English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > Games images which need to be WHDified

 
 
Thread Tools
Old 27 August 2020, 00:06   #61
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 19,609
Quote:
Originally Posted by Angus View Post
TFX.OLD filesize: 554340 -runs
TFX.FPU filesize: 503340 -runs but I think cannon no longer damages anything.
That's interesting.

For my collection I changed from the TFX.OLD --> TFX.FPU on my .HDF.

I didn't play long enough to see if the "cannon no longer damages anything".

Given what you've said, maybe I should switch back...

Quote:
Originally Posted by Angus View Post
TFX.??? filesize: 599152 - runs
This one James uploaded and I have it named as "TFX_68040_2001Version.lha": http://eab.abime.net/showpost.php?p=...6&postcount=44

I'm yet to try it though.

Last edited by DamienD; 27 August 2020 at 00:11.
DamienD is offline  
Old 27 August 2020, 18:39   #62
rygar
Registered User

 
Join Date: Nov 2007
Location: Poland
Posts: 322
Charlie Wallace old site is available via webarchive:

https://web.archive.org/web/20090729...om/~charlie_x/
and
https://web.archive.org/web/2018*/ht...w.charliex.net

Last edited by rygar; 27 August 2020 at 18:51.
rygar is offline  
Old 29 August 2020, 15:33   #63
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 19,609
jotd; I've done a bit more investigation of all TFX game EXEs for the hard drive I created in my collection.

See these posts:

... http://eab.abime.net/showpost.php?p=...postcount=3326
... http://eab.abime.net/showpost.php?p=...postcount=3325

I've now put a new file in The Zone! with the only working game EXEs
DamienD is offline  
Old 02 December 2020, 19:12   #64
Gryfon
Registered User

Gryfon's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: United Kingdom
Posts: 49
I got TFX running respectably on a 1200 with Blizzard 030 50Mhz with FPU back in the day. Will check the Zone copies out and see what kind of performance I can get on my systems.
Gryfon is offline  
Old 03 December 2020, 17:42   #65
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 782
Please let us know your findings.
Angus is offline  
Old 14 December 2020, 02:27   #66
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,982
If someone eventually does a WHDLOAD for this mess it will be the best WHDLOAD ever!

It's been so long now that I can't even remember which idiot asked if this could be fixed up all those years ago...

Last edited by NovaCoder; 14 December 2020 at 06:22.
NovaCoder is offline  
Old 14 December 2020, 08:38   #67
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 49
Posts: 5,103
I have a whdload setup running here but it's still full of issues, access faults and all.
jotd is offline  
Old 14 December 2020, 09:04   #68
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,982
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
I have a whdload setup running here but it's still full of issues, access faults and all.
Keep at it my friend, it will be so cool to finally play this game on an Amiga as it should have been
NovaCoder is offline  
Old 16 December 2020, 00:56   #69
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 782
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
I have a whdload setup running here but it's still full of issues, access faults and all.
Anything your appreciative fans can do to help regards testing etc, Jean-Francois?
Angus is offline  
Old 23 December 2020, 23:27   #70
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 49
Posts: 5,103
good news, I have found self-modifying code in one of the executables (named "TFX")

self-modifying-code is often used in 3D games to speed up computations (changing AND by OR...) I understand for a A500/68000 game (CAPS, Red Zone) but WTF in a 68020+ game!!

I fixed the SMC with a cache flush and the fonts don't appear trashed anymore. I didn't experience any access faults, but I need to test more.

Several executables look completely bogus too. One works and it seems to use 020 or 040 instructions, dunno.

Anyway, as soon as I'm confident about a version I'll post a beta slave here for everyoneAngus to test
jotd is offline  
Old 23 December 2020, 23:35   #71
Gryfon
Registered User

Gryfon's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: United Kingdom
Posts: 49
Well spotted. A HD install for TFX would be fantastic for the community.
And thank you for all the great work you do.



Quote:
Originally Posted by jotd View Post
good news, I have found self-modifying code in one of the executables (named "TFX")

self-modifying-code is often used in 3D games to speed up computations (changing AND by OR...) I understand for a A500/68000 game (CAPS, Red Zone) but WTF in a 68020+ game!!

