English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 02 September 2011, 18:14   #1
Amiten
Registered User
Amiten's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Spain
Posts: 501
RGB signal problem

Hi,

Recent I buy from Amibay an A1200 (Escom) Rev. 2B, the thing is I cant conect tru the RGB port by a Scart cable no image on there.

i use 2 diferent cables normaly i use with others Amiga and no problem.

I conect by RCA Video the signal ok, and olny I can Get image from RGB port if I connect by an 1084s monitor by VGA cable.

What happens ? any idea?

Thanks Regards and Amiga Forever.
Amiten is offline  
Old 02 September 2011, 19:04   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,146
80% certain it is bad (lack of) voltage on the RGB select pin. (SCART pin 16)

If those cables work with other A1200's on the same TV that means there is something wrong with the A1200 you bought from Amibay.

If it works with other Amiga's (non A1200) it could mean that your SCART cables are incorrectly wired. They could wire to a pin which does not have any voltage on an A1200?

Last edited by alexh; 02 September 2011 at 22:48.
alexh is offline  
Old 02 September 2011, 21:51   #3
Amiten
Registered User
Amiten's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Spain
Posts: 501
RGB problem

Hi,

yes cables work perfect with others A1200 on same TV

Thanks for the information, there its something I can do for Fix this problem?

P.D. (not buy from Amigakit was Amibay)

Regards
Amiten
Amiten is offline  
Old 02 September 2011, 22:51   #4
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,146
Work out which pin on the Amiga end of your SCART cable connects to SCART pin 16.

Post back here which pin it is. I can then tell you what voltage should be on that pin.

Measure the voltage on that pin on the Amiga to double check there is a problem.

Re-wire the Amiga end of the SCART cable to use a different pin.
alexh is offline  
Old 02 September 2011, 23:04   #5
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 40
Posts: 5,655
Send a message via MSN to FOL
If its not that, it could be one of the ferrite beads blown. I have come across a few giving no RGB, but working fine on 1084 monitor.
FOL is offline  
Old 03 September 2011, 19:15   #6
Amiten
Registered User
Amiten's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Spain
Posts: 501
Hi,

Sorry for my english I´m spanish, but how I do the testing?

can you explain me some esquematics or something.

what I understand to do its:

conect the Amiga get the tester and put (black or Red?) on the amiga RGB pin and with the another to the Scart, scart conected to TV? I think Not ok them To the Female 23 din scart not conected to TV its ok like this to get the voltages ?.

thanks and regards.
Amiten is offline  
Old 03 September 2011, 21:55   #7
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 40
Posts: 5,655
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by Amiten View Post
Hi,

Sorry for my english I´m spanish, but how I do the testing?

can you explain me some esquematics or something.

what I understand to do its:

conect the Amiga get the tester and put (black or Red?) on the amiga RGB pin and with the another to the Scart, scart conected to TV? I think Not ok them To the Female 23 din scart not conected to TV its ok like this to get the voltages ?.

thanks and regards.
Not sure who your directing this to.
For what I said, its inside the Amiga.
FOL is offline  
Old 03 September 2011, 23:40   #8
orange
Registered User
orange's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Belgrade
Posts: 567
the black end goes to GND (pin 18 SCART), red to pin 16 on SCART.
(but it doesn't really matter much)
orange is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A1200 RGB problem StarEye support.Hardware 8 21 January 2012 18:50
RGB to Scart Output Problem fruitlesseffort support.Hardware 5 23 February 2011 22:43
Problem using RGB-VGA adapter Vegas support.Hardware 18 04 June 2010 08:51
A1200 RGB Video Problem darkwave support.Hardware 20 16 May 2008 22:01
rgb cable problem stuntpup support.Hardware 25 07 October 2007 16:20

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06902 seconds with 13 queries