English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 20 September 2008, 19:04   #1
tonyyeb
Has the Amiga bug again
tonyyeb's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hull, UK
Age: 40
Posts: 791
Send a message via MSN to tonyyeb
What is the difference between...

.... this:

http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=207

... and this:

http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=636

Thanks

Chris
tonyyeb is offline  
Old 20 September 2008, 19:20   #2
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 46
Posts: 5,293
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
dunno, is one ps/2 the other 5pin din?
DDNI is offline  
Old 20 September 2008, 19:25   #3
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,213
The first one is from Individual Computers (Jens Schoenfeld) the second one from Eyetech.

As Eyetech does not exist anymore, it's probably only a remaining stock.

And the first one obviously comes with a back plate while the second one seems to have only the connector which you have to fit yourself somewhere somehow.
thomas is offline  
Old 20 September 2008, 19:27   #4
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 55
Posts: 3,482
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
One is made by IC and the other is from Eyetech (regular DIN, you need an external DIN>PS/2 adaptor).

And on Aminet you'll find how to make one for yourself using a simple PIC16F627/628.


[EDIT]Damn! Thomas was faster!
rkauer is offline  
Old 20 September 2008, 19:30   #5
tonyyeb
Has the Amiga bug again
tonyyeb's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hull, UK
Age: 40
Posts: 791
Send a message via MSN to tonyyeb
So other than the connector used and the lack of a backplate there is no real operating difference except one is nearly £6.50 cheaper?
tonyyeb is offline  
Old 20 September 2008, 19:32   #6
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
The Lyra of course is guaranteed to be IndivisionAGA friendly, and still supported by IC.

TC
TheCorfiot is offline  
Old 20 September 2008, 19:37   #7
tonyyeb
Has the Amiga bug again
tonyyeb's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hull, UK
Age: 40
Posts: 791
Send a message via MSN to tonyyeb
What could go wrong ?
tonyyeb is offline  
Old 20 September 2008, 19:59   #8
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,623
As has been said, you might have problems fitting the EZKEY-SE alongside an Indivision 1200 AGA

Not thinking of Towering an A1200 are you?
alexh is offline  
Old 21 September 2008, 01:12   #9
tonyyeb
Has the Amiga bug again
tonyyeb's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hull, UK
Age: 40
Posts: 791
Send a message via MSN to tonyyeb
Not a tower no.
tonyyeb is offline  
Old 21 September 2008, 09:50   #10
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,623
Hmmm... why would he want an external keyboard adapter on a non towered Amiga 1200?? Curiouser and curiouser
alexh is offline  
Old 21 September 2008, 10:33   #11
tonyyeb
Has the Amiga bug again
tonyyeb's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hull, UK
Age: 40
Posts: 791
Send a message via MSN to tonyyeb
Lets just say after the negative feelings I got about cutting into my A3000D, I've decided to put plan B into action. Leave the A3000D alone and start on my next project... which is A1200 related.

Do the Windows keys on a PC keyboard get mapped as the Amiga keys?
tonyyeb is offline  
Old 21 September 2008, 10:59   #12
MickJT
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Australia
Posts: 189
Quote:
Originally Posted by tonyyeb View Post
Do the Windows keys on a PC keyboard get mapped as the Amiga keys?
Yes
MickJT is offline  
Old 21 September 2008, 13:19   #13
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,623
Quote:
Originally Posted by tonyyeb View Post
Lets just say after the negative feelings I got about cutting into my A3000D, I've decided to put plan B into action. Leave the A3000D alone and start on my next project... which is A1200 related
Dont let us affect your decisions. No one liked it when I sprayed my A600 black about 10 years ago... now everone's doing it.
alexh is offline  
Old 21 September 2008, 15:28   #14
tonyyeb
Has the Amiga bug again
tonyyeb's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hull, UK
Age: 40
Posts: 791
Send a message via MSN to tonyyeb
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
Dont let us affect your decisions. No one liked it when I sprayed my A600 black about 10 years ago... now everone's doing it.
True but I respect the opinions on here. It is still an option but I'm playing it safe (ish) for my next project.
tonyyeb is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gunbee / Amibee - What's The difference? Heavy Stylus request.Old Rare Games 28 22 March 2017 14:39
Color difference Leandro Jardim support.WinUAE 3 16 November 2012 08:51
ClassicWB - Difference between KS/WB 3.0 and 3.1 thgill project.ClassicWB 1 18 June 2008 17:21
What is the difference ..... unclet support.WinUAE 1 17 May 2006 07:47
A PC demo, with a difference... P-J Nostalgia & memories 3 09 October 2002 23:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12608 seconds with 13 queries