English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 08 January 2018, 21:02   #1
lordofchaos
TinkerTailorContentMaker

lordofchaos's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bedfordshire
Age: 40
Posts: 1,060
Wings - Faster machines nerf gameplay?

I've been playing wings on the A500 (disk version), played several missions. Though I'd try it on my A1200 (68030 50 mhz) using the WHDLoad version, transferred my save to keep progress. However the game now seems impossible at times, the 2D sections are fine, but when playing the 3d flying missions you get shot down almost immediately, it's like the AI is acting 8 times quicker than you can. The difficulty seems balanced on a standard A500, but very un-balanced on faster machines.

Could it be possible to regulate/reduce the frame-rate like what was done on Wing Commander CD32? Which also becomes too difficult at super fast speeds.
lordofchaos is offline  
Old 09 January 2018, 00:55   #2
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 12,126
Definitely sounds like a WHDLoad / slave issue...

I've played over 60 missions using the .ADFs and never once experienced what you've described.
DamienD is offline  
Old 09 January 2018, 01:03   #3
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,143
JOTDs note from 2001. Well, today it's better fixable i guess. WHDLoad can do much more than 17 years ago.

Quote:
Note: - The game works OK in DOS mode, except that I'm not sure the music is played. - I started working on this game in November 2000, but I had a hell of a time understanding and emulating overlay executables with OSEmu. I also re-wrote console.device emulation (I could have avoided that since now KickEmu/KickDos makes it possible ) Now it works, and it will allow to make some other patches when overlay exe is used. - The game should be downloadable from www.cinemaware.com in the next weeks/months - You may experiment some slight gfx problems (at level 3). I spent a lot of time trying to fix it, but I could not. So I give it up (I'm not as good as I used to be )
Retro-Nerd is online now  
Old 09 January 2018, 01:17   #4
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,014
Try using "ExpChip", it will not fix the problem but might work OK as workaround.
StingRay is offline  
Old 09 January 2018, 02:12   #5
lordofchaos
TinkerTailorContentMaker

lordofchaos's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bedfordshire
Age: 40
Posts: 1,060
@DamienD. Were you playing the game on the A500? Although it's slow the gameplay works well at 7.16 MHz, obviously tuned for this speed, and like yourself have got quite far into the game. Running on the 68030 at 50MHz, it's like a movie on fast-forward.

@Retro-Nerd. Hmmm, that's a long time ago, doesn't bode well for a new slave...

@StingRay. Thanks, I`ll give that a go, see what happens. I did unplug the accelerator, running on stock A1200, and still found the game to fast.
lordofchaos is offline  
Old 09 January 2018, 11:05   #6
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 12,126
Quote:
Originally Posted by lordofchaos View Post
@DamienD. Were you playing the game on the A500? Although it's slow the gameplay works well at 7.16 MHz, obviously tuned for this speed, and like yourself have got quite far into the game. Running on the 68030 at 50MHz, it's like a movie on fast-forward.
I don't have a "real" Amiga anymore; haven't since 1995 or so...

WinUAE with an A500 configuration.
DamienD is offline  
Old 09 January 2018, 11:12   #7
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,014
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Definitely sounds like a WHDLoad / slave issue...
It's a bug in the game code, nothing to do with WHDLoad.
StingRay is offline  
Old 13 January 2018, 16:48   #8
lordofchaos
TinkerTailorContentMaker

lordofchaos's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bedfordshire
Age: 40
Posts: 1,060
Spent some time with the game this week, using "ExpChip" does help slow things down a little, still too fast really but a welcome option. For now sticking with A500 disk version.
lordofchaos is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blazing Wings - A Wings of Death Remake Aligarion Retrogaming General Discussion 70 30 May 2016 12:59
Lotus Gameplay? fatboy Retrogaming General Discussion 19 03 September 2013 00:27
Gameplay video? seuden HOL suggestions and feedback 2 20 August 2010 16:01
Games that had meaning, other than for their gameplay. WOC_Admin Amiga scene 13 15 June 2009 17:10
Best games re. gameplay Yesideez Nostalgia & memories 13 04 April 2007 14:09

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12090 seconds with 15 queries