English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 15 February 2009, 18:33   #1
zimgr5
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: now Germany
Posts: 30
A3000 and no signal with lcd

Recently I came across A3000 and try to test it .
I connected my LCD which is Samsung SyncMaster 173p through VGA but it seems that there is no signal, screen stays black.
Don't know but it's about refreshing frequencies ?

Anyone using LCD's with A3000 ?

Cheers.
zimgr5 is offline  
Old 15 February 2009, 18:36   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,151
Most LCD monitors do not support an incoming signal with a vertical refresh rate of 50Hz (PAL).

You need to switch the Amiga to 60Hz (NTSC).

If you have REAL KS3.1 you can do this by holding down both mouse buttons on power on or after a reset and press space bar.

Otherwise you'll have to use an Amiga monitor or an A520 + TV to setup the default workbench screen mode to be NTSC.
alexh is offline  
Old 15 February 2009, 19:51   #3
tnt23
Registered User
tnt23's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Saint-Petersburg / Russia
Posts: 321
Is the scandoubler switch on the back of your 3000 set to ENABLED?
tnt23 is offline  
Old 15 February 2009, 21:01   #4
zimgr5
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: now Germany
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by tnt23 View Post
Is the scandoubler switch on the back of your 3000 set to ENABLED?
Yep, but no effect.
zimgr5 is offline  
Old 15 February 2009, 21:09   #5
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,462
Alexh said it all.

LCD have problems operating at less than 60hz. Very few are capable.

Only Indivision is fully compatible with LCD. If you use (have) a CRT your problems are solved.
AmigaFriend is offline  
Old 15 February 2009, 23:02   #6
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,151
It will take 30 seconds to switch to NTSC screen mode (60Hz) and everything will spark into life.
alexh is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what could be signal for you to buy the new amiga? turrican3 Amiga scene 78 19 October 2014 02:02
A3000 with Picasso II LCD Compatibility question vizion support.Hardware 2 13 September 2012 17:25
Sending Break Signal Foul Coders. Asm / Hardware 8 13 August 2012 11:34
A600 no video signal Bugsy6 support.Hardware 3 13 July 2012 21:43
FS: FULLY LOADED A3000, a bare bone A3000 and lots of Amiga Stuff! emc_errol MarketPlace 0 30 January 2009 23:33

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10149 seconds with 13 queries