English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 16 October 2009, 18:49   #1
Iznougoud
Quite the odd one

Iznougoud's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sweden
Posts: 180
Send a message via MSN to Iznougoud
X-Surf 3cc won't find any name servers

Bought myself an X-Surf3cc for the A2000, the other day.

It works - if not nicely, partially. It connects to the router and I can ping both the LAN and WAN, but that's about it. No DNS from the looks of it.

I've configured MiamiDX to the best of my knowledge, which by far isn't as bad as one might suspect, But none of the DNS-servers (correctly) listed Miami's database for DNS-severs is found.

I've also installed drivers and configuration files delivered with the X-Surf. I'm becoming very bitter here...
Iznougoud is offline  
Old 16 October 2009, 19:21   #2
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,405
And the servers are set as active in the list?
Jope is offline  
Old 16 October 2009, 19:25   #3
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,228
Use OpenDNS ? Or your ISP's DNS?
alexh is offline  
Old 16 October 2009, 19:27   #4
Iznougoud
Quite the odd one

Iznougoud's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sweden
Posts: 180
Send a message via MSN to Iznougoud
The servers are active.

I've set the list accordingly:

DNS 1: Router

DNS 2: ISP DNS-server 1

DNS 3: ISP DNS-server 2

Edit: What might confuse things though, is that the Amiga is connected to a wireless router, which is bridged to the router connected to the WAN. It does however, as mentioned before, connect to both the LAN and the WAN - it's just incapable of finding the DNS-servers. (This setup have worked perfectly for me with a number of computers running Win98, WinXP, Linux and MacOS, so I doubt that would be the problem).
Iznougoud is offline  
Old 16 October 2009, 19:35   #5
klapdeur
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Almere/Holland
Posts: 50
I know what your problem is i think from the looks of ypour comments.

Your router is not a dns but the default gateway
only your isp dns servers has to be in the dns list.
the default gateway you can enter that at the interfaces section of miamidx.
use static use static gateway type. and safe as default.



klapdeur
klapdeur is offline  
Old 16 October 2009, 20:09   #6
Iznougoud
Quite the odd one

Iznougoud's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sweden
Posts: 180
Send a message via MSN to Iznougoud
Quote:
Originally Posted by klapdeur View Post

Your router is not a dns but the default gateway
only your isp dns servers has to be in the dns list.
the default gateway you can enter that at the interfaces section of miamidx.
use static use static gateway type. and safe as default.



klapdeur
I wish. It's a logical conclusion on your behalf. But I fear I tried that route initally. No go, with or without the router in the list.
Iznougoud is offline  
Old 16 October 2009, 20:44   #7
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,228
I know it doesn't help but I have an X-Surf and Miami DX using OpenDNS and they work together fine.

It worked without any complex setup (I am relatively thick when it comes to manual TCP/IP setup) connected direct via cable to my O2 Box II : a rebadged Thomson TG585v7 Wireless ADSL router.

My last router I had to allocated a fixed IP address to the Amiga in MiamiDX, add the router IP address for the gateway but the O2 box is working fine with MiamiDX default automatic settings (DHCP?)
alexh is offline  
Old 16 October 2009, 22:27   #8
Iznougoud
Quite the odd one

Iznougoud's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sweden
Posts: 180
Send a message via MSN to Iznougoud
Problem solved. I added a couple of external DNS-servers from DNSServerlist.org, and everything worked just fine.

Odd. But at least it works now.
Iznougoud is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Genesis on OS 3.9 and a X-Surf 3cc network card on the A3000 ceaser support.Hardware 5 15 March 2011 19:50
X-Surf 3cc IDE Problems brett71 support.Hardware 8 02 July 2010 09:38
For Sale: X-Surf 3cc BinoX MarketPlace 8 04 July 2008 00:06
X-Surf 3cc Zorro Network Card amigakit.com MarketPlace 2 28 October 2007 12:16
X-surf 3cc and easynet Wisp support.Hardware 9 06 March 2007 16:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06760 seconds with 13 queries