English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.MAGE

 
 
Thread Tools
Old 05 April 2008, 13:56   #1
Yaka Vajavil
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kolding
Posts: 16
I'm a PC idiot! Please help me configure...

Hi!
I am a MAC man, but has bought a PC to run emulations on GAMEBASE.
And I have a LOT of problems getting it to work properly. I must have spent at least 15 hours up to this point.

I humbly ask that a merciful soul will answer a few questions:

• What are .dat file for and where do I place them?

• When I download the games from http://gbamiga.elowar.com/files/Miscellaneous/, should I then gather all the files in a GAMES directory in folders A, B, C etc.

• When I launch games from gamebase to WinUAE, they ignore my WIN UAE configurations completely ... what can I do?

• Where in the structure should I place WHD files?

• Is there a place where I can download a complete structure (folders with Games, screenshots etc. so I won't have to put it together myself. I obviously suck at it.

Thank you very, very muc!
Yaka Vajavil is offline  
Old 05 April 2008, 14:54   #2
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,478
Dat files are used with a tool like ClrMAMEPro which is a tool to scan and see if it recognises your existing game collection, if you've downloaded all the games from the gamebase amiga site though then you don't need to use the dat. however the main dat zips on the site also contain bat files which will sort your files for you into the correct directories.

So yes put all your games ADFS into a games directory and either move them yourself into lettered subdirs or use the batch files provided.

There's only one winuae configuration used for all the adf games, so if you are trying to use your own it won't work, you need to edit the GameBase Amiga.uae file which is in your GameBase Amiga directory if you want to change anything like the default screen resolution and remember to save it back to the same location.

WHDLoad games go into Extras\WHDLoad\

edit: p.s. you posted this in the wrong section, can a global mod put it in project.mage please.

You can see the proper directory layout here

http://gbamiga.elowar.com/wiki/installing:directories
Belgarath is offline  
Old 05 April 2008, 15:29   #3
Yaka Vajavil
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kolding
Posts: 16
Thank you very much...
I'll give it another go.
Yaka Vajavil is offline  
Old 13 April 2008, 13:32   #4
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 20,173
Quote:
Originally Posted by Belgarath View Post
edit: p.s. you posted this in the wrong section, can a global mod put it in project.mage please.
Better late than never I suppose
DamienD is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idiot guide to making WHDLoad installs? Kenan project.WHDLoad 10 24 June 2013 14:26
Help an idiot work out how to restore Quarterback disks MethodGit support.Apps 4 18 October 2010 20:59
What an Idiot! XimeR Nostalgia & memories 5 31 March 2010 09:43
Help this poor idiot Grey Area New to Emulation or Amiga scene 7 07 April 2005 15:39
can anyone help an idiot here hal support.Hardware 5 19 March 2002 20:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06645 seconds with 13 queries