English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 26 April 2017, 07:03   #1
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,708
The Amiga whdload pack for Retropie

Hi.

[ Show youtube player ]
[ Show youtube player ]

This is video by HungryHorace which explains you can launch amiga games from emulation station on raspberry pie's.

The download page below may have issues though. Boxart snaps and logos download link fail? Anyone else experience this?

http://www.ultimateamiga.co.uk/Hoste...downloads.html

Last edited by ransom1122; 28 April 2017 at 07:05.
ransom1122 is offline  
Old 26 April 2017, 12:43   #2
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 973
great job
Seiya is offline  
Old 27 April 2017, 07:34   #3
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,708
Finally got all this working on my Pi3.

Little Niggly things...

- How can I edit the gfx ratio to 4/3 instead of that stretched look as default for all games. I noticed int he game configs this line gfx_correct_aspect=False. Can you change all config to show True?

- Also Frame Skip is turned on as default. Could you please remove it by default? If not How can I do this myself. If i change it in the emulator when I restart a game its back to stretched mode?

- Lastly Turrican 2 & Turrican 2 CDTV BOth crash back to the emulation station menu after 5 seconds of playing? I managed to get a working config for Turrican 2 but when i save the config & reset the game, the old non working config boots and crashes again.


- Also Ultimate Body Blows CD32 Will not load?

Thanks in advance

Its a shame default config has jit on. Frameskip on. Stretched video etcetc

Last edited by ransom1122; 27 April 2017 at 11:22.
ransom1122 is offline  
Old 27 April 2017, 16:21   #4
petarku
 
Posts: n/a
Hi Ransom, i was struggling with frame skip as well , i dont know why is set by default to 1 , it should be 0.
You can easy update it by setting gfx_framerate=0 in the config files.
 
Old 27 April 2017, 16:23   #5
petarku
 
Posts: n/a
if you want to update it for all of the games you can edit hostconfig.uaetemp file and run UAEConfigMaker and it will update it in config for all of the games.
 
Old 27 April 2017, 22:47   #6
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,708
Quote:
Originally Posted by petarku View Post
if you want to update it for all of the games you can edit hostconfig.uaetemp file and run UAEConfigMaker and it will update it in config for all of the games.
Thx. Yes it does look like i have to batch text edit all the uae config files to achieve this.

Still not 100% sure how uaeconfigmaker works?
ransom1122 is offline  
Old 27 April 2017, 23:15   #7
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 15,479
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
Thx. Yes it does look like i have to batch text edit all the uae config files to achieve this.
I've given you tips / detailed instructions on this exact process before my friend

Try using NotePad++

...check your personal e-mails from me or ask if stuck.
DamienD is offline  
Old 27 April 2017, 23:31   #8
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,708
Yes I know how it's done. Thanks

I have noticed many more options in the emulator that are active which i dont want and and i cant find them in the uae config files. For example. Immediate blitter. Jit and so on.

Is there a complete command listing on config files for amiberry?
ransom1122 is offline  
Old 27 April 2017, 23:50   #9
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 15,479
Ok, I'm no expert. You may require Toni's input but from what I've found when playing around with configuration files:


JIT:

Ok, JIT is a bit tricky... If "cpu_type=68020" or above is set then this is the line you need in the configuration file to enable:
Code:
cachesize=16384
To disable change this to:
Code:
cachesize=0

Immediate Blitter:

To enable this set:
Code:
immediate_blits=true
To diable this set:
Code:
immediate_blits=false
DamienD is offline  
Old 28 April 2017, 01:29   #10
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,708
I asumme all of Tonis code is the same for amiberry?
ransom1122 is offline  
Old 28 April 2017, 01:42   #11
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 15,479
No idea but I imagine so... most UAE ports have very similar lines in the config files

Try and see; it's the only way to be sure

...or maybe, you should actually look at a WinUAE config vs. an AmiBerry config in any text file viewer

Any other options you need help with?
DamienD is offline  
Old 28 April 2017, 03:13   #12
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,708
Not at my PC atm but I will compare the two when I get a chance.
ransom1122 is offline  
Old 28 April 2017, 12:31   #13
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,708
These are the Config changes I have made on default Configs for all whdload retropie configs made by Horace. As you can see there are 4 different changes which for each game folder.

