English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 06 April 2005, 14:02   #1
Dave_wb
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Wootton Bassett England
Age: 62
Posts: 189
scan doubler/flicker fixer

Hi guys,
Can anyone explain to me why it is almost impossible to purchase a scan doubler/flicker fixer?Even more strange is the astronomical prices that you have to pay when you find one.
I have a CM8833-II and want to use super high res or above to create smaller icons and have a "larger" workbench as a result.
If anyone out there can help I would be much obliged.I own a classic A1200 and do not wish to put it in a tower.I have added a scsi cdrom player,a zip drive and hard drive plus a second floppy.Resolving the screen issue would be the iceing on the cake. I prefer chocolate bars myself but each to thier own as the old saying goes.
Dave
Dave_wb is offline  
Old 06 April 2005, 14:15   #2
Calo Nord
Junior Member
Calo Nord's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Espoo / FIN
Age: 40
Posts: 53
Send a message via ICQ to Calo Nord
Try, www.vesalia.de
Calo Nord is offline  
Old 06 April 2005, 15:20   #3
DopPie
Zone Friend

DopPie's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Den Hoorn, NL
Age: 41
Posts: 259
Quote:
Originally Posted by Dave_wb
Hi guys,
Can anyone explain to me why it is almost impossible to purchase a scan doubler/flicker fixer?
Because they have not been produced for a long time. And when they were produced it were expesive devices due to the very high speed RAM that is present on the board. Flickerfixer are more complicated than scandoublers alone so even more expensive.

Quote:
Originally Posted by Dave_wb
Even more strange is the astronomical prices that you have to pay when you find one.
Not strange at all. It is a basic effect of a market. 10 scandoublers available. 1000 hobbyist wanting one. The one that pays most get it. Simple as that.

Quote:
Originally Posted by Dave_wb
I have a CM8833-II and want to use super high res or above to create smaller icons and have a "larger" workbench as a result.
Hate to dissapoint you but most scandoublers do 640x512 only. Maybe some overscan but that is it. My internal DCE scandoubler/flickerfixer is not capable of displaying 1280x512.

Quote:
Originally Posted by Dave_wb
If anyone out there can help I would be much obliged.I own a classic A1200 and do not wish to put it in a tower.I have added a scsi cdrom player,a zip drive and hard drive plus a second floppy.Resolving the screen issue would be the iceing on the cake. I prefer chocolate bars myself but each to thier own as the old saying goes.
Dave
Never heard of such saying. Perhaps because my mother language is dutch.
Most people on amiga boards know the price of a scandoubler/flickerfixer. finding one here cheap is not likely unless someone is really generous (which I'm not ).

Vesalia still lists them. However they do not have them in stock. You might be able to get one second hand from them like I did mine. If you are lucky it might even reach you in one piece. Mine was shipped in a plastic bag and we all know what an ESD will do to high speed ram.

Good luck on your search and remember; Searching and eventually finding a hard to find item is part of the classic amiga fun. Don't get frustrated now.
DopPie is offline  
Old 06 April 2005, 16:24   #4
Dave_wb
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Wootton Bassett England
Age: 62
Posts: 189
Hi DopPie,
I thank you for your input and I promise I will not beCOME FRUSTRATED...AAAAGGHH.
See - i'm as cool as ice (thats spent ten minutes in a microwave on full power...probably longer)
Dave
Dave_wb is offline  
Old 06 April 2005, 16:44   #5
DopPie
Zone Friend

DopPie's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Den Hoorn, NL
Age: 41
Posts: 259
Quote:
Originally Posted by Dave_wb
Hi DopPie,
I thank you for your input and I promise I will not beCOME FRUSTRATED...AAAAGGHH.
See - i'm as cool as ice (thats spent ten minutes in a microwave on full power...probably longer)
Dave
Wow! you fit in a micro wave? either you are tiny or have a large microwave
DopPie is offline  
Old 07 April 2005, 14:03   #6
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 42
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
I had my SD/FF bought second hand for 30€ and that's a reasonable price i think. I had to add a fan on it to cool it down though.
Bamiga2002 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanted: External Flicker Fixer / Scan Doubler systmcrsh MarketPlace 1 19 October 2008 16:01
FS: Toastscan Scan Doubler with Flicker Fixer gklinger MarketPlace 4 17 March 2008 17:36
FS: Scandoubler/Flicker Fixer DCE Flicker Magic lopos2000 MarketPlace 15 23 October 2007 11:18
ToastScan Scan Doubler w/ Flicker Fixer Vaclav MarketPlace 10 16 May 2006 15:37
Scan Double Flicker Fixer mindjoker support.Hardware 2 19 March 2003 05:26

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10157 seconds with 13 queries