English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.UAE Wishlist

 
 
Thread Tools
Old 22 December 2015, 23:24   #1
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 15,484
"Native on-screen display" toggle key

Heya Toni,

A few months ago you asked me if there was anything I'd like to see implemented in WinUAE

I couldn't really think of anything useful at the time and let's be honest; the new features you've added over the years are so great that I couldn't even being to put the ideas forward...

Anyway; these days I have "Native on-screen display" enabled on all my configs (which are set to "Fullscreen). I never used to have this but find it useful if I need to know if a disk is still loading / being accessed etc.

My twin brother in Sydney is quite computer illiterate but remembers the old days of Amiga. I've sent him my zipped up package and turned this on so he can see "something is till happening". He doesn't have the patience to learn the ins / outs of the emulator.

What would be cool is if I could disable this option in all my configs but if in doubt on what drive activity is occurring press some key combination to show / hide the "Native on-screen display".

Has this already been implemented (if so I can't find any reference)? If not do you think this is possible or a just silly idea?
DamienD is offline  
Old 22 December 2015, 23:50   #2
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 61
Posts: 3,896
You can remap keys to a custom event ie. show_leds=true/show_leds=false.

Here's an A1200 config wich uses the '1' key to turn LED's on and the '2' key to turn them off.

Last edited by Arnie; 21 January 2016 at 13:56.
Arnie is offline  
Old 23 December 2015, 01:00   #3
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 15,484
Sure that would work Arnie; and thank you for the suggestion.

I would prefer a set key combination if possible; this means I don't need to hard code the above into every configuration. It's just there.

I don't know; [Ctrl] + [F10] if not used for anything else would be cool but open to suggestions.

Obviously very interested to see Toni's input / recommendation (if my suggestion is not too silly)
DamienD is offline  
Old 23 December 2015, 01:35   #4
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 61
Posts: 3,896
I don't think it's silly, sounds a good idea to me.

NumLock, Screenlock?
Arnie is offline  
Old 23 December 2015, 10:35   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,268
No to default key, it is not commonly needed.

You can use "config_host_path=<path to other config file>" to load other config file which overrides any host entries in current config file. (config_hardware_path only overrides hardware entries, even if config has hardware config entries)

Order of operations:
- load config file
- parse config file
- if config_hardware_path, load it and override any previously loaded hardware related entry
- if config_host_path, load it and override any previously loaded host related entry

Put your input mapping config entries to separate config file (and other similar common settings), add config_host_path=<new file> to all your existing files. After this change you only need to edit common config file to virtually modify your normal config files quickly and easily.
Toni Wilen is offline  
Old 23 December 2015, 12:10   #6
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 61
Posts: 3,896
Wow

I just realised that I don't need to toggle Native on-screen display after all
Arnie is offline  
Old 23 December 2015, 21:51   #7
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 15,484
Ok, no problem Toni and thank you for the detailed information / workaround
DamienD is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FOUND: PHANTASIE III!] 2D RPG game with map screen, "black background combat screen" Artifex 28 Looking for a game name ? 1 22 May 2014 18:42
native in screen display problem turrican3 support.WinUAE 1 29 September 2012 06:22
RTG "full-screen" vs. "full windowed" - advantages/disadvantages? ral-clan support.WinUAE 2 19 April 2011 02:15
Option to reposition 'Native on-screen display' NoX1911 request.UAE Wishlist 2 27 February 2011 18:07
PicassoIV and native SD/FF screenmodes stored in it "ROM" keropi support.Hardware 0 15 February 2008 15:48

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06600 seconds with 13 queries