English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 02 July 2006, 18:28   #1
The Rom Alien
Elsewhere I am lsproc
 
Join Date: Aug 2004
Location: Notts
Posts: 33
Emulating NTSC KS 1.0 on a PAL Monitor (???, British TFT PC screen)

I am going to get my hands on a 1.0 Workbench adf of Cloanto sometime soon but I have a question:

The original 1.0 ROM (both the 8k bootstrap and KickStart on floppy but for some reason, an adf was not supplied with the 2006 update that came with a full set of ROMs but rather another ROM file) was NTSC only (which is odd cause i believe that C= was UK). My PC screen is from the UK and is being used in the UK therefore it is PAL (I believe). Any tips, warnings etc?
The Rom Alien is offline  
Old 02 July 2006, 18:49   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,222
eh?

PC screens are neither PAL nor NTSC... they are just PC monitors.

Only CRT televisions are truely PAL or NTSC.
alexh is offline  
Old 02 July 2006, 18:54   #3
The Rom Alien
Elsewhere I am lsproc
 
Join Date: Aug 2004
Location: Notts
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by alexh
eh?

PC screens are neither PAL nor NTSC... they are just PC monitors.

Only CRT televisions are truely PAL or NTSC.
So I just stick WinUAE into NTSC mode and off I go?
The Rom Alien is offline  
Old 02 July 2006, 20:28   #4
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,222
Sure. Set NTSC, dont set NTSC it really has no effect as far as you are concerned.
alexh is offline  
Old 09 July 2006, 17:50   #5
The Rom Alien
Elsewhere I am lsproc
 
Join Date: Aug 2004
Location: Notts
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by alexh
Sure. Set NTSC, dont set NTSC it really has no effect as far as you are concerned.
What does it actually do
The Rom Alien is offline  
Old 09 July 2006, 23:03   #6
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,222
If I were a betting man, I would bet that when in cycle accurate mode it changes the timing?

The results would be music playing ever so slightly faster on poorly coded games which used the VBI as a timer.

Other than that I do not know... ask Toni
alexh is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help: tft monitor jimbob005 support.Hardware 3 28 May 2010 07:38
NTSC A500 Pal/NTSC mod pics kipper2k Hardware pics 2 29 March 2009 07:56
TFT monitor/television for mig tin support.Hardware 17 26 September 2007 17:05
A1200 with LCD TFT Monitor 15" jibos71 support.Hardware 6 21 April 2007 15:13
TFT monitor thinlega support.Hardware 14 28 July 2004 04:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06671 seconds with 15 queries