English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 27 March 2007, 22:50   #1
Aljrob
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: London, UK
Posts: 14
kick40068 problems

Hi All,

I'm having a few problems with WHDLoad (registered) on WinUAE, particularly with AGA games. Using the example of UFO: Enemy Unknown - it complains every time that theres an "invalid kickstart image". I've tried the kick rom from my (i) legal copy of Amiga Forever, (ii) ripped from my old a1200 and (iii) downloads from internet, but nothing's working.

Any ideas?

Thanks,

Aljrob

PS - not all AGA games are having this problem, but all the ones that do seem to have this error message.
Aljrob is offline  
AdSense AdSense  
Advertisement:
Old 28 March 2007, 03:01   #2
Anubis
Duck hunter
Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Huntin' Ducks!
Age: 42
Posts: 1,789
You have pm with instructions how to get it to work.
Anubis is offline  
Old 29 March 2007, 22:22   #3
Aljrob
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: London, UK
Posts: 14
Ok, so I now get as far as UFO loading under WinUAE / WHDLoad (Cheers for instructions Anubis), but have encountered a new error - namely a popup window that appears saying

title bar: geoscape or tactical, cycling after clicking ok

Message: "No suitable display mode available"

Any ideas folks?

Thanks,

Aljrob
Aljrob is offline  
Old 25 April 2007, 00:07   #4
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 34
Posts: 822
What was the cure for this? I have some AGA games that say the A1200 or A4000 "invalid kickstart image"

Dont remember having this problem before I had to format. Its a fresh XP and Amiga setup from a few days back. So on the Amiga side Winuae, Amigasys with OS3.9 and all the rest of it is all upto date.

Many Thanks
Jimbo is offline  
Old 25 April 2007, 00:16   #5
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 42
Posts: 8,941
Quote:
Originally Posted by Jimbo
What was the cure for this? I have some AGA games that say the A1200 or A4000 "invalid kickstart image"

Dont remember having this problem before I had to format. Its a fresh XP and Amiga setup from a few days back. So on the Amiga side Winuae, Amigasys with OS3.9 and all the rest of it is all upto date.

Many Thanks
This one is working:

Quote:
Kickstart v3.1 rev 40.68 (1993)(Commodore)(A1200)[!].rom
Retro-Nerd is online now  
Old 25 April 2007, 00:54   #6
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 34
Posts: 822
Thank you kind sir. That worked on the ones that didnt work before.

Thanks again
Jimbo is offline  
Old 07 March 2009, 16:17   #7
arnljot
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Oslo
Posts: 51
I have the same problem as this. I'm using Amiga Forever 2008 roms, and WHDLoad 16.9, Workbench 3.1, WinUAE 1.5.3 with 40068.a1200 roms (AF2008). And files from Skick346.

I've also tried with "real roms" from my machines, and with roms from other less reputable sources like one mentioned above... What is a fire proof receipe?
arnljot is offline  
Old 07 March 2009, 16:21   #8
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
putting kickstart images in devices drawer more info here:

http://www.whdload.de/docs/en/need.html
DoogUK is offline  
Old 07 March 2009, 16:27   #9
arnljot
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Oslo
Posts: 51
I figured out a way to get it to work using a kick tool on aminet called GrabKick and my legal amiga forever 2008 roms. Seems to me that whdload has a bug when trying to use rom.key. Or that there is a mistake in the manual that the roms perhaps shouldn't be renamed?

any way, it's working now. thank god!
arnljot is offline  
Old 09 March 2009, 20:01   #10
Wepl
Moderator
Wepl's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Germany
Posts: 541
Send a message via Skype™ to Wepl
It seems the rom.key is not contained on the value edition of Amige Forever 2008: http://amikit.amiga.sk/forum/index.p...um=1&topic=577
Wepl is offline  
AdSense AdSense  
Advertisement:
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kick40068.A1200 ajoram project.WHDLoad 12 27 June 2012 13:32
kick40068.A1200 Invalid? Badders project.WHDLoad 9 03 December 2011 18:42
WHDLoad: Devs:Kickstarts/kick40068.A1200 Error c0dehunter support.WinUAE 12 02 May 2011 20:01
classicwb kick40068.A1200 invalid? icewizard2k5 project.ClassicWB 8 23 June 2005 00:08
GUI refresh problems + OpenGL Speed Problems in 0.821r4 Danny Bacon support.WinUAE 1 07 June 2002 18:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.14209 seconds with 11 queries