English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 13 February 2021, 17:15   #1
Chritoph
Registered User

 
Join Date: Sep 2020
Location: Germany
Posts: 2
FS-UAE Launcher on MacOS Mojave / 10.14

Hi there!


Should it be possible to run FS-UAE Lauchner on MacOS Mojave?


So what I did:
  • I downloaded FS-UAE 3.0.5 dmg, mounted it and moved the Launcher to Applications
  • Double-Clicked it and selected to open this unknown application
    • Nothing happened
  • Running from Terminal:
    • cd /Applications
    • open FS-UAE\ Launcher.app/
      > LSOpenURLsWithRole() failed with error -10810 for the file /Applications/FS-UAE Launcher.app.
  • A bit of troubleshooting in Terminal:
    • cd /Applications/FS-UAE\ Launcher.app/
    • xattr -l Contents/MacOS/*
      > Plenty of files quarantined
    • xattr -dr com.apple.quarantine .
    • But still no change...
  • open /Applications/FS-UAE\ Launcher.app/Contents/FS-UAE.app/
    > pretty much unconfigered emulator starting

Any further ideas?
Chritoph is offline  
Old 20 February 2021, 09:13   #2
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 40
Posts: 3,793
Hi, that should indeed by possible.

I've seen that -10810 error before. Please go into System Preferences -> Security & Privacy ->Privacy tab -> Files and Folders and check the FS-UAE Launcher has access to "Documents Folder".

(If you answered no to allow access the Documents folder when first running, the Launcher will fail with that error code)

Re: quarantine: Could be that it is normal with quarantine attr after the app has been "approved" to run. On my 10.15 system where there seems to some flags in the quarantine attrs which change from 0181 to 01c1 when the app is first launched (and allowed to run).
FrodeSolheim is offline  
Old 06 March 2021, 15:44   #3
Chritoph
Registered User

 
Join Date: Sep 2020
Location: Germany
Posts: 2
Finally got it running - needed to delete the FS-UAE folder in my documents folder pre-existing from looooong before the OSX system upgrade. Working fine now - thanks for the hint about the documents folder.

Error messaging could be better.
Chritoph is offline  
Old 06 March 2021, 19:37   #4
Matt_H
Registered User
Matt_H's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Boston, MA
Posts: 428
Could this be the same issue as we’re experiencing this this thread?
Matt_H is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
macOS Mojave chunky_tesco support.FS-UAE 5 18 June 2018 12:47
FS-UAE on MacOS X 10.5 (PPC G4/G5) Jacques support.FS-UAE 6 24 January 2016 13:15
FS-UAE (non-launcher) loading config created in Launcher? Fingerlickin_B support.FS-UAE 11 24 March 2015 07:32
fs-uae-launcher and fs-uae-arcade (dev versions) linux problems [Solved] esc support.FS-UAE 2 18 November 2014 01:02
FS-UAE MacOs issues fnap support.FS-UAE 2 02 October 2012 20:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06501 seconds with 13 queries