I fixed the SMC with a cache flush and the fonts don't appear trashed anymore. I didn't experience any access faults, but I need to test more.

Several executables look completely bogus too. One works and it seems to use 020 or 040 instructions, dunno.

Anyway, as soon as I'm confident about a version I'll post a beta slave here for everyoneAngus to test
Gryfon is offline  
Old 24 December 2020, 00:30   #72
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 782
Great stuff. Jean-Francois!

I'll tell everyone myself to stand by for action.
Angus is offline  
Old 24 December 2020, 01:04   #73
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 49
Posts: 5,103
okay, this is a very early attempt

- only one version of executable is supported (name: TFX, size: 554340 bytes, 68020/68030 probably no fpu)
- still some glitches in fonts on "outside plane" view
- skip intro also skips some items in the main menu, will fix that later atm it allows to skip annoying intro to perform quick tests



if someone can share a manual or at least the set of keys, and advise which ones should be redirected to CD32 joypad buttons ...

EDIT: deleted beta slave, see the end of the post for a more recent package

Last edited by jotd; 26 December 2020 at 02:20.
jotd is offline  
Old 24 December 2020, 03:26   #74
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 782
Sorry about the formatting - I copied and pasted this striaght out of my old Amiga docs collection. TFX Contols
***********


Escape Eject/Quit Shift Q Quit
F Keys Views W Wheelbrakes
F1 Cockpit R Radar scale
F2 Virtual cockpit left T Time warp
F3 Virtual cockpit right I Information
F4 Rear view P Pause
F5 Track camera 1 [ Engine 1 on/off
F6 Flyby track camera ] Engine 2 on/off
F7 Track camera 2 Return Weapon select
F8 Missile view A Autopilot
F9 Enemy view S Stealth
F10 Virtual cockpit centre G Landing gear
~ Settings H Hook
1 VDU 1 L Landing system
2 VDU 2 B Air brakes
3 VDU 3 M Map
4 Save game * Max power
5 Auto Stick pressure 9 Cockpit up
- Decrease thrust 3 Cockpit down
+ Increase thrust Help PAL/NTSC
B/Spacebar Ground target
Tab Auto recovery



From: andrew.korn(at)ecm.emap.com (Andrew Korn)
Newsgroups: comp.sys.amiga.games

Some quick answers to common questions..
change targets with the c key
hit z to use the laser bomb sites
'040 version is a little buggy, seems to only work on stock A4000s. Use
the FPU version. Processor settings in MCP or use of Oxypatcher make
the FPU code go a lot faster on '040 and '060s.

From: &quot;Tony Horgan&quot; <tony.horgan@ecm.emap.com>
Newsgroups: comp.sys.amiga.games

In article <34297995.MD-0.196.dave@stanza.demon.co.uk>, &quot;Dave Nuttall.&quot; <dave@stanza.demon.co.uk> wrote:

> As I am completely hopeless at flight simms I thought that I might
> have a real good go at TFX , So I started off at the training missions
> and managed to complete a couple untill I had to land on the carrier,
> I have tried everything but I can't seem to line up properly and end
> up aproaching the carrier at totaly the wrong angle,

Press ALT L to put the plane into auto landing mode. Now go and practice doing
it yourself!



From: &quot;Eike M. Lang&quot; <elang@neuss.netsurf.de>
Newsgroups: comp.sys.amiga.games

Hello everybody,

as getting the TFX-issue of CU Amiga was quite a *big* problem for me,
and I do not want to buy the November issue of TFX as well, I suggest
we exchange some information on the keys supported by TFX.

L - does NOT activate instrument landing, it only repeats the last
message

' - Instrument Landing System

DEL - Toggle mid-air refuel mode
(mid-air refueling is quite easy in TFX, just make sure you approach
the refueller straight from behind and within a reasonable range of
its speed)

alt W - Wind/weather report
(pointless, really, as the wind never stayed on, no matter how often I
toggled it)

the reference in CU Amiga that says '9' and '3' can be used to look
up/down within the cockpit should read 'Numeric Keypad 9' and 'Numeric
Keypad 3'

A - Autopilot
in all autopilot modes, speed can be adjusted in steps of 10 in the
same way engine RPM is controlled