--------------------------------------------------
Games_WHDLoad (Configs 17-04-2017)

gfx_framerate=1
gfx_framerate=0

gfx_correct_aspect=False
gfx_correct_aspect=True

cachesize=8192
cachesize=0

cpu_cycle_exact=False
cpu_cycle_exact=True
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------
Games_WHDLoad_AGA (Configs 17-04-2017)

gfx_framerate=1
gfx_framerate=0

gfx_correct_aspect=False
gfx_correct_aspect=True

cachesize=8192
cachesize=0

cpu_cycle_exact=False
cpu_cycle_exact=True
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------
Games_WHDLoad_CD32 (Configs 17-04-2017)

gfx_framerate=1
gfx_framerate=0

gfx_correct_aspect=False
gfx_correct_aspect=True

cachesize=8192
cachesize=0

cpu_cycle_exact=False
cpu_cycle_exact=True
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------
Games_WHDLoad_CDTV (Configs 17-04-2017)

gfx_framerate=1
gfx_framerate=0

gfx_correct_aspect=False
gfx_correct_aspect=True

cachesize=8192
cachesize=0

cpu_cycle_exact=False
cpu_cycle_exact=True
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------
Games_WHDLoad_DemoVersions (Configs 17-04-2017)

gfx_framerate=1
gfx_framerate=0

gfx_correct_aspect=False
gfx_correct_aspect=True

cachesize=8192
cachesize=0

cpu_cycle_exact=False
cpu_cycle_exact=True
--------------------------------------------------

Here are some screenshots showing RetroPie Amiga on a 65" TV




Turrican II Now works perfect.




Below is the quitbutton key info in all conigs of whdload games for amiberry.. I am still working out how I can map a button on my ps3 controller to quit out of emulation and go back to emulation station? Anyone know?

; host-specific
key_for_menu=293
key_for_quit=0
button_for_menu=-1
button_for_quit=16



So far I am very happy with this setup for Amiga Couch Playing with a PS3 Controller. Every game I have thrown at it work so far, Just need to figure out that Quit back to emulationstation config.

Last edited by ransom1122; 28 April 2017 at 12:55.
ransom1122 is offline  
Old 28 April 2017, 12:33   #14
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,708
Attached are the 1st edited config files from previous post for each game folder. If anyone sees anything in the configs that could make things better let me know

Each game folder's are

WHDLoad ECS
WHDLoad AGA
WHDLoad CD32
WHDLoad CDTV
WHDLoad Demo
Attached Files
File Type: uae 1st Division Manager.uae (3.6 KB, 155 views)
File Type: uae 1869 [AGA].uae (3.5 KB, 133 views)
File Type: uae Alfred Chicken [CD32].uae (3.6 KB, 105 views)
File Type: uae Battle Chess [CDTV].uae (3.6 KB, 121 views)
File Type: uae Agony (Demo).uae (3.6 KB, 131 views)
ransom1122 is offline  
Old 28 April 2017, 13:03   #15
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 15,479
Good stuff, so all working now
DamienD is offline  
Old 28 April 2017, 13:09   #16
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,708
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Good stuff, so all working now
Yehp! Except for that Quit key mapping ability, that is emulator gui related though, I think.

Last edited by ransom1122; 28 April 2017 at 14:13.
ransom1122 is offline  
Old 28 April 2017, 14:41   #17
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 15,479
What happened to "Immediate Blitter", I thought you were going to switch this off also?

...it's vary, vary rarely needed.
DamienD is offline  
Old 28 April 2017, 14:54   #18
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,708
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
What happened to "Immediate Blitter", I thought you were going to switch this off also?

...it's vary, vary rarely needed.
One that slipped away. Ill fix that as well
ransom1122 is offline  
Old 31 August 2019, 17:41   #19
rsn8887
Registered User
rsn8887's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: USA
Posts: 884
What is the meaning of `gfx_framerate=0` setting to 1 already gives full fps?
EDIT: Oh in Amiberry it is different compared to WinUAE. I see.
rsn8887 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Updated WHDLoad Demos/Games pack. Turran project.EAB File Server 459 Yesterday 21:09
Pinball Illusions AGA UAE4All PI2 Retropie 3.0 theghostofelvis support.Games 2 03 September 2015 17:08
KGWHD - May-June WHDLoad Pack Released killergorilla News 100 11 September 2007 21:03
REQ: WHDload games for March pack killergorilla project.Killergorilla's WHD packs 1 31 March 2005 13:09
Whdload January Pack - Question killergorilla project.Killergorilla's WHD packs 9 11 January 2005 20:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.15348 seconds with 16 queries