English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 15 December 2002, 14:57   #1
Maniac99
 
Posts: n/a
Post problems mouting a pc disk

ok i was following the guide at http://ale.emuunlim.com/get-kick-rom.htm, but when i type mount pc0: it returns an error Device 'pc0:' not found in the file 'DEVS:MountList' so it might have something to do with me beeing a total newbie , but what do i do to get my pc disk mouted so i can get the kickrom to my pc ?
its an amiga 600 with 2 Mb ram and workbench 2.1
 
Old 15 December 2002, 19:06   #2
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 47
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Smile

AFAIK, pc0: is a device handled by CrossDOS.
As CrossDOS *should* (?) be part of WB 2.x, I think it might not be properly installed.
But that's only an assumption.
andreas is offline  
Old 15 December 2002, 19:12   #3
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 48
Posts: 3,704
CrossDos is only part of 2.1, not 2.04
RetroMan is offline  
Old 15 December 2002, 19:30   #4
Maniac99
 
Posts: n/a
well i looked through the manual but i cant see crossdos or mount mentioned anywhere
 
Old 15 December 2002, 19:34   #5
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 48
Posts: 3,704
to use CrossDos, there should be a file called PC0 in DEVS:DOSDRIVERS or STORAGE:DOSDRIVERS ! Go and check for it :)

Last edited by RetroMan; 15 December 2002 at 22:06.
RetroMan is offline  
Old 15 December 2002, 21:05   #6
Maniac99
 
Posts: n/a
ok now i got the drive mouted thx for the help
next problem :-)
when i write TRANSROM RAM:KICK.ROM it starts typing a lot of encrypted stuff on the screen for about 5 mins, then afterwards there are no file named kick.rom on my ram:

any ideas ?
 
Old 15 December 2002, 21:23   #7
Severin
Registered User
Severin's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gloucester / UK
Posts: 700
Send a message via ICQ to Severin
ok, there's 2 things you could try...

1. redirect the output eg. TRANSROM >RAM:KICK.ROM

2. use saverom (attached) eg. saverom ram:kick.rom
Attached Files
File Type: zip saverom.zip (262 Bytes, 129 views)
Severin is offline  
Old 15 December 2002, 22:07   #8
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 48
Posts: 3,704
Yup Severin is correct, ">" should do the trick here
RetroMan is offline  
Old 16 December 2002, 00:18   #9
Maniac99
 
Posts: n/a
Thanks for the help guys now it works
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems reading Jaz disk Rod_cl support.Hardware 12 30 July 2015 15:51
Floppie disk problems whitegiant89 support.Hardware 6 06 March 2010 22:17
Disk reading problems Galahad/FLT support.WinUAE 18 15 November 2009 12:32
Zip mouting Poporopo request.UAE Wishlist 7 12 March 2007 18:57
O.S 3.9 Hard disk problems adgloride request.Apps 5 19 September 2004 00:44

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08280 seconds with 16 queries