:23   #5
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 37
Posts: 7,956
What are you unzipping them with?

Where are you unzipping them to?

Give me an exact example of a game and filename that gives the error.
killergorilla is offline  
Old 11 July 2006, 16:24   #6
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
What program are you using to decompress the archives? Have you tried doing this inside Amiga emulation (via CLI)?

Also thread moved to prb.Other

Edit: killergorilla too fast
Paul is offline  
Old 11 July 2006, 17:33   #7
aldo
Registered User
aldo's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Scotland
Posts: 125
all Dungeon master games, all eye of the beholder games, hero quest 1 and 2 nearly every Adventure.
I am using lzx and unzipping them within the emulator to a games folder. How do you unpack them using cli? Excuse my ignorance!
aldo is offline  
Old 11 July 2006, 17:35   #8
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 37
Posts: 7,956
Well you must be doing something wrong as I have no problems with these...

The filenames of the lzx files might have () or [] in their name, if so try removing them before unarchiving them, this may be the problem.
killergorilla is offline  
Old 11 July 2006, 23:14   #9
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,209
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen
Maybe the usual: always unpack amiga archives inside the emulation (just a guess without full paths, game names etc listed)

Not an emulation problem anyway.
I back up Toni on this. A lot of WHDLoad slaves (most of KickEmi slaves) use the "data" directory where the main executable is located. If you extract the files "flat", the directory "data" disappears and all files are in the same directory, which is *BAD*.

Check directory structure within the archive and see if it matches the directory structure you just extracted.

bye
jotd is offline  
Old 12 July 2006, 00:36   #10
aldo
Registered User
aldo's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Scotland
Posts: 125
Sorry, I dont get you. I thought you could just unpack it to a folder and play the game. Ishar 1 2 and 3 work
but most of those types of game dont, very weird. I'm obviously doing something very basic wrong, just wish I knew what!!

Last edited by aldo; 12 July 2006 at 00:44.
aldo is offline  
Old 12 July 2006, 00:43   #11
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 37
Posts: 7,956
What is the EXACT name of the program you are using?

Is it just LZX?

If so, what commands (the EXACT commands) are you using (or what GUI) to unarchive the files?
killergorilla is offline  
Old 12 July 2006, 01:04   #12
aldo
Registered User
aldo's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Scotland
Posts: 125
I am using lzx, I just doubleclick the icon then an unarc screen comes up asking where to save, I search for my games folder to save it to. I dont get how some games work and some dont! Most arcade games work fine(r type ghouls and ghosts etc) but 95% of adventures dont.
aldo is offline  
Old 12 July 2006, 01:48   #13
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 37
Posts: 7,956
Well it definitely sounds as though the lzx files are being unarchived with the wrong directory structure as suggested above.

I've just checked the GnG and RType installs and neither contain subdirectories.

Whereas most adventure games definitely will have subdirectories. You need to ensure that when you unarc the lzx, you extract the files with full paths.

This may be a setting within unarc I'm not sure as I've never used that exact program. You can extract them manually using the command line with something such as:

lzx x GameName.lzx Games:

to see if they now work.
killergorilla is offline  
Old 12 July 2006, 02:54   #14
aldo
Registered User
aldo's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Scotland
Posts: 125
I extracted it with shell as per your instructions, it extracted ok but I still got dos error 205 error when reading devs/kickstart a500 or something. The game was Indy and the fate of atlantis.

What program do you use?
aldo is offline  
Old 12 July 2006, 04:38   #15
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 37
Posts: 7,956
Ah now we are talking!

You never said it was the kickstart files!

The kickstart files aren't part of the game install, they need to go in Devs/Kickstarts

I can't put them in the zone for you, but check your pm.

Once these are there everything should be fine!
killergorilla is offline  
Old 12 July 2006, 05:47   #16
aldo
Registered User
aldo's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Scotland
Posts: 125
thanks, now I got them working. You are the man . Now I can go to bed, Its been a long night!!!
aldo is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DOS-Error #205 Badders project.WHDLoad 3 27 December 2011 23:14
Whdload DOS-Error #205 Lurbi support.Other 24 06 November 2011 14:20
DOS-Error #205 on reading "Disk.1". e5frog project.WHDLoad 6 22 July 2010 18:03
UAE Dos Error #205 (object not found)..... (?) DC33 support.Games 8 09 June 2008 09:05
WHDLoad + A1200 dos error #205? ElectroBlaster support.Hardware 4 20 February 2003 15:52

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08002 seconds with 13 queries