7 - set autopilot to waypoint mode

8 - set autopilot to bearing mode - the plane will keep the preset
bearing and speed, bearing can be adjusted using the cursor left/right
keys

9 - set autopilot to tracking mode - your plane will follow the
currently active air target

\ - switch to targettting camera for the Laser-Guided-Bombs
(you still need to press 'Z' to lock onto a target)

Numeric * - increase after burner stage (RPM will be turned to
maximum, too)

Numeric / - switch off afterburner

left-ALT J - Jettison all air-to-ground weaponry

left-ALT + cursors left/right - rudder control
(changes plane heading without banking, this is only effective at
speeds below 300 knots, great for correcting your runway approach)

Last edited by Angus; 24 December 2020 at 15:00.
Angus is offline  
Old 24 December 2020, 15:07   #75
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 782
Jean-Francois :-)

(This is with Amiga 1200 and Blizzard 1260 BTW) I just had a quick test. It seemed very stable and quite smooth. Being me, I put the TFX files in a &quot;data&quot; drawer and used an icon to launch it. It wanted preload! :-) I didn't use any other parameters. It always impresses me how slick the games intro screens are.

I managed to bring down a MiG with a medium range missile, then I went to take a look at downtown Baghdad before getting shot down. Aside from trying to remember how to play the game, I didn't notice any WHDLoad related problems. Looking good!

I don't think I could access the options screen to experiment with draw distance, detail etc, but that may be me being inept.

Great work, sir!

Last edited by Angus; 24 December 2020 at 19:03.
Angus is offline  
Old 24 December 2020, 15:59   #76
Steve
I Identify as an Ewok
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: North Lincolnshire
Age: 42
Posts: 2,320
Quote:
Originally Posted by Angus View Post
I've done a bit of research and have found 6 different exe files.

The first 5 were included in an .hdf put together by Steve Bruce. (Nice one, Steve) :-)
Thanks! Took a lot of effort to do all the research and testing configs and all that. I was pretty pleased with it.

Quote:
TFX.??? filesize: 599152 - runs
This last one, is one that I archived myself, years ago. I can't say much about it other than it works, and it's a different filesize to the others. I'm sure I kept it because it was the latest working exe I knew of at the time.

So if any of you have other exes, or info, or recollections? :-)
I've tried this 'new' executable but unfortunately am having trouble getting this to work under WinUAE. What machine did you get it to run on? Seems it requires an FPU so I added that but all I get is the intro music and a black screen??
Steve is offline  
Old 24 December 2020, 16:14   #77
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 49
Posts: 5,103
that's the whole point of creating a whdload slave: to make it work whatever the configuration. The exe with size 599152 isn't supported yet but it will.
jotd is offline  
Old 24 December 2020, 19:05   #78
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 782
Steve, it was on my 1200/060 machine.
Angus is offline  
Old 24 December 2020, 19:21   #79
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 19,609
Quote:
Originally Posted by Steve View Post
I've tried this 'new' executable but unfortunately am having trouble getting this to work under WinUAE. What machine did you get it to run on? Seems it requires an FPU so I added that but all I get is the intro music and a black screen??
I have these game exes in the "TFX.hdf" in my collection.



All work fine, you can see the following file there

Quote:
TFX.??? filesize: 599152 - runs
This last one, is one that I archived myself, years ago. I can't say much about it other than it works, and it's a different filesize to the others. I'm sure I kept it because it was the latest working exe I knew of at the time.

So if any of you have other exes, or info, or recollections? :-)
I'm using a 68040 + FPU + JIT config.
DamienD is offline  
Old 24 December 2020, 19:36   #80
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 49
Posts: 5,103
xmas eve gets kn the way but i ll check all versions tomorrow for whd.

which controls should be mapped to joypad buttons?
jotd is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for TFX apollo630 request.Old Rare Games 3 21 December 2011 22:20
Tfx Johnyt request.Old Rare Games 125 17 August 2008 14:06
Tfx Independent HOL contributions 8 06 February 2007 19:31
Tfx macce2 request.Old Rare Games 10 21 August 2006 19:31
Tfx forumbase request.Old Rare Games 16 30 May 2006 00:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09987 seconds with 14 queries