English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 18 November 2014, 15:43   #1
whitebird
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: France
Age: 44
Posts: 205
Only one RTG graphics card for A1200?

Hello,

Except the BlizzardVision PPC, I haven't found any graphics card for the A1200. There are lot of products which are Scandoublers, Flickerfixers but no RTG. I was asking myself if the reason was people prefer connecting a fast processor board to the expansion connector and because of that there was no serious market for graphics cards.
whitebird is offline  
Old 18 November 2014, 15:46   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,394
Quote:
Originally Posted by whitebird View Post
Except the BlizzardVision PPC, I haven't found any graphics card for the A1200.
Presumably you mean for a desktop A1200?

You can fit a bus-board, PCI (Elbox Mediator 1200LT4, Phase 5 G-Rex 1200) or Zorro (e.g. Micronik 1200-Z3i, Elbox Zorro IV) and use pretty much all big-box Amiga RTG graphics cards.

Last edited by alexh; 18 November 2014 at 15:54.
alexh is offline  
Old 18 November 2014, 15:48   #3
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,916
There are also Zorro expansions for the A1200, which open up more possibilities.

Then again, get a big box machine if you want to expand it. The A1200 is at its best as a wedge machine in my opinion.
Jope is offline  
Old 18 November 2014, 16:02   #4
jack-3d
kLiker
 
Join Date: Mar 2011
Location: Brno / Czech Republic
Posts: 371
I just hope Cyclone 5 FPGA accelerator for A1200 will be successfully done and will contain also RTG (Picasso2?).
jack-3d is offline  
Old 18 November 2014, 16:52   #5
Samurai_Crow
Total Chaos forever!

Samurai_Crow's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ft. Collins, CO USA
Age: 45
Posts: 1,488
Send a message via Yahoo to Samurai_Crow
@jack-3d
Your link is to the wrong thread but I share your sentiment.
Samurai_Crow is offline  
Old 18 November 2014, 17:20   #6
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,394
Quote:
Originally Posted by jack-3d View Post
I just hope Cyclone 5 FPGA accelerator for A1200 will be successfully done and will contain also RTG (Picasso2?).
As Samurai_Crow said, that is the wrong thread. This is the right thread.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=74167

But the development being the former Natami team I wouldn't hold your breath for a commercial product (however I believe that Majesta, who has a proven track record and producing commerical products has joined them)

Last edited by alexh; 18 November 2014 at 17:26.
alexh is offline  
Old 21 November 2014, 16:52   #7
whitebird
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: France
Age: 44
Posts: 205
alexh, yes I mean graphics card that connect directly to the expansion connector, not through a gateway of any kind.
whitebird is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I enable RTG? (was: real time graphics) methodman support.WinUAE 15 24 February 2020 09:41
Scaleable RTG graphics? bladecgn request.UAE Wishlist 4 15 November 2013 16:21
WarpEngine 040 & PicassoIV ZIII RTG Graphics card for sale! fitzsteve MarketPlace 4 22 February 2012 13:33
RTG (picasso96) Graphics corruption Smiley support.Hardware 2 14 August 2006 05:00
For sale: AteoBus A1200 busboard with Pixel64 RTG card, Network and scsi card. Smiley MarketPlace 0 18 July 2006 23:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07177 seconds with 15 queries